Roonin Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Obręcze-w zaprzyjaźnionym sklepie za 350zł od ręki No to kurcze taniocha, nic tylko brać Klocków i oleju chyba aż do amortyzacji hebla . coroczna wymiana medium,o ile w ciagu sezonu nie zrobi się nam jakiś psikus,klocki praktycznie po każdym cięższym maratonie,owszem,v-ki też po maratonie błotnym zajechane okładziny-ale dać 80zł za komplet klocków a 30zł to jest dla mnie duuuuża różnica! No to jak to ma być ta taniość V-ek to porównując trwałość jednego i drugiego to pała z matmy. o ile w ciagu sezonu nie zrobi się nam jakiś psikus,klocki praktycznie po każdym cięższym maratonie A skąd takie rewelacje? Po tych "kilkunastu maratonach" przejechanych na V-kach ? Jeszcze mi się nie zdarzyło żebym zjadł półmetaliki po jednym błocie. Ale tak to jest jak ktoś jest z góry uprzedzony i wypowiada się o czymś czego nie używa ale "wie jak to działa". Przepraszam ale mi to wieje ciemnogrodem i tyle. Ze świecą szukać nowej ramy z V-kami czy takiego gotowego roweru no ale przecież to takie świetne i tanie rozwiązanie. Ja już MIAŁEM to świetne "tanie" rozwiązanie, dziękuję postoję nie chcę nawet jakby mi dopłacali. Wspominam, jak brzydki sen który na całe szczęście mam za sobą raz na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Hmmm,to dlaczego wszyscy ostrzegają przy zmianie hamulców na tarczowe przed dużymi wydatkami? Kilka lat temu hamulce tarczowe były dosyć drogie ( mam tu na myśli dobre hamulce)- obecnie za stosunkowo nie dużą kwotę można mieć dobre hamulce ( choćby Deore). IMO obecnie nie warto szukać na siłę plusów w V-kach i negować tarczówki- rynek pokazuje,że V-ki są w totalnej mniejszości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ale mają jeden plus nie do przebicia-są niezniszczalne^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 No tak jak szpadel, może zrezygnowac z koparki bo to drogie i ropę trzeba, i zepsuc się może.... Niezniszczalne i nieobliczalne, woda błoto i nie wiadomo jak toto zadziała..... Regulacja praktycznie po każdej dłuższej jezdzie. Tak się licytowac możemy w nieskończonośc, temat nie do wyczerpania tak jak pokazuje ilośc tematów na ten temat. Tyle z mojej strony bo znowu dyskusja drastycznie odpiegła od głównego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Ale mają jeden plus nie do przebicia-są niezniszczalne^^ V-brake niezniszczalne? A co do "bogactwa oferty obręczy ceramicznych" - podawanie że są w zaprzyjaźnionym sklepie to ciekawy argument na dostępność dla przeciętnego forumowicza Gdy były "popularne" to posiadanie ich na stanie było dla sklepu ekonomicznym nieporozumieniem bo chętnych na obręcz za kilka setek było tylu, że trzeba było wprowadzić w obieg kartki na zakup obręczy Napisałem Ci - spróbuj znaleźć oferty poza swoim sklepem. Może szukałem źle ale znalazłem jedną. Równie pełne powodzenia jest szukanie ram i widelców kompatybilnych z v-brake. Do xc to jeszcze jest mizerna szansa - jak ktoś lubi zabytki albo zadowala się niskimi modelami. A co jeśli ktoś zechce jakąś uniwersalną taczkę amortyzowaną? Widelców ze skokiem powyżej 100 mm nie wyhaczysz pod v-brake. Nawet dziś cena 350 zł za sztukę to nadal bardzo wysoka cena - 700 za parę, do tego montaż i klocki - w realiach mojego miasta znaczyłoby to w sumie co najmniej 800 zł, przy dobrym wietrze - jeśli szprychy będą długością pasować do przekładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A przepleść koła można samemu zawsze!wycentrować też,to nie jest trudne! A potem na pewnym forum w dziale "koła rowerowe" pojawiają się tematy w rodzaju "Koła mi się ciągle krzywią-pomocy" albo "Pękające szprychy-co robić..." Ale masz racje. Wszystko można samemu. Co do pancerzy i linek,nic nie trzeba zmieniać,wystarczy kupić linki szlifowane nierdzewne,co jakiś czas to rozebrać i wypłukać syfy-i będzie działać dalej,gorzej bo gorzej,ale nadal dobrze. Coraz gorzej (ale nadal dobrze) i coraz gorzej (ale nadal dobrze) i coraz gorzej (ale nadal dobrze) a potem PTIIIOOONG! ŁAAAAAA! UT! i organoleptycznie poznajemy smak kory sosnowej. Rozumiem jeszcze napar z igieł sosny, całkiem smaczny, ale kora to już lekka przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Warto zauważyć że założycil tematu posiada rower z tarczówkami i chcąc przesiąść się na ceramiczne obręcze musiałby zainwestować znacznie więcej niż tylko w nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Boże widzisz i nie grzmisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.