Mod Team Odi Napisano 26 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Nie wiem jak inne firmy ubezpieczeniowe, ale PZU wali w ciula z przyznaniem % trwałych uszczerbków na zdrowiu. Z komisji resortowej za skomplikowane skręcenie stawu skokowego dostałem 5% - a PZU przyznało 1%. Odwołania nic nie dały. To samo miały osoby z mojego bliskiego otoczenia. Na resortowej komisji w Poliklinice dostawali 10% trwałego uszczerbku na zdrowiu - w PZU 2%, następny - z resortowej 14% - pzu 3% - śmiech. Z mojej strony - PZU nie polecam (podkreślam - że nie wiem jak działają inne firmy ubezpieczeniowe) - ale z usług PZU jeśli chodzi o dodatkowe ubezpieczenia to ja podziękuje. Każdy ubezpieczyciel zrobi wszystko żeby wypłacić jak najmniej. To banda złodziei, która ma za zadanie ciągnąć z nas kasę, jak najwięcej. I nie ma znaczenia jaka to firma. Z własnych doświadczeń procedura w PZU wygląda tak, że dzwonią z pytaniem: "proponujemy 2%, czy zgadza się pan na to?". Jeśli się zgodzisz to po kilku dniach masz pieniądze na konciem jeśli nie to wezwą na komisję i udowodnią, że nic się nie należy. Jeśli ktoś nie ma czasu i ochoty żeby się z nimi szarpać to lepiej przyjąć propozycję, albo od razu udać się do firmy zajmującej się walką o odszkodowania. No to się zmieniło na lepsze, bo do tej pory - jeszcze w grudniu nie można było kupić od PZU ubezpieczenia poniżej 50zł, niezależnie na jaki długi okres. Czyli chciałeś np. tylko na 1/2 roku to i tak musiałeś 50 zł wydać oczywiście sumy gwarancyjne były wtedy większe. Jedyna konkurencja dla PZU to są ubezpieczenia od OC w życiu prywatnym, ale niestety niewiele firm je sprzedaje osobno, a nie jako dodatek do ubezp. mieszkania/domu. Nie wiem skąd takie info. Od 4-5 lat mam pakiet "Bezpieczny rowerzysta" w PZU i zawsze płaciłem 30-35zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Jeszcze jedna uwaga zwykłe ubezpieczenie z PZU Bezpieczny Rowerzysta niestety nie da nic w przypadku uczestnictwa w zawodach sportowych. Jest to tylko do codziennego rekreacyjnego używania roweru. Dopiero wykupienie PZU Sport pozwoli by PZU wzięło odpowiedzialność za wypadki ubezpieczeniowe w trakcie IMPREZ Zawodów NNW i OC po 30000 SU koszt takiego ubezpieczenia na rok 99zł w razie pytań a maksymalnie można NNW do SU 50000 i kosztuje to 125 zł czy dużo? jak ktoś wcześniej wspominał jeśli ktoś ma OC w życiu prywatnym ma odpowiedzialność z poruszania się rowerem i nie musi dodatkowo zabezpieczać się w ten produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Krzysiek planeta ma o wiele atrakcyjniejszą ofertę. Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Mod Team każdy ubezpieczający podpisując polisę potwierdza na niej tzw. OWU czyli wie jak zostanie zrealizowane odszkodowanie w wyniku wypadku ubezpieczeniowego nieznajomość jego powoduje złość i to rozumiem ale czy ta złość nie powinna być kierowana w stosunku do siebie? Bo w końcu To ja podpisując się pod polisa zgadzam się na takie a nie inne zrealizowanie moich potrzeb co masz Tomku na myśli atrakcyjniejszą? podane ceny sa cenami dla zakresu terytorialnego Polski owszem można go roszerzyć w kilku wariantach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kranu Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A ja się zapoznałem z OWU Europ-Assitance i mnie odpowiada. Poza Assistance obejmującym nawet złapanie gumy jest OC i to mi wystarczy. NNW mam dobre w firmowym grupowym ubezpieczeniu, a od kradzieży nawet nie szukam znając ceny i listę wyłączeń. Do tego odpowiadają mi płatności miesięczne, bo jednak cały rok nie roweruję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Zapewne fajna sprawa jednakże zastanawia mnie brak OWU na Firmowej Stronie chyba ze jestem ślepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 26 