TheGie Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 XT jest wyższą klasą od SLX - korzyść, o ile rozmiar jest poprawnie dobrany.AVID elixir 1 - Shimano M446 - ta sama klasa, ja bym raczej wolał M446
Grzesiek8619 Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłeś. A rozmiar czego czy dobrze dobrany? Zastanawia mnie jeszcze dlaczego na allegro droższy jest Avid od Shimano. Czy droższe nie oznacza lepsze? A te przerzutki są mniej więcej w podobnej cenie. Wystraszyłem się że jak to rower na export to mi jakiś badziew wcisnęli! Tylko jest jest jeszcze jeden problem opona jest źle założona na tylnim kole i bardzo bije! Spuściłem powietrze próbowałem ją ponaciągać ale dalej jest to samo! Czytałem żeby posmarować obręcz wewnątrz płynem do naczyń lub mydłem w płynie i dowalić dużo powietrza to powinna wskoczyć. Jak myślicie pomoże czy opona jest krzywa? Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłeś. A rozmiar czego czy dobrze dobrany? Zastanawia mnie jeszcze dlaczego na allegro droższy jest Avid od Shimano. Czy droższe nie oznacza lepsze? A te przerzutki są mniej więcej w podobnej cenie. Wystraszyłem się że jak to rower na export to mi jakiś badziew wcisnęli! Tylko jest jest jeszcze jeden problem opona jest źle założona na tylnim kole i bardzo bije! Spuściłem powietrze próbowałem ją ponaciągać ale dalej jest to samo! Czytałem żeby posmarować obręcz wewnątrz płynem do naczyń lub mydłem w płynie i dowalić dużo powietrza to powinna wskoczyć. Jak myślicie pomoże czy opona jest krzywa?
TheGie Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Jak masz kasętę 9 rzędową z tyłu to i przerzutka powinna być pod 9 rzędów. Jest wiele tematów o napędzie. Zapraszam do lektury http://www.forumrowerowe.org/topic/128950-kompendium-kompatybilnosc-napedow-6-11s/
Grzesiek8619 Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Manetki - Shimano Alivio M430 Kaseta - Shimano CS-HG-9 Przerzutka to chyba DEORE XT RD-M771 Więc wydaje mi się że dobrze. Manetki - Shimano Alivio M430 Kaseta - Shimano CS-HG-9 Przerzutka to chyba DEORE XT RD-M771 Więc wydaje mi się że dobrze.
Dominik12345 Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 Kupiłem ten rower przedwczoraj jak na razie jest bardzo dobrze jestem bardzo zadowolony dałem za niego 2189 zl plus gratis latarki i licznik . Jutro wyśle ci stronke gdzie to zamawialem . Jest to najtańszy sklep w polsce i rower tej marki możesz serwisować w całej polsce . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.