wojtek1981 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam . Mam takie pytanko z jakiego gatunku aluminium zrobione jest rura sterowa amortyzator to Rock Shox SID team . moja jest za krótka i jużzostała wyjęta w sprzedaży nie ma gotowych ale postanowiłem sam dorobić tylko nie wiem jakie aluminium ma być dostępne są PA 38 ale jest średnie wolał bym PA6 ale jest nie dostępne . Czy PA 38 wytrzyma . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Wyjąłeś stówkę z sida ? dość nie codzienne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1981 Napisano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) dlaczego niecodzienne była za krótka to wyjąłem , teraz muszę dorobić nową , wprasuję nową i musi hulać , Przed wpracowaniem rurę schłodzę , koronę podgrzeje i będzie lepiej niż fabryka :-) Edytowane 17 Marca 2014 przez wojtek1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Oby Nie codzienna bo raczej sie nie stosuje takich metod, choć można Niestety odnośnie stopu rury ci nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1981 Napisano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Rura po wyjęciu na pewno nie jest wklejana tylko wciskana , po odpowiednim spasowaniu musi być super . Dodatkowo połączeni można wzmocnić klejem do aluminium ( chociaż to tylko dla lepszego snu bo myślę że połączenie wprasowane będzie siędobrze trzymało ). jak znajdę rurę to oczywiście pochwalę sie wynikami i testami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi