Skocz do zawartości

[odzież] jak mierzyć

render

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zakupić odzież termoaktywną w związku z tym mam pytanie jak jest ona mierzona. Z tego co czytałem by spełniała swoje właściwości powinna dobrze dolegać do ciała. Mam 181cm wysokości , 92cm w klatce, 88cm w pasie.

Przeglądając oferty na allegro widzę iż dla XXL długość 70cm, szerokość takich koszul wynosi 50cm jak dla mnie to stanowczo za dużo

Ostatnio byłem w lidlu pomierzyć w realu i również dla długości około 68cm ich szerokość wynosi 48cm

Czy jak jestem jakiś niewymiarowy ?Gdyż przymierzając koszule przy odpowiedniej długości są stanowczo za szerokie. Oglądałem też w lidlu koszulki dla pań proszę nie posądzać mnie o gender dla odpowiedniej szerokości były z kolei za krótkie. Co zrobić, zwracam się do Was z zapytaniem gdyż na allego pomimo podanej szerokości 50cm sprzedawcy piszą że będzie idealna piszą tak wiadomo by sprzedać a potem to już kupujący niech się martwi co dalej

Ja mam 185 cm i jestem dość szczupły. Lepiej kierować się przyleganiem. Na długość dla mnie jest dobra XXL a na przyleganie M. Np rękawy trochę przykrótlawe ale przylegają. Trzeba też mieć na uwadze, że u jednego L to u drugiego xxl

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Lepiej kierować się przyleganiem

cóż z tego jak będę chciał kupić odzież na chłodne dni będzie przylegała ale będzie przykrótkawa o 10cm, to wtedy będzie wersja raczej letnia niż ocieplana

Na przyleganie dla mnie dobra była by damska M ma około 42cm w klatce zaś na długość 58 a ja noszę podkoszulki w długości 70cm

Generalnie jest to problem ludzi szczupłych i wysokich. 

Ja mam 82 w pasie, 90 w klatce przy wzroście 186 cm. Rozmiary większości producentów odzieży są tak dobrane, że pomiędzy S i XXL jest znaczna różnica w szerokości (w pasie, czy w klatce), a długość zwiększa się tylko nieznacznie (czego nie jestem w stanie zrozumieć). Największy problem jest ze spodniami - zwykle w pasie dobre jest M, ale nogawka kończy się sporo nad kostką. Trzeba więc szukać producentów, którzy generalnie produkują odzież nieco dłuższą niż inni. Albo pogodzić się z tym, że albo będziesz świecił nerkami przy schylaniu się, albo nie będzie to dobrze przylegać.

Ja swoją koszulkę termoaktywną kupiłem w decathlonie. Rozmiar L przylega bardzo dobrze i sięga do połowy tyłka. Tylko rękawy mogłyby być ze 3 cm dłuższe, ale da się przeżyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...