Mod Team Maniak Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Napisano 28 Marca 2014 Od siebie mogę polecić zestaw 2xRoRo Evo 2.25 na płynie i jest cud miód i orzeszki. Baaardzo uniwersalny komplet. Mi starcza na większość tras, co do zużycia to jeszcze nie zdarzyło mi się zajeździć RoRo, zawsze kończyły śmiercią nagłą - przecięcie.
kipps Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Czy ktoś zna patent, jak usunąć z opon Schwalbe białe napisy na bokach opon?
kipps Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Chodzi mi o to czy jest jakiś środek chemiczny, którym te napisy potraktować żeby zeszły? Nie wiem: benzyna ekstrakcyjna czy jakiś rozpuszczalnik nitro tylko tak, żeby gumy nie uszkodzić :-) Ma ktoś jakiś pomysł albo doświadczenie?
MokryxD Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 A nie łatwiej będzie poszukać opon Schwalbe z szarym napisem?
scyzoryk Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Benzyna ekstrakcyjną spokojnie usuniesz te napisy. Swego czasu przy czyszczeniu napędu polało mi się benzyną po oponie i napis zniknął. Nie było to celowe, ale efekt był taki jakiego oczekujesz.
Nastar Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Ewentualnie jakimś czernidłem do opon samochodowych czy plastików potraktować. Swego czasu modna była "Motorynka" czy coś takiego...
Sagitt77 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Wracając do głównego tematu: także używam kompletu Rocket Ron i Racing Ralph w wersji 2.1 Performance. Rzeczywiście, moje też okazały się delikatne. Dwukrotnie przebiłem przednią oponę (RoRo) na kolcach z gałęzi! Co do ścierania się to po za treningami i zawodami jeżdżę na nich też do pracy i nie zauważyłem zużycia w drugim roku użytkowania. Nie starły się nawet nacięcia na wierzchu klocków tylnej opony. Jeśli chodzi o trakcję to mimo jazdy w każdych warunkach, spotykanych na niżu polskim (czyli głęboki piach, mało błota, mało kamienistych ścieżek, dużo korzeni) zawsze bardzo dobrze się sprawowały. A przede wszystkim są naprawdę szybkie. Więc polecam ale lepiej wozić ze sobą płyn naprawczy w spreju...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.