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Mod Team każdy ubezpieczający podpisując polisę potwierdza na niej tzw. OWU czyli wie jak zostanie zrealizowane odszkodowanie w wyniku wypadku ubezpieczeniowego nieznajomość jego powoduje złość i to rozumiem ale czy ta złość nie powinna być kierowana w stosunku do siebie? Ale kolega Odi się na nikogo nie złości, tylko pisze o niesprawiedliwej i niezrozumiałej zasadzie, przyjętej ostatnimi czasy przez Ubezpieczycieli, która polega na notorycznym zaniżaniu należnego odszkodowania. Niestety, aby otrzymać należne odszkodowanie (i nie dotyczy to tylko NNW) od niemal każdej decyzji Ubezpieczyciela, trzeba się odwoływać już "z zasady".Sorry, taki mamy klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kranu Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Zapewne fajna sprawa jednakże zastanawia mnie brak OWU na Firmowej Stronie chyba ze jestem ślepy Kilka firm sprzedaje ich ubezpieczenia. Ja akurat pisałem o Toyota Bank za 10zł miesięcznie: http://www.toyotabank.pl/_assistance/pdf/Bike-assistance_OgolneWarunkiUbezpieczenia.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie wiem skąd takie info. Od 4-5 lat mam pakiet "Bezpieczny rowerzysta" w PZU i zawsze płaciłem 30-35zł. Takie info ze strony internetowej przy wyliczaniu składki. Zawsze jak chciałem na pół roku to system nie przepuszczał dalej, dopóki nie podniosłem sum gwarancyjnych na OC i NNW tak , by składka wynosiła co najmniej 50 zł. Może napisz, gdzie wykupujesz to ubezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 by zakończyć, aby zakupić ubezpieczenie Bezpieczny Rowerzysta musimy wiedzieć iż musi być to ubezpieczenie z okresem odpowiedzialności ROCZNY!!! minimalne sumy ubezpieczenia to: dla OC 10000zł, dla NNW 5000zł, wtenczas składka wyniesie 29zł, maksymalne sumy ubezpieczenia to dla OC 200000tys, dla NNW50000zł i składka wynosi 390zł jest to odpowiedzialność na terenie RP ubezpieczyciela które można rozszerzyć na inne Państwa. Pamiętajmy to UBEZPIECZENIE NIE!!!!!! ZADZIAŁA!!!!!!!! w czasie gdy będziemy uczestnikami zawodów sportowych w tych wypadkach należy wykupić PZU SPORT!!!!!!. Jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupieniem tego ubezpieczenia zapraszam jednakże do kosztów zakupu trzeba będzie doliczyć koszty dosłania POLISY plus odesłania podpisanej kopi do mnie. Telefon do kontaktu 664 344 955. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Takie info ze strony internetowej przy wyliczaniu składki. Zawsze jak chciałem na pół roku to system nie przepuszczał dalej, dopóki nie podniosłem sum gwarancyjnych na OC i NNW tak , by składka wynosiła co najmniej 50 zł. Może napisz, gdzie wykupujesz to ubezpieczenie. Może kluczem jest okres ubezpieczenia. Od kilku lat wykupuję pakiet w lokalnym oddziale PZU i nie ma problemu Dla mnie bezpieczniej na cały rok. Mimo że zimą prawie nie jeżdżę to jednak czasem jadę do pracy rowerem a nigdy nie wiadomo co się na drodze wydarzy KrzysiekAgentos - wiedzę jako agent PZU pewnie masz, ale nie robisz sobie dobrej reklamy pisząc posty byle jak i z błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Kolego, jeśli Ciebie uraziłem to przepraszam, nie ważne są błędy ortograficzne w ubezpieczeniach, ważne jest odpowiednie zbadanie potrzeb klienta. Gdybym poprawnie pisał, byłbym zapewne profesorem filologii polskiej. Zapytam jedno tylko: czy jesteś taki w życiu idealny? Nigdy się nie mylisz? Reklamę robię sobie obsługując swoich klientów oni nie zwracają na ortografię bo nie kryje się jestem z nią na bakier, ale na należytą wypłatę z polisy i póki co NIKT!!!! z moich klientów nie był nie zadowolony. Zawsze usłyszałem dziękuję i zawsze powtarzałem: mi? nie to niech Pan/i sobie podziękuje iż w wyniku przeprowadzonej ze mną rozmowy zakupił/a taki a nie inny zakres