vitesse Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Przegladajac Krakowskie gumtre (za duzo wolnego czasu a jakis rower bym sobie poskrecal) natrafilem na ogloszenie pewnych Panow ogloszenie numer 1: (juz sie mozna smiac) http://www.gumtree.pl/cp-rowery/krakow/rower-dla-studenta-tani-i-dobry-150-innych-sztuk-krk-574195475?featuredAd=true moj komentarz, cena ujdzie, lecz klamstwo widac ze rower typowy z marketu przegladam inne ogloszenia, tych Panow: http://www.gumtree.pl/cp-szukam-wspolnika/krakow/osoba-z-zylka-do-interesow-zarabiaj-ile-i-kiedy-chcesz-571988020 sobie mysle jak ceny dobre, kupie jeden pozniej drugi Po rozmowie telefonicznej okazalo sie ze Panowie maja duzo rowerow i okolo 50 nowych co tydzien, i maja rowery tez wysokiej klasy! sobie mysle moze cos na xt trafie, albo szose, z Racji tego ze to odemnie blisko pojechalem rowerem i cale szczescie, ze nie bralem auta bo bym tylko paliwo stracil Na miejscu przywital mnie Pan i zaczelo sie oprowadzenie po mieszkaniu, no i tu juz sie wkur..lem nic godnego uwagi, byl sztywny mtb przerzutka tylnia stara acera x reszta nie warta wymieniania cena 200zł, popatrzylem z politowaniem, ale Pan mowi ze ma jeszcze na strychu niesprawdzone, dobrze ze mialem lampke przednia w rowerze (kompletne ciemnosci ) Pan o kazdym rowerze wypowiadal sie w superlatywach, ze bardzo porzadne z niemiec nie to co w polsce w hipermarkecie lamie sie i wogole zlom, a tu nie mieckie porzadne firmy, notabene zadna marka mi w oko nie wpadla, a staralem sie wszystko obejrzec. Jednym slowem polowa rowerow to fulle z hipermarketu! plastik i stal na potege, Pan na to nie to sa porzadne rowery zjazdowe wygodne i lekkie (okolo 18kg) mowie ze sie znam na rowerach, a on dalej swoje, ile to rowerow nie sprzedaja handlarzom, ktorzy cos poprawia i doloza swoja marze UWAGA jeden rower nie liczac miejskich z przerzutkami w piascie (tych specjalnie nie ocenialem) mial wiecej niz jedna czesc powyzej alivio! byl to damski treking na deore klamkomanetki deore przerzutka tylnia deore, moze cos jeszcze lecz rower byl przywalony innymi, a do tego ciemno, pradnica w piescie, Gosc wylapal moje zainteresowanie piasta i odrazu jakie to drogie i porzadne. na pytanie ile za niego 700 zł, cena nie powala, ale ogladam dalej, kaseta zeby rekina, sztyca bez obejmy wbita z odapterem w rame, nie chialo sie to ruszyc, mowie ze z takim defektem to warte 300 zł, oczywiscie komentarz ze oni tu sprzedaja wszystkie roweru conajmniej 200 zł, a ten to porzadny, na przyklad pokazuje mi mlodziezowy rower 24" cale kolka sama stal, wlacznie z obreczami reszta plastki, mowi ze za niego 200, a jak sobie wyczyscze to 250 zł bedzie wart, na koncu pokazuje mi trekinga na tourney'u z wolnobiegiem, ze jeden z lepszych, rama alu, tu mnei nie oklamal, byla alu, zaparlem moje 95 kg i kiere by sprawdzi jak dziala przedni, amor cos kwiklo ugiol sie z centymetr, komentarz goscia na to ze przeciez dziala amortyzator i dlaczego na niego patrze jak na debila, na strychu wypatrzylem jednego tyrystyka na baranie, rozkrecony diamant na mufach, wolnobieg 4 rz, mowie zeby dopytal syna (syn podobno sie bardziej zna, starszy Pan tylko robi drobne naprawy wymiana linki czy cos dokreci do sprzedarzy), ile za niego, powiedzieli ze oddzwonia. Odzdzwania syn, i sie pyta ile daje, ja mowie 150 zł, gosc na to ze bym sie juz tam nie pokazywal, bo mi nic nie sprzeda. Prosze o opisywanie innych nieuczciwych handlarzy, by ostrzec osoby nieznajace sie na rowerach, naprawde po krotkiej rozmowie wiem ze sa wstanie sprzedac zlom z niemiec jakosci roweru z tesco za podobne pieniadze, gdzie smiem twierdzic ze wszystkie rowery sa do gruntownego przegladu ADRES ul. Praska 49c telefon 660-023-007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 A po wyjściu sprawdziłeś swój czy masz wszystkie części ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Pan o kazdym rowerze wypowiadal sie w superlatywach, ze bardzo porzadne z niemiecJa bym się zastanawiał ile mają kradzionych. Pytałeś czy mają papiery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Na zdjęciu widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 OMG OMG ... Adamos skąd ta fotka? Widzę MZ Tropik, dwie CZ, jednego Urala (chyba). Dasz mi adres i jadę! A co do rowerów tego pana z Krakowa, to zapewnie są z Danii lub podobnego rowerowego kraju. Sam byłem świadkiem nietypowej sytuacji w Kopenhadze, gdzie koleś dopchał swój rower (jakiś trekking na Deore) pod sklep i postawił w osobnym stojaku na tyłach sklepu obok kontenera na śmieci. Ja podchodzę i się pytam, czemu nie stawia tam, gdzie inne rowery i nie przypina kłódką. On na to, że ten stojak jest na śmieci i że jemu w rowerze pękł łańcuch. Raz na tydzień ktoś przyjeżdza i zabiera te śmieciowe rowery. Jakoś tak dziwnie mi się robiło, jak potem widziałem przy supermarketach pododne stojaki a tam pełne SRAM x7 i rowery z amortyzatorem powietrznym nawet się trafiały. Albo byłem za głupi, albo za uczciwy żeby je stamtąd zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Albo byłem za głupi, albo za uczciwy żeby je stamtąd zabrać. Po prostu dostosowałeś się do panujących tam warunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 OMG OMG ... Adamos skąd ta fotka? To największe na wschodnim wybrzeżu USA złomowisko rowerowo-motocklowe. Zajrzyj tutaj.Sorry za OT. A co do nieuczciwych sprzedawców, to temat jest dość mocno "śliski". Trzeba do zagadnienia podchodzić ostrożnie, albo zlustrować delikwenta/ów dokładnie, tak jak zrobił to vitesse i mieć pewność co do nieuczciwości, bo tutaj linia jest bardzo cienka i bardzo łatwo nieopatrznie wyrządzić komuś krzywdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.