scirocco Napisano 19 Marca 2014 Napisano 19 Marca 2014 Amorek po serwisie wewnętrznym i pomyślałem, że warto zadbać o niego z zewnątrz. Dolne golenie mają kilka odprysków lakieru. Jak wiadomo ten stop magnezu szybko koroduje. Czym najlepiej to zabezpieczyć? Pomyślałem o kupnie małej puszki farby humbrol w sklepie modelarskim (10zł)i podmalowanie tego pędzlem. na pewno nie chcę malować całości
Mod Team Puklus Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Napisano 20 Marca 2014 Za blisko 10 zł kupisz sobie spray w kolorze. starczy na poprawki ubytków do końca żywota roweru także można to pędzelkiem nakładać, wystarczy napsikać do jakiejś nakrętki z butelki
Mod Team Maniak Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Napisano 20 Marca 2014 Przy odrobinie umiejętności zrobisz sprayem jak fabryka Klucz do sukcesu to dobre przygotowanie malowanej powierzchni.
Mod Team Puklus Napisano 21 Marca 2014 Mod Team Napisano 21 Marca 2014 zamalować, zatrzeć, zapolerowac blacharska metoda 3z
Herman88 Napisano 21 Marca 2014 Napisano 21 Marca 2014 Jakieś szczegóły? Też mam paskudne otarcia od pancerza na koronie i przydało by się coś z tym zrobić. Puklus chodzi Ci o taki zwykły spray? Bo lakier w sprayu to już chyba trochę droższy jest...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Napisano 29 Marca 2014 No tak iw samochodowym ... to najtańszy lakier jaki można dostać bez problemu. Otarcia od pancerza polecam zatrzeć papierem na mokro ok 1000 lub 2000 i za polerować. Ja sie nie da to wtedy dopiero malować.
Herman88 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Otarcia od pancerza polecam zatrzeć papierem na mokro ok 1000 lub 2000 i za polerować. Ja sie nie da to wtedy dopiero malować. Wiesz, ja mam otarcia do gołego metalu więc polerowanie już raczej nic nie da Przez podkowę z tyłu w Mańkach jest problem z prowadzeniem przewodu hamulca. Raz przycisnąłem go za mocno numerem startowym i obcierał o koronę, a że zawody były w błocie to się wytarło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.