MatMax Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Wytłumaczcie dokładnie jak się powinno/jak robicie. Front - czy to ma wyglądać tak, jakbym przesówał nogą rower w bok, tyle, że dodakowo koło popdnieść... czy ważniejsze jest żeby do góry tył poszedł... jakbym endo robił i opadając skręcił... robię około 90, ale czasami wychodzi więcej Back - hmmm... cieżka sprawa, bo po około. 40 stopniach naciskam już na pedał i resztę obrotu (do 90, czasami więcej) robię praktycznie podjeżdzając... pedał bardzo mocno naciska mi na nogę (z przodu). Opowiedzcie jak robicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba888 Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja fronta robię tak, że jadę z niewielką szybkością i z lekko skręconym kołem w wybraną stronę naciskam przedni hamulec, wtedy przechylem cały ciężar ciała na stronę przeciwną do tej, w którą jest skręcona kierownica (czyli tam, gdzie chcę żeby tylne koło wylądowało). Niestety mi też to za super nie wychodzi, robię jakieś 100 stopni, o 180 nie ma co marzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 co do fronta to mi jakoś wychodzi ze 180 czasami nawet więcej ale nie ustoję tylko puszczam rower tak na jednej nodze. ale 180 mi wychodzi czasami nawet znośnie. Ja robię dość wysoko chyba bo czasem wygłupiam się i robię nad betonowym śmietnikiem. On ma z 60 centymetrów a czasem na niego koło postawię tylne nawet. (by the way łatwiej utrzymać równowage niż stojąc płasko) Co do backa to kurde byłbym wdzięczny za wskazówkę bo zrobię ze 20 stopni max. W ogóle tego nie umiem a fajnie by wyglądało robić 180 na przednim potem od razu na tylnim. Pozdrawiam i czekam na wskazówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Back -> jade, zatrzymuje się, przechylam sie w strone przeciwną w którą chce zrobić, przekręcam kierałkę w przeciwną stronę, wychylam sie do tyłu i mocno ciągne w bok - idzie 180* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 hmm no pokminię nad tym jak mi przyjdą ochraniacze bo już mam dość dziur w nogach! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 W ogóle tego nie umiem a fajnie by wyglądało robić 180 na przednim potem od razu na tylnim. Pozdrawiam i czekam na wskazówki! Na to się chyba potocznie scyzoryk mówi. Miałem gdzieś filmiki. Jak znajde to dzisiaj zapodam. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba888 Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ale wy fronta też robicie "z jazdy", czy stoicie w miejscu? Nie wiem czy to się nawet wtedy tak nazywa jak się z jazdy robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 spoko ja mam takie filmiki. Na jednym mam jak koleś robi tak ze 3 razy pod rząd. To już w ogóle wygląda super. Ale co tam kiedyś się nauczę Pozdrawiam! qba888 bez jazdy to ja nie zrobię w ogóle nawet 50 stopni:( Ale 2km/h czynią cuda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheKamil Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ja robiłem na starym górskim rowerku front i back po ok. 90* , zawsze z miejsca na hamulcach ( przednim i tylnym). Mam nadzieję że na nowym będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 http://www.velo.com.pl/szkola.htmDokładne opisy trików + filmiki do ściągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 wiemy wiemy znamy pościągali dawno temu:) ale thx. Pozdrawiam. Pogoda na naukę Elo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 24 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 A mi back epiej bez hampla wychodzi... bo podjadę te jeszcze kilkanaście ostatnich stopni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 też zauważyłem u siebie ostatnio taką tendencję, że bez hebla łatwiej bo można pedałem podciągnąć trochę. Już mi koło 90stopni czasem wyjdzie. Ale to czasami...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eidza Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 moze to komuś sie przyda http://www.velo.com.pl/szkola.htm są tam różne triki w tym BACK PIVOT 180° i FRONT PIVOT 180° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 26 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 O rzesz w mordę - Hamerykę odkrył KAŻDY o tym wie, a jak nie wie, to się i tak z setek innych tematów może dowiedzieć. A tak przy okazji drogi diggerze - zobacz kiedy był ostatni post... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.