Skocz do zawartości

[rozmiar ramy] Jaki rozmiar Kross Level A6 2013

maldi133

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

jak widać jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość,

a więc tak, mam zamiar kupić mój pierwszy rower MTB Kross Level A6 2013 i mam problem z doborem rozmiaru ramy. Mam 180 cm wzrostu, długość nogi do kroku 84 cm. Nie mam możliwości przymiarki roweru. Według rozmiarówki Krossa rama dla mnie to M-18 cali lecz obawiam się, że może być za mała i jestem skłonny ku ramie L-20 cali. Proszę was o poradę, może osoby o podobnych wymiarach do moich posiadają rowery Krossa i mogą mi doradzić.

Dzięki i pozdrawiam

Napisano

Tak wiem o tym ale nadmieniłem, że nie mam możliwości przymiarki i gdybym ją miał nie prosiłbym o poradę. Chciałbym żeby osoby mniej wiecej mojego wzrostu i posiadające np. ramę Level A6 się wypowiedziały i mi doradziły.

Napisano

Ale zastanów się, o jaką poradę możesz prosić, skoro to zależy tylko od twoich preferencji ... nawet jeśli ktoś jest twojego wzrostu to może mieć inne preferencje, ja np. przy 182 cm wybrał bym L, ale to niczego dl ciebie nie zmienia ...

Napisano

Ja mam 182cm i nogę 86cm. Miałem Level A3 21 cali (rozmiar L) i był ciut za duży dla mnie. Musiałem zmienić mostek na krótszy i siodełko przesunąć zupełnie na przód, ale to nie było to. Teraz mam co prawda Treka, ale w rozmiarze 19 cali i jest idealnie.

Napisano

Pewnie, tylko co ten post wnosi do tematu, z jednej strony piszesz o 21" z innego modelu, a z drugiej o całkiem innym rowerze ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...