feru Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witam zastanawiam się nad wyborem pomiędzy tymi rowerami. Rowery chyba w miarę podobne z większych różnic Kellys - Canyon Korba XT - Deore 612 Hample SLX675 160mm - Elixir 5 180mm Oś przednia chyba QR9mm - sztywna 15mm Jak to oceniacie ? Jakieś za i przeciw http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/limited-edition/tnt-90#.UymDaM52GRp https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3208#tab-reiter2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 ZA Canyon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Też brałbym Canyon'a Kellys'a dla mnie dyskwalifikuje długaśny ogon (450) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Hmm co do geometrii to się nie wypowiem bo się nie znam ale myślę że 5mm na ogonie to chyba będzie dla mnie nie odczuwalne, nie wiem czy zauważyłbym różnice. Co do ram to raczej Kellys 19" a Canyon M, przekrok 83cm. Obecnie jeżdżę na kolo26 21" górna rura ok 61cm, mostek 10cm. Kellys jest dłuższy a Canyon krótszy. Zastanawiają mnie hamulce obecnie mam mechaniczne shimano, które z wymienionych są lepsze czy na jednym poziomie ? Jeżeli w Canyonie Avidy nie są złe to bym jeszcze miał do wymiany korbę na jakiś model wyższy i 42x. No i ośka sztywna chyba lepsza pytanie czy ekonomiczna Wizualnie oba mi się podobają wiec opcja wyboru lepszego sprzętu. Edytowane 19 Marca 2014 przez feru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kellys jest do doopy, nawet dali ostrzeżenie obrazkowe http://www.kellysbike.com/kellys-calendar-2014/index.html Zakupy korespondencyjne zawsze wiążą się z czynnikiem ryzyka, Kellysa mógłbyś poszukać do przymiarki u siebie - Zagłębie/Śląsk. Osprzętowo - Canyon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) No kwiecień sobie wydrukowałem by mieć wgląd na wady Kellysa mogę mieć do "pomacania" Najbardziej chyba mam dylemat nad hamulcami żeby od razu nie wtopić. Prosiłbym o bardziej szczegółowe za, przeciw aby mieć rozeznanie. Edytowane 19 Marca 2014 przez feru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jeżeli nie masz ponad 100 kg, to nie masz problemu z hamplami. Są porównywalne, ze wskazaniem na Elixiry. No i tarcza 180 z przodu może się kiedyś przydać, gdybyś chciał pozjeżdżać gdzieś w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m81wwski Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Na plus dla Canyon - sztywna oś z przodu, Opony w wersji RS Na plus dla Kellys - korby i przerzutki XT, hamulce SLX. Porównywalne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 ja się spodziewam co wpis to opinia. Mam 80kg też bym był za 180mm, a moja wiedza z forum to Avid lubią przeciekać, SLX olej zły na zimowe warunki z drugiej strony jest chyba gwarancja na 2lata. Korba jak coś w Canyon do wymiany a przednia przerzutka xt-slx aż takiej tragedii nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m81wwski Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 W swoim starym Kellys Folly 2010 jeździłem na obu tarczach 160 mm w każdych warunkach: Karpaty, Tatry, Smrk, Rychlebske, cała Mazovia. Moja waga to 90 kg. Przednia tarcza była w technologi XT Ice tech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Marzec, kwiecień, październik, grudzień Tylko po groma te rowerki na dole strony? Kogo one obchodzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi