render Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Chcę zakupić odzież termoaktywną w związku z tym mam pytanie jak jest ona mierzona. Z tego co czytałem by spełniała swoje właściwości powinna dobrze dolegać do ciała. Mam 181cm wysokości , 92cm w klatce, 88cm w pasie. Przeglądając oferty na allegro widzę iż dla XXL długość 70cm, szerokość takich koszul wynosi 50cm jak dla mnie to stanowczo za dużo Ostatnio byłem w lidlu pomierzyć w realu i również dla długości około 68cm ich szerokość wynosi 48cm Czy jak jestem jakiś niewymiarowy ?Gdyż przymierzając koszule przy odpowiedniej długości są stanowczo za szerokie. Oglądałem też w lidlu koszulki dla pań proszę nie posądzać mnie o gender dla odpowiedniej szerokości były z kolei za krótkie. Co zrobić, zwracam się do Was z zapytaniem gdyż na allego pomimo podanej szerokości 50cm sprzedawcy piszą że będzie idealna piszą tak wiadomo by sprzedać a potem to już kupujący niech się martwi co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja mam 185 cm i jestem dość szczupły. Lepiej kierować się przyleganiem. Na długość dla mnie jest dobra XXL a na przyleganie M. Np rękawy trochę przykrótlawe ale przylegają. Trzeba też mieć na uwadze, że u jednego L to u drugiego xxl Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Lepiej kierować się przyleganiem cóż z tego jak będę chciał kupić odzież na chłodne dni będzie przylegała ale będzie przykrótkawa o 10cm, to wtedy będzie wersja raczej letnia niż ocieplana Na przyleganie dla mnie dobra była by damska M ma około 42cm w klatce zaś na długość 58 a ja noszę podkoszulki w długości 70cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jak będą długie to będą się podwijać i nie odprowadzą potu i doprowadzi to do wychłodzenia Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Generalnie jest to problem ludzi szczupłych i wysokich. Ja mam 82 w pasie, 90 w klatce przy wzroście 186 cm. Rozmiary większości producentów odzieży są tak dobrane, że pomiędzy S i XXL jest znaczna różnica w szerokości (w pasie, czy w klatce), a długość zwiększa się tylko nieznacznie (czego nie jestem w stanie zrozumieć). Największy problem jest ze spodniami - zwykle w pasie dobre jest M, ale nogawka kończy się sporo nad kostką. Trzeba więc szukać producentów, którzy generalnie produkują odzież nieco dłuższą niż inni. Albo pogodzić się z tym, że albo będziesz świecił nerkami przy schylaniu się, albo nie będzie to dobrze przylegać. Ja swoją koszulkę termoaktywną kupiłem w decathlonie. Rozmiar L przylega bardzo dobrze i sięga do połowy tyłka. Tylko rękawy mogłyby być ze 3 cm dłuższe, ale da się przeżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.