karolinazska Napisano 16 Marca 2014 Napisano 16 Marca 2014 Witam, poszukuję roweru na wyjazdy za miasto, szosa / szutr, niższe górki. Zastanawiam się nad rocznikami 2013Ghost cross 1300 lady http://www.rove.pl/rowery-kolekcje/rowery-ghost-2013/ghost-town-country-2013/ghost-cross-lady-2013/rower-ghost-cross-1300-lady-white-grey-green-2013.html a Kelllys http://rowery.shop.pl/view/1525/ lub http://rowery.shop.pl/view/1524/ (nie wiem czy jest znaczna różnica miedzy tymi Kellysami) nie chcę hamulców tarczowych. na szacie graficznej mi nie zależy, kwota wyżej wymienionych mi odpowiada, który byście polecili? lub może coś innego?
Lenarski Napisano 16 Marca 2014 Napisano 16 Marca 2014 Witam, Te Kellysy różnią się tylko kolorem. Kellys i Ghost to rowery bardzo porównywalne. Katalogowo niewiele się różnią. W tej klasie cenowej rowery już są całkiem porządne tzn. do wycieczkowej jazdy się w zupełności nadają i powinny długo i raczej bezproblemowo służyć (zakładając, że nie będziesz robiła więcej niż 1000-2000 km/sezon). To co jest istotne, a czego nie wyczytasz z katalogu to: rozmiar/geometria (odległość kierownicy od siodełka, wysokość kierownicy), wygoda siodełka, wygoda gripów/chwytów. Z tego względu uważam, że rower powinno się kupować z przymiarką. Ja jestem zwolennikiem rowerów z regulowanym mostkiem, bo od razu w sklepie możesz sobie sprawdzić, które ustawienie kierownicy jest dla Ciebie najwygodniejsze, a to ma bardzo duży wpływ na wygodę. Z innych marek o porównywalnej, czyli dobrej klasie rowerów warto spojrzeć na Authora, Unibike'a, Meridę. W porównywalnej cenie będą porównywalne rowery. Jakby się udało znaleźć Unibike'a Vipera LDS w dobrej cenie to jest to bardzo fajny rowerek. Osobiście posiadam Kellysa Agnes 2012 i mogę go polecić, tyle, że jest trochę droższy. W tej cenie raczej odrzuciłbym rowery z hamulcami tarczowymi. Jak już wybierzesz to napisz co i dlaczego, żeby inni skorzystali. Pozdrawiam,
smiechen Napisano 18 Marca 2014 Napisano 18 Marca 2014 Może nie będzie to pomocne, ale mam tego Ghosta Crossa 1300 z 2013 w wersji męskiej. Jestem bardzo zadowolony- nie wiem jak to się ma do "damki", ale z plusów, które pewnie się powtórzą wymieniłbym wagę i staranność wykonania. Porównywałem go jednak tylko z rowerami Cube, Unibike i Giant, więc nie wiem jak to się ma do Kellysa.
karolinazska Napisano 21 Marca 2014 Autor Napisano 21 Marca 2014 dzieki! ghost z 2013 okazało się że jest już trudny do zdobycia. Damki kellys występują w rozmiarze 19 cali , zbyt małe dla mnie więc też odpadły. Wybrałam coś jeszcze innego http://www.corratec.com/bikes/trekking/cross/x-vert-cross-lady wagowo 20 dag więcej od ghost, osprzętowo chyba nawet lepiej. pieniądze te same. Przejechałam póki co tylko ze sklepu do domu 6km, całkiem sympatycznie. Witam, Te Kellysy różnią się tylko kolorem. Kellys i Ghost to rowery bardzo porównywalne. Katalogowo niewiele się różnią. W tej klasie cenowej rowery już są całkiem porządne tzn. do wycieczkowej jazdy się w zupełności nadają i powinny długo i raczej bezproblemowo służyć (zakładając, że nie będziesz robiła więcej niż 1000-2000 km/sezon). To co jest istotne, a czego nie wyczytasz z katalogu to: rozmiar/geometria (odległość kierownicy od siodełka, wysokość kierownicy), wygoda siodełka, wygoda gripów/chwytów. Z tego względu uważam, że rower powinno się kupować z przymiarką. Ja jestem zwolennikiem rowerów z regulowanym mostkiem, bo od razu w sklepie możesz sobie sprawdzić, które ustawienie kierownicy jest dla Ciebie najwygodniejsze, a to ma bardzo duży wpływ na wygodę. Z innych marek o porównywalnej, czyli dobrej klasie rowerów warto spojrzeć na Authora, Unibike'a, Meridę. W porównywalnej cenie będą porównywalne rowery. Jakby się udało znaleźć Unibike'a Vipera LDS w dobrej cenie to jest to bardzo fajny rowerek. Osobiście posiadam Kellysa Agnes 2012 i mogę go polecić, tyle, że jest trochę droższy. W tej cenie raczej odrzuciłbym rowery z hamulcami tarczowymi. Jak już wybierzesz to napisz co i dlaczego, żeby inni skorzystali. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.