tobo Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 uwielbiam ludzi którzy dyskredytują coś, bo "tak słyszeli..". Jeżdżę 2 sezon na 445/446, przjeździlem zimę (z -15st Celsjusza włącznie), przejechałem kilkanaście maratonów (w tym błotnistą Istebnę Mega), ostatnio 160km za jdnym zamachem, I NIE BYŁO Z NIMI ŻADNYCH PROBLEMÓW zimą były trochę twardsze, pękła sprężynka klocków (z zestawu klocków ashimy), ale nic im nie dolegało i nadal nie dolega (po przebiegu 10 tyś km) Na powiedzmy w zaokrągleniu kilkaset sztuk z którymi mam rocznie styczność częsta przypadłość to pocenie się zacisków, gubienie płynu i zawieszanie się tłoczków (uszkodzenie uszczelek). 445 zepchnęły z najwyższego stopnia podium awaryjnych hamulców Avidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Draco to chyba taki jak by równoważnik SLXa o ile sie nie mylę Oj gruba przesada. Draco są raczej odpowiednikiem M445. Porównywałem klamki Draco z M445 i jak dla mnie w Shimano wygodniejsza klamka i w Shimano wydaje się lepsza jakość wykonania, jednak to tylko moje wrażenie. zapomnialem dodać-po tym brzebiegu BRAK LUZÓW NA KLAMKACH U mnie co prawda przebieg mniejszy ale również w moich M445 żadnych luzów na klamkach nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 mam novele i br445. nowela jest mocniejsza. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Wbrew pozorom mimo iż heble tektro są ładowane w tańszych rowerach muszę powiedzieć, że spotykam się z pozytywnymi opiniami o tych hamulcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 jeździłem na noveli, w porównaniu do 445 padaczka... spalony cały zacisk na wyścigu XC (klocki, oraz smar wypłynął ze środka..) ta sama trasa rok póxniej to 445 się nawet ugrzać nie zdążyły porządnie (w sensie żeby klamka się zapadała czy coś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 No to w końcu dobre te 445 czy szajs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Zależy w jakim zastosowaniu. Trzeba mierzyć siły na zamiary odpowiednio do grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 siły na zamiary? dziś na 445 Kujawia XC w Myślęcinku.Nie było mowy o ugotowaniu, ledwo dobrze się zagrzały.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Ale my tu mówimy o górach i porządnych kilku minutowych zjazdach a nie o wyścigu xc gdzie hamowanie jest krótkie i niezbyt wymagające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Nie wsadzał bym do 445 tarcz 200mm, chyba zę ktoś waży do 75kg. Jak takie tarcze nawet SLXy łamały ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Puklus, what are you talking about ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 No cóż ... z halucynacjami tak czasami bywa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.