Skocz do zawartości

[rower] Kands 1300, Genesis X10, Hexagon X2, X1 - który wybrać

alkatrazzz75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, wszystkich użytkowników i wyjadaczy.

Chciałbym się poradzić, jaki rower najlepiej wybrać (spośród czterech). Rower będzie służył na dojazd do pracy, wycieczki, bez żadnych wyczynowych szarży po lasach i skałach.

Mój wybór waha się między :

1. Hexagon X1

2. Hexagon X2

3. Kands Energy 1300 V-brake

4. Genesis Element X10

Chyba, że są jeszcze ciekawsze, w podobnej cenie.

Proszę też uzasadnienie, bo chcę wybrać jak najlepszy, pozdrawiam, Marcin.

Napisano

1. Hexagon X1 2. Hexagon X2 3. Kands Energy 1300 V-brake 4. Genesis Element X10

Z tych co podałeś najlepszym wyborem będzie zdecydowanie Kands Energy 1300

Napisano

Nie kupiłbym wcale, a jak już bym jednak JA OSOBIŚCIE miał kupować, to za góra tysiąc. Siodło i chwyty w produktach transroweru z 2013 są tragiczne i chyba moja (nie tylko) krytyka się na coś zdała, bo w 2014 powinny te elementy już lepsze być.

Napisano

Poniżej 1000zł najlepszy Kands 1100 ewentualnie http://allegro.pl/mocne-lazaro-evolution-v2-shimano-acera-xct-v-b-m-i4076186414.html

To to samo tylko innej firmy.

Najważniejsze przy tych rowerach > sprawdzać, czy z tyłu jest 8-io rzędowa kaseta, a nie 7-io rzędowy wolnobieg, bo są różne wersje.

To najtańsze przyzwoite rowery złożone z markowych części. Co nie znaczy, że nie opłaca się dopłacić jeszcze setki do modelu K1300 - który jest jeszcze wyraźnie lepszy za niewiele więcej kasy.

Napisano

Jednak zdecyduję się na Kandsa 1300, mam nadzieję, że mi długo posłuży.

Teraz tylko ostatnie pytanie i mozna zamykać.

Mam 177 wzrostu, czy rama 19 będzie odpowiednia, czy lepiej będzie dobrać inną (mniejszą/wiekszą) ?

Napisano

ja mam 176 i rama 17" jest dla mnie IDEALNA ale jeżeli miałbym patrzeć pod kontem czasu to wolałbym wybrać 19" także lepiej wziąć 19" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...