istoty1 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witam! Kupiłem dzisiaj rower Dema Alvito ,a w spadku po starym rowerze zostały mi buty shimano mtb -czy jest możliwość przykręcenia bloków spd sl do takich butów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okiloki Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 99% że nie. SPD SL są na 3 śruby i mają inny rozstaw. Jedyne buty na takie obydwa rodzaje bloków to niektóre szosowe shimano r, np. http://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/szosowe/p,buty-sh-r078-czarne-shimano,88795.html po środku mocowanie na bloki mtb, 3 otwory naokoło to mocowanie spd sl. Jeśli masz buty mtb to na pewno masz w nich protektor, który skutecznie uniemożliwia montaż sl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Wiem ze są adaptery z SPD-SL na zwykły SPD ale w drugą stronę się jeszcze nie spotkałem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.