Skocz do zawartości

[Licznik]Sigma Base Line 400 pomoc w ustawieniu

rowerowy1234

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem w konfiguracji licznika rowerowego Sigma Base Line 400. Niestety nie posiadam instrukcji, dlatego nie mam pojęcia jak ustawić w nim obwód koła. Proszę o podanie linku do instrukcji (szukałem ale znalazłem tylko do jakiegoś modelu sport ale tam inaczej się ustawia) lub napisaniu w kilku słowach co na tym liczniku nacisnąć żeby można było wpisać obwód koła. Niżej zdjęcia licznika.

Zdjęcia

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Właśnie wczoraj go ustawiłem. Z tyłu licznika masz przycisk, który najlepiej obsługuje się wykałaczką. Przytrzymujesz parę sekund i wyskakują ci ustawienia. Jednym klikiem przedniego przechodzisz między funkcjami a tylnym zatwierdzasz albo na odwrót. Po wejściu w funkcję zmieniasz parametry przednim przyciskiem, tylnym klikiem przechodzisz w kolejne cyfry obwodu, dłuższym wychodzisz do menu ustawień. Wychodzisz z ustawień długim przytrzymaniem tylnego.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dzięki wielkie a mam jeszcze jedno pytanie jak powinno się ustawić czujnik na szprysze i magnes na widelcu? Ja ustawiłem na najdalej jak się da od środka koła ale u mnie później wychodzi że odległość pomiędzy nimi jest na pewno większa niż te 5 mm które maksymalnie powinny być. Wydaje mi się że przez to że w rowerze jest dosyć gruby widelec a szprychy schodzą się do środka na rancie koła. Mój rower to kross b2.

Napisano

Ja mam mniej więcej na środku szprychy umocowany, odległość od magnesu ok. 3mm, tyle będzie ok, bo potem może ci nie łapać

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...