BajkowiecxD Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witam, wczoraj rozkręciłem amortyzator tylni fox float r w celu wymiany uszczelek i wymiany oleju. Niestety zanim przygotowałem pojemnik na olej,odkreciłem srubkę i damper stracil dużo oleju. Zatem rodzą się pytania. 1.Ile oleju tam potrzeba?Czy moge go zalać motorexem 7,5w? 2.Uszczelki potraktować smarem bezlitowym? 3.Jak wlac nowy olej?Przez tą dziurkę raczej nie ma szans wlac nawet strzykawką. Poniżej przedstawiam wam zdjęcie owego dampera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Sądząc po pytaniach to proponuje tobie oddać go jednak do serwisu, prawidłowe złożenie komory tłumienia bez odpowiednich narzędzi nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Które uszczelki chciałeś wymieniać? Wszystkie? Komorę tłumienia sens jest ruszać tylko wtedy gdy tłumik wydaje dziwne dźwięki, komorę powietrzną za to można czyścić częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Problem w tym że kolega BajkowiecxD już "ruszył" tłumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 no wlasnie,ruszyłem i w tym jest problem :C na goleni byly slady z oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Z cyklu - www.poszukajnaforum.com.pl - http://www.forumrowerowe.org/topic/118364-serwis-dampera-fox-float-rp23-rp2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 @shotgun,pierwszy link nie dziala :c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Pierwszy nie dziala, bo sobie go wymyslilem.... Taka mam czasem odpowiedz - www.wpisz sobie cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Damper poleci do serwisu Dziękuje za zainteresowanie się tematem i pozdrawiam Można //lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi