Skocz do zawartości

[obręcz] Obrecze szosowe

Michaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam obreczy szosowych przod po 20H i tył pod 24H. Wolalbym zeby byl to komplet. Cena w okolicach 200 zł szt. +- 50zł. No i waga w okolicach 450gr. Na ta chwile znalazlem kilka obreczy na 24H ale na 20 niestety nie moge czy to jakas malo popularna ilosc?

Z gory dzieki za pomoc.

Dodam jeszcze ze waze 80 Kg

Napisano

Kinlin XR19W 406g

Kinlin XR300 465g

Kinlin XR-270 445g

Z szerszych 23mm

BHS C472w 490g

H PluSon Archetype 475g

Wszystkie dostępne z wierceniem na 20.

Napisano

Kinlin XR19W  wyglada wagowo i cenowo az za atrakcyjnie. Ktos na nich jezdzi jakies opinie? Jak beda one sie spisywaly na 20H z przodu i 24H z tylu pod 80KG? Da rade czy beda problematyczne? Jakie szprychy do tego dobrac zeby nie byly zbyt wylajtowane?

Z obecnych kol mam piasty wlasnie na tykle otworow, mam tez szprychy Sapim Leader czy one sie nadadza czy trzeba bedzie nowe? Co z Nyplami?

Dodam ,ze obecne kola sa na stozku 30mm

Napisano

Trochę mało tych szprych na taką obręcz.

XR300 lub Archetype.

Jak rozmiar szprych spasuje, to czemu nie. Aczkolwiek są to zwykłe i nieco ciężkie szprychy.

Napisano

Archetype z tego co znalazlem jest duzo drozsze od KinLinow, chyba zdecyduje sie na XR300. Mam do tego piasty Novateca Novatec A521SB, Novatec F422SB.

Jakie szprychy dodac do tego zestawu moze byc jakis tanszy zamiennik nie koniecznie zalezy mi na Sapimach. Jaka wage gotowych kol moge uzyskac z takiego zestawu?

A jeszcze jedno XR300 nie ma wersji 20 a taka potrzebuje na przod, a co z polaczeniem XR19 przod 20H i tyl XR300 24H?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...