scyzoryk Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Witam.Posiadam obecnie koła na piastach Shimano Deore M595, obręczach Rodi Excalibur XC i szprychach SAPIM. Chciałbym zmienić tylne koło na coś lepszego niż posiadam teraz, piaście maszynowej. Fajnie by było aby takowe koło było także lżejsze. Nie mam pojęcia jaki byłby koszt takiego koła, dlatego zdaje się na Was w znalezieniu coś kompromisowego między ceną, a jakością i trwałością. Powiedzmy, że mam do wydania około 400-500zł (Jeżeli znajdzie się w tej cenie godne zastępstwo to będzie miło - jeżeli nie - jestem w stanie dopłacić). Zastanawiam się także czy zamiast kupowania kompletnego koła, wymienić tylko piastę - jak myślicie czy taki zabieg zdał by rezultat? Mój roczny przebieg to około 4000km po okalających Kielce terenach, wzniesieniach, górach świętokrzyskich - ogólnie teren urozmaicony. Zdaję się na Was bo w temacie kół jestem zielony.Pozdrawiam.
dovectra Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 moim zdaniem przy twoim przebiegu i jeździe. zyska tylko sprzedawca kół, masz dobre koła , jedynie bębenki czasem padają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.