g3rman Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Wymieniłem łąńcuch i wolnowibeg i korbe, lecz tera na przezutce tylnnej mi przeskakuje łancuch na zębatce bo te ząbki jakie po wycierane wziąłem troche podpiłowałem je (powiekszyłem to wgłębienie) i lepiej chodzi lecz i tak przeskakuje czy da sie cos jeszcze zrobić?? Nie mam teraz pieniedzy na wymiane tylnnej przezutkli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 a przeciez mozna wymienic same kółka z przerzutki, a to piłowanie to chyba tylko pogorszyło sprawe, bo teraz łańcuch moze nie pasowac miedzy ząbki w kółeczkach i bedzie przeskakiwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A może jakieś ogniwo masz krzywe w łańcuchu...kiedyś miałem taką sytuację i dopatrywałem się winy w samej przerzutce. Dopiero któregoś razu kiedy smarowałem łańcuch zauwazyłem że ogniwo jest skrzywione. I łańcuch wtedy przeskakiwał właśnie na tych małych zębatkach w tylnej przerzutce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 nie łańcuch jest dobry na bank tylko te 2 małe zebatki to do wymiany beda. A wie ktoś moze ile zapłace za te 2 zebatki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 To zależy zapewne od jakiej przerzutki i na jakich łożyskach chciałbyś kupić te kółeczka, zastanawia mnie tylko czy ich cena detaliczna będzie opłacalna w stosunku do ceny nowej przerzutki. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Na Allegro widziałem ostatnio tanio te kółeczko - chyba za 3 zł były. Ale tak to głównie spotyka się je w wysokiej cenie, że lepiej już kupić nową przerzutkę niż wydawać tyle kasy na kółeczka. Najlepsze rozwiązanie to kupienie najtańszej przerzutki SISa, wymontowanie kółeczek i wmontowanie do używanej przerzutki Znalazłem te tanie kółeczka - http://allegro.pl/item107833889_koleczka_d...c_zdjecia_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g3rman Napisano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 ok dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 bez jaj kółeczka z allegro+koszty wysyłki to w kazdym rowerowym masz gratis nastepne dwa.ZA drogie to nie jest,technologicznie tez zaden kunszt wiec raz na sezon lub nawet dwa bez problemu mozna wymienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 a co sadzicie o zainwetsowaniu w lozyskowane maszynowo z duraluminum w cenie np 40zł?mam przerzutke x-9 i kiedys pewnie bede w niej wymienial koleczka i tak z ciekawosci chcialem spytac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astropath Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 a co sadzicie o zainwetsowaniu w lozyskowane maszynowo z duraluminum w cenie np 40zł?mam przerzutke x-9 i kiedys pewnie bede w niej wymienial koleczka i tak z ciekawosci chcialem spytac? Ja zainwestowałem i nie widzę różnicy, może z czasem coś wyjdzie na wierzch. Kupiłem je (BBB - 40zł) bo akurat w sklepie nie mieli bez łożysk a mi były na gwałt potrzebne (połamałem ząbki w dolnym kółeczku). Najlepsze rozwiązanie to kupienie najtańszej przerzutki SISa, wymontowanie kółeczek i wmontowanie do używanej przerzutki Niekoniecznie najlepsze, bo najtańsze przerzutki mają kółeczka 10 T a do napędów 24-27 idą 11T. Polecam iść do sklepu i po prostu je kupić. Na pewno nie będzie kosztowało więcej niż 10-15zł/para. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 a co sadzicie o zainwetsowaniu w lozyskowane maszynowo z duraluminum w cenie np 40zł? Nie jeździłem ale wydaje mi się że to jest niepotrzebny wydatek. Tak samo jak te tulejki ceramiczne w kółeczkach - nie wiem jaki jest cel ich stosowania. Niekoniecznie najlepsze, bo najtańsze przerzutki mają kółeczka 10 T a do napędów 24-27 idą 11T. No ale chyba na 10 ząbkowych też będzie wszystko prawidłowo działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.