Adnnn Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 hej, a jak oceniasz mod klamki Shimano BL-M505 plus zacisk XTR? Warto się w takie coś wg Ciebie bawić (mam te same klamki z zaciskiem M445) czy lepiej kupić komplecik np XT Cytuj
rzymo Napisano 24 Marca 2014 Autor Napisano 24 Marca 2014 Powody trzy: * uszkodziłem jedną klamkę XTR, druga miała wilgotną uszczelkę, więc też by długo nie pociągnęła, * zamiast kupować klamki do kompletu, to wybrałem takie z bardziej pasującymi mi dźwigniami, * tańsze i czarne Już po zakupie okazało się, że M505 są całkiem lekkie (klamki XT i SLX są cięższe). Cytuj
rzymo Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Tak informacyjnie: - przednia przerzutka poszła na warsztat (imadło + klucz francuski, oczywiście delikatnie), łańcuch z przodu na blacie a z tyłu może być na dowolnej koronce - nic nie ociera, przed zabiegiem zdarzało się na skrajnych przełożeniach, - przy przerzutce z krótkim wózkiem działa dowolne przełożenie z blatu i pięć z małej (trzy najmniejsze koronki już nie), właściwie to mi nie przeszkadza i może tak zostawię, bez wymiany wózka na średni, - na dłuższych kawałkach asfaltem przydałoby się jednak stopniowanie kasety co ząbek. Oczywiście zdążyłem już zgubić zatyczki do rogów Muszę pomyśleć czym je zastąpić, żeby jakoś wyglądało i było trwałe. Cytuj
Jaldd Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Piękny rower! Mógłbyś powiedzieć jak sprawuje się w takim sprzęcie użycie tarcz 160 i 140 mm? Bardziej chodzi o to drugie, pytam bo sam się zastanawiam czy nie zastosować takiego patentu, a można usłyszeć różnorakie opinie o stosowaniu takich tarcz. Cytuj
rzymo Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Napisano 8 Kwietnia 2014 Sprawuje się, bo dlaczego by nie miało? Działa, nie przegrzewa się (bo i nie ma ku temu warunków), w razie czego koło można zablokować. Zwłaszcza że to nie tarcza pokroju Nano, tylko "mięsa" jest więcej... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi