Skocz do zawartości

[malowanie] poprawki lakiernicze goleni amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Amorek po serwisie wewnętrznym i pomyślałem, że warto zadbać o niego z zewnątrz.

Dolne golenie mają kilka odprysków lakieru. Jak wiadomo ten stop magnezu szybko koroduje.

Czym najlepiej to zabezpieczyć? Pomyślałem o kupnie małej puszki farby humbrol w sklepie modelarskim (10zł)i podmalowanie tego pędzlem. na pewno nie chcę malować całości

• Mod Team
Napisano

Za blisko 10 zł kupisz sobie spray w kolorze. starczy na poprawki ubytków do końca żywota roweru :P także można to pędzelkiem nakładać, wystarczy napsikać do jakiejś nakrętki z butelki :P

• Mod Team
Napisano

Przy odrobinie umiejętności zrobisz sprayem jak fabryka :)  Klucz do sukcesu to dobre przygotowanie malowanej powierzchni.

Napisano

Jakieś szczegóły? Też mam paskudne otarcia od pancerza na koronie i przydało by się coś z tym zrobić.

Puklus chodzi Ci o taki zwykły spray? Bo lakier w sprayu to już chyba trochę droższy jest...

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

No tak iw samochodowym ... to najtańszy lakier jaki można dostać bez problemu. Otarcia od pancerza polecam zatrzeć papierem na mokro ok 1000 lub 2000 i za polerować. Ja sie nie da to wtedy dopiero malować.

Napisano

Otarcia od pancerza polecam zatrzeć papierem na mokro ok 1000 lub 2000 i za polerować. Ja sie nie da to wtedy dopiero malować.

Wiesz, ja mam otarcia do gołego metalu więc polerowanie już raczej nic nie da :P

Przez podkowę z tyłu w Mańkach jest problem z prowadzeniem przewodu hamulca. Raz przycisnąłem go za mocno numerem startowym i obcierał o koronę, a że zawody były w błocie to się wytarło  :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...