stąd takie a nie inne załatwienie wypłaty w razie wypadku ubezpieczeniowego a o to w POLISACH chodzi, a nie o ortografię. Jednak bardzo Ci dziękuję za zwrócenie uwagi pozwoli mi to na refleksję: iż są klienci którym może przeszkadzać moja ortografia i byle jak pisane posty. Za te i inne jeśli nasuną się Tobie uwagi bardzo jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 @Odi Tam nie chodziło nawet o okres, ale po prostu o wielkość składki poniżej 50 zł, zresztą nieważne, bo PZU zmodyfikowało ofertę i teraz bezpośrednio przez internet nie da się kupić. Może to było zresztą kluczem, bo wczoraj podjechałem na biku do agenta i wykupiłem na rok to ubezpieczenie za 25 zł w najniższych kwotach gwarancyjnych. Dziwne, bo wszyscy zmierzają w kierunku sprzedaży przez internet, a PZU na odwrót, no ale cóż,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Z tego co wiem nawet chciało wycofać tą ofertę. Jednakże przypominam iż to ubezpieczenie NIE DZIAŁA!!!!! jeśli jesteśmy uczestnikami zawodów rowerowych gdy podczas nich zaistnieje wypadek ubezpieczeniowy, w takich przypadkach należy posiadać PZU Sport i tutaj można już kupić na interesujący nas czas ochrony no ale zakres należy indywidualnie ustalić powinien on określać nasze potrzeby i chronić nasze obawy Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 nie ważne są błędy ortograficzne w ubezpieczeniach Błędy ortograficzne w ubezpieczeniach są nieważne? Kpisz, czy o drogę pytasz? Jeśli masz takie podejście do wypełniania polis, to skąd mam mieć pewność, że taka "dbałość" o ortografię nie przeniesie się na ten przykład na sumy ubezpieczenia. Aha i nie każdy tutaj wykupuje ubezpieczenie, bo się ściga, więc nie rozumiem skąd to wykrzyknikowe pieniactwo? To ja podziękuję za takie "usługi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 nie pienię się kolego bo i nie ma o co wykrzykniki podkreślają jedynie iż mając wypadek ubezpieczeniowy podczas zawodów sportowych nie skorzystasz z kompleksu Bezpieczny Rowerzysta czy o tym zostałeś poinformowany przy zakupie polisy, czy masz czas na zapoznanie się z OWU?. Kolego co do Sum ubezpieczenia i rozwinę dalej danych osobowych przed podpisaniem polisy czytam je przy kliencie jeszcze przed podpisaniem. A swoja droga nie czepiaj się błahostek jak to jest w zwyczaju statystycznego Polaka. Zapamiętaj oceniać może tylko kupujący a póki co nim nie musisz być nie zabiegam o to jedynie daje możliwość a POlisa jest ważna dopiero po podpisaniu przez Klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Ale nie każdy bierze udział w zawodach, niektórzy jeżdżą rekreacyjnie i im też przytrafiają się wypadki. Z innej beczki Jeśli mam wykupione ubezpieczenie na uczelni(NWW i OC) to czy obejmuje ono ewentualny wypadek? Mogę wykupić dodatkowe ubezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 nie pienię się kolego bo i nie ma o co wykrzykniki podkreślają jedynie iż mając wypadek ubezpieczeniowy podczas zawodów sportowych nie skorzystasz z kompleksu Bezpieczny Rowerzysta czy o tym zostałeś poinformowany przy zakupie polisy, czy masz czas na zapoznanie się z OWU?. Kolego co do Sum ubezpieczenia i rozwinę dalej danych osobowych przed podpisaniem polisy czytam je przy kliencie jeszcze przed podpisaniem. A swoja droga nie czepiaj się błahostek jak to jest w zwyczaju statystycznego Polaka. Zapamiętaj oceniać może tylko kupujący a póki co nim nie musisz być nie zabiegam o to jedynie daje możliwość a POlisa jest ważna dopiero po podpisaniu przez Klienta. Ale ja sobie doskonalne zdaje sprawę, jakie ubezpieczenie potrzebne jest na zawody, a jakie do zwykłej jazdy rowerem. Nie ma potrzeby podkreślać tego wykrzyknikami w co drugim poście. To już zostało wyjaśnione. OWU jest ogólnie dostępne, więc każdy statystyczny, zdrowo myśłący Polak powinien