Skocz do zawartości

[pivot] front, back

MatMax

Rekomendowane odpowiedzi

Wytłumaczcie dokładnie jak się powinno/jak robicie.

Front - czy to ma wyglądać tak, jakbym przesówał nogą rower w bok, tyle, że dodakowo koło popdnieść... czy ważniejsze jest żeby do góry tył poszedł... jakbym endo robił i opadając skręcił... robię około 90, ale czasami wychodzi więcej

Back - hmmm... cieżka sprawa, bo po około. 40 stopniach naciskam już na pedał i resztę obrotu (do 90, czasami więcej) robię praktycznie podjeżdzając... pedał bardzo mocno naciska mi na nogę (z przodu).

Opowiedzcie jak robicie

Ja fronta robię tak, że jadę z niewielką szybkością i z lekko skręconym kołem w wybraną stronę naciskam przedni hamulec, wtedy przechylem cały ciężar ciała na stronę przeciwną do tej, w którą jest skręcona kierownica (czyli tam, gdzie chcę żeby tylne koło wylądowało). Niestety mi też to za super nie wychodzi, robię jakieś 100 stopni, o 180 nie ma co marzyć...

co do fronta to mi jakoś wychodzi ze 180 czasami nawet więcej ale nie ustoję tylko puszczam rower tak na jednej nodze. ale 180 mi wychodzi czasami nawet znośnie. Ja robię dość wysoko chyba bo czasem wygłupiam się i robię nad betonowym śmietnikiem. On ma z 60 centymetrów a czasem na niego koło postawię tylne nawet. (by the way łatwiej utrzymać równowage niż stojąc płasko) Co do backa to kurde byłbym wdzięczny za wskazówkę bo zrobię ze 20 stopni max. W ogóle tego nie umiem a fajnie by wyglądało robić 180 na przednim potem od razu na tylnim. Pozdrawiam i czekam na wskazówki!

W ogóle tego nie umiem a fajnie by wyglądało robić 180 na przednim potem od razu na tylnim. Pozdrawiam i czekam na wskazówki!

Na to się chyba potocznie scyzoryk mówi. Miałem gdzieś filmiki. Jak znajde to dzisiaj zapodam. Pzdr!

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...