Skocz do zawartości

[rower] Kellys TNT90 vs Grand Canyon AL 6.9

feru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zastanawiam się nad wyborem pomiędzy tymi rowerami.

Rowery chyba w miarę podobne z większych różnic

Kellys - Canyon

Korba   XT - Deore 612

Hample  SLX675 160mm - Elixir 5 180mm

Oś przednia   chyba QR9mm  -  sztywna 15mm

Jak to oceniacie ? Jakieś za i przeciw

http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/limited-edition/tnt-90#.UymDaM52GRp

https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3208#tab-reiter2

Hmm co do geometrii to się nie wypowiem bo się nie znam ale myślę że 5mm na ogonie to chyba będzie dla mnie nie odczuwalne, nie wiem czy zauważyłbym różnice. Co do ram to raczej Kellys 19" a Canyon M, przekrok 83cm. Obecnie jeżdżę na kolo26 21" górna rura ok 61cm, mostek 10cm. Kellys jest dłuższy a Canyon krótszy.  Zastanawiają mnie hamulce obecnie mam mechaniczne shimano, które z wymienionych są lepsze czy na jednym poziomie ? Jeżeli w Canyonie Avidy nie są złe to bym jeszcze miał do wymiany korbę na jakiś model wyższy i 42x. No i ośka sztywna chyba lepsza pytanie czy ekonomiczna ;) Wizualnie oba mi się podobają wiec opcja wyboru lepszego sprzętu.

Edytowane przez feru

No kwiecień sobie wydrukowałem by mieć wgląd na wady ;)  Kellysa mogę mieć do "pomacania" ;) Najbardziej chyba mam dylemat nad hamulcami żeby od razu nie wtopić.  Prosiłbym o bardziej szczegółowe za, przeciw aby mieć rozeznanie.

Edytowane przez feru

:) ja się spodziewam co wpis to opinia. Mam 80kg też bym był za 180mm, a moja wiedza z forum to Avid lubią przeciekać, SLX olej zły na zimowe warunki :D z drugiej strony jest chyba gwarancja na 2lata. Korba jak coś w Canyon do wymiany a przednia przerzutka xt-slx aż takiej tragedii nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...