dejtrejder Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Przyszedł czas na zakup porządnego bidonu o pojemności 0,7 litra. Właściwie tylko te dwa są chyba godne uwagi. Do użytkowników ( w szczególności tych, co mieli do czynienia z obydwoma bidonami ) kieruję pytania: - który system ustnika jest lepszy i dlaczego? - który z bidonów łatwiej się ściska? Mile widziane ogólne uwagi dotyczące wymienionych bidonów. Zastanawiam się, który będzie bardziej przyjazny dla użytkownika A może istnieją na rynku jeszcze inne warte uwagi, niekapiące bidony w podobnej cenie? Jeśli tak, proszę o nazwę bądź linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Elite Jossanova Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Podium polecam, używam Podium big chill, myję w zmywarce, jest w pełni rozkładalny(udało mi się rozłożyć nawet zaworek), chyba nie brałbym wersji chill, bo i tak w ciepłe dni dłużej niż godzinę napój nie pozostaje zimny Poza tym spełnił wszystkie moje oczekiwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Od dwu sezonów używam Purist Speca. Woda ma zawsze smak wody, nie plastiku. Materiał bardzo miękki, nie trzeba cisnąć oburącz. Dla mnie najważniejszy patent to ustnik WaterGate. Można pić nie dotykając ustnika ustami. Szczególnie ważne na błotnych wyrypach i piaskowych maratonach, kiedy wszystko jest ufafane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Oba bidony są dobre ale Camelbak ma bardzo wygodny "zaworek". Oba są elastyczne i bardzo dobrze się ściskają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zapomniałem dodać wcześniej, że z Camelbacka też nie czuć woni plastiku. Porównując budowę to są to dwa bardzo podobne technicznie bidony. Oba będą dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 I dlatego mam dylemat Ten Elite Jossanova też zresztą prezentuje się obiecująco. Subiektywnie ( z powodów wizualnych ) daję delikatną przewagę Camelbakowi. Ale decyzji jeszcze nie podjąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Camel jest lzejszy i ma zgrabniejsze nakretki, gdzie w Elite sa one bardzo duze, taki ich patent na zamykanie zaworu. Pod wzgledem praktycznym, zadnych roznic, jak dla mnie. Wybierz ten, ktory Ci sie bardziej podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Z Big Chilla nie da sie wypic kilku ostatnich kropel wody bez odkrecania ustnika. Nie wiem jak z innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Puristy w wersji obrazkowej. Po prawej zwykły ustnik, z lewej WaterGate. Żeby się napić obracamy bidon ustnikiem w dół i strzelamy sobie strugę napoju jak kobra-plujka. Można opróżnić do ostatniej kropli. Nie wiem, czy są wersje 0.7l. Moje to 0.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jeśli chodzi o Camelbaka ich wersja Big Chill jest wyższa niż zwykła - raczej skłaniałbym się ku wersji zwykłej. Technicznie wszystkie wymienione są na wysokim poziomie z tego co piszecie. Pozostaje chyba wybrać to co mi się wizualnie bardziej podoba. Nie spieszę się z podjęciem decyzji. Pewnie od kwietnia sklepy będą miały większy wybór kolorystyczny po nowych dostawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja mam Camelbak Podium i spisuje się ok, wydaje mi się że to dość gruby bidon i ciężko go wyjąć jedną ręką z koszyka Specialized Rib Cage (z tego co pamiętam). Po za tym trochę ciężko się ustnik czyści w środku jak naleci coś spod koła. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja od dłuższego czasu używam tych z ScienceInSport.http://www.scienceinsport.com/sis-products/sis-sports-bottles-sports-accessories/Dobre, tanie, nie przeciekają, łatwo się je ściska. Cała reszta butli poszła w kąt i się kurzy. Dostępność: evanscycles, wiggle, angielski ebay. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Chyba zdecydowałem: czekam na dostawę do sklepów bidonów Camelbak Podium na sezon 2014 - będą nieco zmienione w stosunku do zeszłorocznych: http://www.bikeradar.com/news/article/camelbak-previews-all-new-podium-water-bottles-37677/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 I dlatego mam dylemat Ten Elite Jossanova też zresztą prezentuje się obiecująco Elite Jossanova rozpadł mi się (przy normalnym użytkowaniu) momentalnie. Pieniądze wyrzucone w błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Dzięki za opinię, dobrze wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 To widoczni ja muszę używać te bidony nienormalnie, skoro działają w 100% już drugi sezon. Że jak się rozpadł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Rozleciała się nakrętka, która jest jakby dwuczęściowa i jedną część się przekręca Być może trafiłem na wadliwy egzemplarz - w każdym razie następnego już nie będę ryzykować. Jeśli chodzi o Camelbacka to działa bez zarzutu. Purista mam od niedawna i jeszcze za wcześnie wydawać opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jeżeli pytanie jeszcze aktualne to polecam http://m.specialized.com/pl/pl/ftb/bottlescages/water-bottles/23-oz-purist-hydroflo-bottle Używam tego bidonu i jest rewelacyjny. Posiada wszystkie zalety Purista i dodatkowo jest wykonany z materiału bardziej przypominają ego gumę niż plastik. Sprawia to ze bez użycia siły można go wyciskać jak cytrynę a on wraca do dawnego kształtu. Na YouTube jest gdzieś filmik opisujący jak i z czego jest wykonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 polecam tiiaaa zwłaszcza cena zachęcająca za kawałek plastiku i gumy 650 zeta bardzo zachęcająca cena Purista miałem okazję 2 dni temu oglądać,dotykać i testować (czyli organoleptycznie zbadane) mam zamiar nabyć 2 sztuki tego cudeńka i tutaj cena jest akurat zachęcająca bo 40 zł za sztukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Nie wiem skad ta cena. Bez żadnego problemu można kupić za 42 zł http://www.rowerowysklep.pl/specialized-bidon-specialized-hydroflo-680ml-transculent-13-o_12572.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ten podlinkowany sklep to akurat wystawia towar, którego nie posiada Kupiłem u nich buty spd na allegro i gościu dzwoni następnego dnia, że ich nie mają i proponuje jakieś inne za duże Sorry za offtopa ale te bidony widnieją 2 sztuki na stanie a jak jest w rzeczywistości? Negatywa powinienem im wystawić za te buty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Bidony ostatnio mieli bo u nich kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geiger Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kupiłem dokładnie ten bidon w dokladnie tym sklepie z linku Również widniało iż są dwie sztuki na stanie. Zrobiłem przelew i na następny dzień bidon był w moich rękach Więc miłe wrażenie jeśli chodzi o sklep. A takie wpadki się zdarzają że braknie towaru lub aktualizacji stanów. Co do bidonu ( Specialized - Purist Hydroflo ) to jest rewelacyjny i też go każdemu polecę. Jeszcze nie testowałem go w mega błocie, ale jak był zakurzony i lekko pochlapany błotem to nic do napoju się nie dostaje. Nie trzeba też ustami dotykać ustnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kliknij w link, już nie mają Czyli była 1 sztuka na stanie. Trzeba czekać na tegoroczne dostawy bo teraz same niedobitki przebrane zostały gdzieniegdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.