XNicramX Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witam, posiadam amortyzator rock shox xc 28 100 mm. Wiem, że są też takie ze skokiem 120 mm i teraz pytanie czy da się jakoś zmienić ten skok ze 100 na 120 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Trzeba powymieniać kilka elementów na dostosowane do skoku 120 mm ... http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/QXO-7yvHRMSbuNn0y3Al5HftmjvfJAVC1JPJoI9ra5M/mtime:1372788171/sites/default/files/techdocs/2012_rockshox_spc_rev_c.pdf Po przeglądzie tego pdf`a mi to wygląda że to nie będzie takie proste / opłacalne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XNicramX Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Aha, czyli nie jest to kwestia podkładek czy regulacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Podałem ci pdf`a na tacy ... Jak dla mnie sprawa jest prosta ...120 od 80/100 różni się górnymi lagami, sprężyną, dolnym popychaczem do sprężyny i długością tłumika. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirkor Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Mam taki amorek jeszcze w tej chwili w swoim rowerze. Rozbierałem, serwisowałem i nic z tym nie zrobisz w kwestii zwiększenia skoku "za darmo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XNicramX Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 dobra dzięki zmienie go za jakiś czas i nie będę się bawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi