dajmen41 Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Witam mam 2 pytania(prożby): Oto opis roweru Batavus Allegro; W całości wykonany z aluminium, rozm. ramy 57cm,sylwetka w czsie jazdy wyprostowana, koła 28'', osprzęt najwyższej jakości Shimano Nexus, 7 biegów w torpedzie, oświetlenie diodowe z tyłu z czujnikiem zmierzchu, hamulec tył w piaście, przedni szczękowy, zamykanie typu podkowa, reg. kierownicy w trzech płaszczyznach, dzwonek, żelowe bardzo wygodne siodełko 1--- Prosze o rozpoznanie roweru ze zdjęcia tzn, jaki to rower (miejski,trekingowy czy inny) 2--- Mam problem ze skręcaniem ,gdy moje pięty są na pedałach to przy skręcia zachaczam o przednie koło,nawet jak opieram sie na środstopiu tez zawadzam ,jedynie gdy stopy opieram na palcach wtedy moge skręcac bez przeszkód. Moja stopa ma nr 47.
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Napisano 19 Marca 2014 1--- Prosze o rozpoznanie roweru ze zdjęcia tzn, jaki to rower (miejski,trekingowy czy inny) To rower trekingowy. 2--- Mam problem ze skręcaniem ,gdy moje pięty są na pedałach to przy skręcia zachaczam o przednie koło, Stawiaj przednią część stopy na pedałach. Kto dusi piętami?
dajmen41 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Kolego michuuu juz odpowiadam,wyczytałem na forum ze to prawidłowe ustawienie na piętach,ale ja moge opierać tylko same palce bo inaczej nie da rady czy to poprawne ustawienie? pomyslalem ze mam za małą rame co wy na to?
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Napisano 19 Marca 2014 wyczytałem na forum ze to prawidłowe ustawienie na piętach Na którym forum?
dajmen41 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Nie pamietam , zadałem pytanie i oczekuje odpowiedzi:)
Baczek Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 To że się kolega naczytał jakiś mniej lub bardziej błędnych informacji (może poprostu źle zinterpretowanych) to jedno, ale spójrzcie na foto, przy ustawieniu korby poziomo pedał praktycznie dotyka przedniego błotnika. Aż takie jeżdżenie na palcach to juz chyba przesada. Jak dla mnie to widelec jest skrzywiony - cofnięty. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
dajmen41 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Podejrzewam krzywy widelec ,rurka widelka jest pod innym kątem niz ramiona tzn ramiona są cofnięte do tyły,to widać i dziwiło mnie to ze tak zrobiła fabryka wiec chyba był dzwon ,dałbym zdjęcie ale transferu niemam i niewiem jak go powiekszyć
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Napisano 19 Marca 2014 Daj zdjęcie tutaj: http://zapodaj.net/
dajmen41 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 http://zapodaj.net/3214cae4647b7.jpg.html i 2 wideac ze osie nie są w 1 płaszczyznie http://zapodaj.net/92323794da199.jpg.html
Mod Team michuuu Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Napisano 19 Marca 2014 Faktycznie trochę nie teges albo rowerek dla gejszy.
dajmen41 Napisano 19 Marca 2014 Autor Napisano 19 Marca 2014 Pojade na prostowanie,to nie koniec swiata, rower kupilem uzywke zrobilem piaste nexus 7 bo była w rozsypce a teraz jeszcze to.... "co jest tanie,to jest drogie!"
dajmen41 Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Wiem ze widelec do wymiany ,ale wyprostowałem i jezdzi sie elegancko!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.