je sobie poczytać przed zawarciem polisy, a nie kupować przysłowiowego "kota w worku". O tym też już wcześniej pisałem i przestrzegałem w tym wątku. Co do samych agentów, to niezaprzeczalnym faktem jest "często-gęsto" ich nieznajomość i niedouczenie w produktach ubezpieczeniowych, które sprzedają. Też kiedyś korzystałem z usług takiego agenta, co to mi niby 3 razy wszystko sprawdzał, a polisę i tak źle wystawił. Już do niego nie chodzę. A skoro twierdzisz, że nie zabiegasz tutaj o Klienta, to dlaczego zamieściłeś tutaj numer telefonu do siebie z prośbą o kontakt? Typowy Agent. Koniec OT z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 @KrzysiekAgentos podałeś max sumy ubezpieczenia 'OC 200000tys, dla NNW50000zł i składka wynosi 390zł' wydaje mi się że można podejśc do tego inaczej i dostać 'więcej za mniej'. czy nie sensowniej byłoby kupić oddzielnie ubezpiecznie NNW przy okazji ubezpieczenia domu/mieszkania, które pewnie większość posiada oraz 'OC w życiu prywatnym' czy jak to się tam nazywa , pól roku temu korespondowałem w podobnej sprawie z kimś z Twojej branży i podesłał mi poniższe wyliczenia (z racji upływu czasu oczywiście liczby mogły się zmienić): OC w życiu prywatnym. Podstawowa suma gwarancyjna:10 000 zł - składka 29 zł20 000 zł - składka 33 zł50 000 zł - składka 38 zł100 000 zł - składka 57 zł150 000 zł - składka 71 zł200 000 zł - składka 81 zł300 000 zł - składka 100 zł500 000 zł - składka 124 zł1 000 000 - składka 176 zł2 000 000 - składka 247 zł zmierzam do tego że wg powyższego płacąc składkę 124zł hipotetycznie zabezpieczam się na okoliczność spowodowania wypadku przeze mnie gdzie koszt napraw pojazdów sięgnie ok 500tys (weźmy 2 nowe średniej-wyższej klasy auta) - a NNW jak wspomniałem przy okazji ubezpieczenia domu, z tym że z tego co pamiętam są one na niezadowalające , bo to kwoty rzędu 5-10k (bierzmy pod uwagę że leczenie potrafi być naprawdę drogie) reasumując mam pytanie czy samo NNW można dokupić do 'OC w życiu prywatnym' tak żeby zabezpieczało powiedzmy te 50-100tys. zł profilaktycznie? jeśli to ma znaczenie to weźmy pod uwagę stawkę OC 176zł z sumą gwarancyjną 1 000 0000 zł , da się wyliczyć dla tego NNW na wspomnianą kwotę? bo jeśl sumaryczna składka wyjdzie w granicach tych 300-400zł to wtedy ma to sens i jesteśmy o wiele bardziej zabezpieczeni dla podkreślenia - mowa tylko o OC (bez podwyższonego ryzyka) i NNW , żadnych kradzieży , napadów itepe, zwykłe zabezpieczenie na wypadek szkody komunikacyjnej z naszej winy i wynikającej z niej odpowiedzialności materialnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Owszem lepiej przy zakupie ubezpieczenia PZU Dom dokupić OC w życiu Prywatnym i NNW i nie trzeba martwic się o jazdę rowerem. Dlatego w którymś z niedbale napisanych postów zaznaczyłem SU określamy w czy na podstawie rozmowy klient-agent. NNW jednostkowe się nazywa to o co pytasz dalej ono zabezpieczy nas nie tylko gdy jedziemy rowerem Puść strzałkę oddzwonię i pewne rzeczy wyjaśnię jeśli masz ochotę Powiedzmy gołe OC z SU 2mln 173 zł Jeśli chodzi o NNW w większości przypadków obawiamy się iż to my będziemy poszkodowanymi w wyniku wypadku komunikacyjnego np. przez pojazdy mechaniczne, nie zakładamy iż w związku z naszą jazdą rowerem coś może się wydarzyć wtenczas a są to większe odszkodowania z uwagi na to że korzystamy z OC sprawcy oraz z możliwości dochodzenia roszczeń, utraconych zysków itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 dzięki za wyczerpującą odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 KrzysiekAgentos - zakładam że masz wiedzę na temat produktów, które sprzedajesz, ale Twoje podejście prezentowane tutaj mnie osobiście zniechęca. Oczywiście to Twój problem, możesz wyciągnąć wnioski, albo dalej robić jak uważasz.Jeśli chodzi o zawody