YogiSC Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Witam mam suport deore octalink dł 121 kupilem nowa korbe deore 540 i wyglada to tak jak na zdjeciu [prawa naped] korba dokrecona na maxa a i tak odstaje daleko od ramy czy jesli wloze suport z krotsza oska... 118 ? 113 ? to czy lewe ramie korby na zdjeciu [lewa naped] nie bedzie zawadzalo o ramę ? niestey mam krotki trojąt tylni i łancuch na 1 strasznie łamie się na poprzedniej korbie bylo OK (model 445) widocznie 540 potrzebuje krotszej osi ale czy u mnie nie bedzie problemu z zawadzaniem korby o rame? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 lewa teraz jest blizej bo masz napinacz daleko nie jest wiec jest ok podejrzewam ze przy krotszym lewe moze trzec , zwlaszcza za pakiet - korba zawsze nieco sie gnie i przy depnieciu moze ocierac ( mialem tak ) poki co na twoim miejscu przlozyl bym blat na druga strone jesli linia lancucha jest kijowa i napinacz wyregulowal , nie razm przekladajac blat dajac podkaldki itp w prosty sposob ustawialem linie lancucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 do tej korby mam taki sam wklad jak ty ale....na blacie i jedynce z tylu sie nie jezdzi przecierz wie jedyne wyjsice t zrobienie z blatu sredniej czyli przelozenie go na druga strone pajaka bo z pozycji 2 tarczy cala kaseta juz predzej lapie a wogole co to za pomysl kupowac 540 deore do skakania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 do tej korby mam taki sam wklad jak ty ale....na blacie i jedynce z tylu sie nie jezdzi przecierz wie z przodu to blat 32z (przykrecony tak jak powiene byc) rockring jest w miejscu zębatki 44z korzystam ze wszystkich przelozen od 1 do 8 z tylu poniewaz moj rower jest juz i tak malo uniwersalny a przy 32z na przodzie da sie pojechac prawie wszedzie. jedyne wyjsice t zrobienie z blatu sredniej czyli przelozenie go na druga strone pajaka bo z pozycji 2 tarczy cala kaseta juz predzej lapie nie dokonca rozumiem tego opisu.... gdzie mam go przelozyc na druga stone ? wtedy bedzie jeszcze bardziej oddalone teraz zebatka jest przykrecona jak przewiduje producent a wogole co to za pomysl kupowac 540 deore do skakania? nie chcialem pakowac $ w nowy pakiet ktory wazylby 1,5kg i tak rower caly wazy ok 17-18kg 540 praktycznie niczym sie nie rozni od LX pod wzgledem techniczym czyli i wytrzymalosciowym wg tego co ustalilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 po prostu zamontuj duza zebatke w miejsu sredniej i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 no i co mi to da ? nie chce miec zebatki 44z optymalnie to 32z i tak wlasnie mam od 3 lat bede kombinowal z podkladkami moze jkaos to wyreguluje zeby mialo rece i nogi bo na razie krecac pedalami do tylu na 7-8 spada mi lacuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 zębatke przesuń bliżej ramy napisałeś że jest tak jak powinna być ale ona chyba jest teraz oddalona od niej jak ta 44 (rockring jest grubszy od zębatek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Grubosc rockringa nie ma nic do tego. i tak miedzy rockringiem a zebatka jest pająk korby obecnie wyglada to tak jak na foto miedzy zebatke a pająka dalem pod kazda z 4 srub po 1 podkladce jest w miare OK Jeszcze jest 1 kwestia na 1-2 (z tylu) przy pedalowaniu do tylu spada mi lancych z zebatek kasety :/ lancuch mam skrocony max i nie wiem czy tak powinno byc .... gdybym zdjal 1 ogniwo to nie wrzucilbym 1 na tyle. o ile powienen byc dluzszy lancuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 w kazdej prawidlowo zalozonej korbie na blacie bedzie spadal lancuch przy kreceniu do tylu to chyba normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Możecie mi powiedzieć jaką długość suprotu kupić gdy mam korbę z 99r z roweru grand?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Jeśli wymieniasz oś suportu, a korbe zostawiasz, to bierzesz rozmiar (zmierz suwmiarką) swojej osi i idziesz kupić. No i średnica mufy podejrzewam że 68mm, a jeśli nie chcesz mierzyć to zabierz oś suportu i idź z nią do rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.