Skocz do zawartości

[sieć komórkowa] jaką by tu wybrać ?

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam

Obecnie mam telefon w plusie w mixie, dzś dzwoni o mnie niebyt poprawnie mówiący pan i mówi mi ze ma ofertę dla mnie. Z oferty wynika że będę miał bardziej skomplikowane życie i droższe .... nie podoba mi sie to.

Jak korzystam z telefonu? Po staroświecku można by powiedzieć czyli dzwonie, piszę ... i tyle. Nie korzystam z internetów, fejsksiążek i innych rzeczy. Obecnie dużo piszę i rozmawiam z osobami w swojej sieci czyli w plusie mam bardzo tanio i to mi pasuje.

ktoś może mi polecić ciekawą ofertę w której mógłbym dalej korzystać w miarę nie drogo z telefonu ? mógłbym nawet rozważać opcje abonamentową.

• Mod Team

Daj spokój z tym plusem, mam tam numer dobre 10 lat, od dobrych 5-6 w mixie i nie rozumiem jaki jest sens tego, że starzy klienci dostają znaczeni gorszą ofertę niż nowi.

Ja tylko czekam aż mi się skończy obecna umowa i chyba uciekam do Play na kartę - 29 gr za minutę do innych sieci, 9 gr. sms do innych, w sieci wszystko za darmo (a z tego co widzę po znajomych to dużo ludzi ma w Playu), także tego... :/

• Mod Team

No właśnie zamierzam czmychnąć stamtąd, mnie 10 letniego klienta tak traktować to skandal.

Interesowało by mnie darmowe rozmowe z jednym bądź kilkoma wybranymi numerami ( są one w plusie) i podobnie z smsami reszta jest marginalna póki co.

Ja mam w play i nie narzekam. Ostatnio rozpadł mi sie telefon, więc zmuszony byłem kupic nowy, jednak wcześniej poszedłem do salonu playa aby dowiedziec się jak wygląda sytuacj gdy chcę samą kartę sim bez telefonu i płacenia ogromnych sum aby spłacic telefon.
Okazało sie, że istenieje mozliwosc podpisania umowy (a więc abonament) za 9.99 zł miesięcznie! tak jak pisze Safian 29gr za minute a (1)9sms chyba. Niby sporo, ale istnieje możiwość dokupienia pakietu za 10zł darmowe SMSy do wszystkich sieci i jescze jeden 10zł darmowe połączenia do wszytkich. WIęc mozna sobie skleic abonament za np ~20zł miesięcznie i pisać ile chcesz do wszystkich, a do playa dzwonić i pisać za free. No a rozmowy jakos przeboleć ;)

Też mam Play i jestem póki co jestem zadowolony. Ja mam ofertę dla firm, więc różni się ona trochę od ofert indywidualnych, i za abonament 35 zł mam 3 godziny za darmo do wszystkich sieci, nielimitowane darmowe rozmowy do Play i do tego chyba 200 albo 300 darmowych SMSów do wszystkich (w sumie nie wiem dokładnie, bo prawie w ogóle nie piszę).

Z zasięgiem też nie mam problemu.

No niestety ale tak z Playem czasami jest. U mnie też często wyskakiwały komunikaty typu "Inicjacja karty sim" czy coś w tym stylu. Proble związany z tym żę tam gdzie Play nie ma zasięgu działa z roamingu (używa zasięgu Plus lub Orange). Pomogło ręczne wybieranie sieci.

• Mod Team

Sposób na plus'a mam prosty, piszę wypowiedzenie umowy, wysyłam i bardzo szybko dzwoni pani z działu trzymania klienta - wtedy wszystko da się wynegocjować :D . Druga opcja to złożenie reklamacji na ofertę do mitycznego "działu reklamacji", trzeba w prawdzie poczekać ale 2 razy w ten sposób dostałem za 1zł telefon który kosztował 2000zł luzem a 600zł w abonamencie jaki mnie interesował . Generalnie jeśli się używa smartfona i sporo siedzi w necie to plus jest chyba najlepszą opcją ze względu na duży zasięg LTE, czasem bardzo ułatwia życie. 

U innych operatorów wcale też różowo nie jest, trzeba usiąść z kartką i ołówkiem, rozpisać z czego się korzysta najwięcej i co u kogo za ile wychodzi.

Nie patrząc na ceny i warunki - trzeba brać w tej sieci, która zapewnia dobre parametry w miejscach gdzie przebywasz podczas dnia.

Mnie np. wkurza dziura w zasięgu na trasie kolejowej którą się codziennie poruszam. W zasadzie są nawet dwie, gdzie internet przestaje działać lub ledwo idzie.

Co ciekawe u mnie w domu internet z Plusa łapie tylko EDGE, ale działa on tak samo szybko jak HSDPA w T-mobile. Więc albo ktoś zawyża parametry na zapas, albo ktoś inny zaniża. I jak się w tym połapać ? ;) Jeśli to super ważne - najlepiej kupić byle jaki starter i sobie potestować.

• Mod Team

Dwa zasięg w playu ssie, jak wyjeżdzasz rowerem poza miasto to lipa.

Tutaj akurat było inaczej bo ... swego czasu 3g z playa łapał w mojej zabitej dechami i zapomnianej przez boga stolicy ukraińskiego przeładunku gdzie plus nie chciał sie tego podjąć ... co było dziwne. Ogólnie z zasięgiem nie mam problemu.

Ogólnie plus mi pasuje, znaczy pasował z racji ze sporo osób tam było i było tanio.  oferta playa jest całkiem ciekawa muszę przyznać.

Czuję się wywołany do tablicy, ponieważ pracuje w Play, w segmencie biznesowym.  Jeśli chodzi o zasięg internetu, to ustawcie sobie cały czas włączony roaming - (to nie jest roaming międzynarodowy!). Wówczas internet działa na trzech sieciach tj. Play-Plus-Orange.

Połączenia głosowe tak samo, włączcie sobie na "automatyczne wybieranie sieci"

Generalnie zawsze opłaca się wziąć abonament na firmę, bo przy taryfach biznesowych są niższe ceny telefonów i abonamentów.

Jeśli nie prowadzicie działalności, to warto wziąć na kogoś z rodziny/znajomych - zawsze sobie to można odliczyć w rozliczeniu.

Jeśli ktoś z Was będzie zainteresowany ofertą, to zapraszam na PW :)

W Play można korzystać z nadajników Plus-Orange-Tmobile. Osobiście mam obecnie Formułe 4w1 Play. Za 21 pln nielimitowane do play, także SMS i pakiet 1GB. Do innych sieci dzwonię za 0,09 zł. I co najważniejsze mam wolną drogę, jak ktoś coś zaoferuje lepszego mogę bez konsekwencji z tego spróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...