Ulf Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam, dawno mnie tu nie było. Aktualnie ujeżdżam w moim jeździdle hampelki ORO K18 (tarcze 180/180) i zastanawiam się nad ich wymianą (działają co prawda dobrze, tyle, że kilka lat na karku mają). Generalnie ze względu na fundusze zastanawiam się nad zakupem BR-M785, tylko czy taka wymiana jest technicznie uzasadniona, w sensie czy różnica w działaniu obu hamulców jest tak duża aby uzasadniała wydanie kilku stówek na hample. PS. Aktualnie ważę 80kg z tendencją wzrostową Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Jeżeli nie ma luzów na klamkach, nie ciekną i ciągle działają sprawnie, to wymień płyn i jeździj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Mam oro k18 u siebie w fr, mają 6 lat, dostały ostatnio nowy płyn i klocki, i pracują wybornie.Nie widze sensu wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dzięki Panowie za odpowiedź. Przemyślałem jeszcze raz temat i jak na razie się wstrzymam z wymianą. Co prawda same klamki mają lekki luz ale z tego co się orientuje "ten typ tak ma" Temat można uznać za zamknięty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Z luzem zawsze można walczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.