sportowe to każdy biorący w nich udział powinien mieć świadomość, że "codzienne" ubezpieczenie ich nie obejmuje. Jednak w opłacie startowej zwykle jest wliczone ubezpieczenie na czas imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 tak ale nie indywidualne twoje szkody i wypadki a to róznica duża np. wjeżdżasz w auto będąc na imprezie nie mając ubezpieczenia własnego zapłacisz z własnej kieszeni organizator ubezpiecza siebie od roszczeń wobec prowadzonej imprezy ale nie zawodników i tu jest duża różnica . tak jak na jednej z imprez PB w Międzyrzecu Podlaskim Pani się połamała w wyniku uczestnictwa i chciała zrealizować to z NNW pakietu Bezpieczny rowerzysta, jak widzisz nie każdy i zapewne i Ty nie posiada wiedzy i nie czyta OWU bo posiada produkt a nie wie co on ulecza i kiedy zadziała stąd moje duże litery i wykrzykniki nie po to by kogos wkurzyć, zdenerwować ale po to by dopytał się o to co zakupuje by potem nie mówił Ubezpieczyciele to złodzieje bo niestety dla klienta podpisującego Polisę jest równoznaczne iż zapoznał się z OWU i je akceptuje a potem do czegos lub kogoś ma żal. Jak widzisz i ty jesteś w błędzie gdyby prawdziwe ubezpieczenie było by w cenie imprezy startowe musiało być o wiele droższe stąd moje uwagi i ostrzeżenia mające na celu uświadomienie i Pomoc a nie nerwy przed a złość i nerwy Po . Język jakim piszę może i nie odpowiada Tobie ale specjalnie go używam by być naturalnym a nie sloganowo ubezpieczeniowym wtenczas to będziesz mówił iż..... dzięki jeszcze raz za uwagi, ale niestety forum ma to do tego że są na nim różne typy osobowości. i formę przekazu należy wypośrodkować a nie zwracać się do każdego Typu Osobowości indywidulanie takie jest Moje zdanie stąd taka a nie inna forma Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 KrzysiekAgentos- proszę zapoznać się z pkt 4a Regulamimu. Na razie potraktuj to jako upomnienie informacyjne. Jeszcze jedna próba jakiejkolwiek reklamy = ban. Dopuszczam jedynie posty informacyjne na temat ubezpieczeń jako takich. Na marginesie- wiesz,co to są znaki interpunkcyjne? Tak? To stosuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 KrzysiekAgentos - zakładam że masz wiedzę na temat produktów, które sprzedajesz, ale Twoje podejście prezentowane tutaj mnie osobiście zniechęca. Oczywiście to Twój problem, możesz wyciągnąć wnioski, albo dalej robić jak uważasz. Jeśli chodzi o zawody sportowe to każdy biorący w nich udział powinien mieć świadomość, że "codzienne" ubezpieczenie ich nie obejmuje. Jednak w opłacie startowej zwykle jest wliczone ubezpieczenie na czas imprezy. a czy ma świadomość? Nie wyobrażaj sobie to tylko twoja projekcja jakże złudna. Przykład podałem z PB w Międzyrzecu Podlaskim. słowo zwykle wyraźnie mówi iż sobie wyobrażasz i zakładasz ale żadnej pewności nie masz. W którym regulaminie organizatora podany jest zakres? Czy w jego interesie jest ubezpieczać kogoś czy siebie wobec kogoś? czy Ty kupujesz sobie czy komuś ubezpieczenie? Czym tak prawdę mówiąc różnia się ubezpieczenia Towarzystw między sobą czy tylko ceną? nie różnią się ZAKRESEM a właśnie z niego wynika cena. NP. mam AC auta gdzie stosuje się zakres All risk oraz ryzyk nazwanych. Czy mamy jednakowa odpowiedzialność większość właśnie SĄDZI ZAKŁDA Wyobraża a potem się złości krzyczy ubezpieczyciele złodzieje a już na początku sami podjeli decyzję: sami siebie okradamy bo chcemy TANIEJ nie podejmujemy tematu ZAKRES interesuje nas temat CENA!!! To tak jak z autem porsche nie będzie nigdy w cenie Fiata. tak i z ubezpieczeniem tanie nie pokryje naszych potrzeb w 100%. Przy zakupie rozmawiajmy o Tym co ta POLISA ma dać dla mnie a nie o cenie, określmy swoje potrzeby które zrealizujemy za pomocą KUPIONEJ polisy a nie kupujmy CENĘ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.