Skocz do zawartości

[Garaż] Prawdziwego bikera?!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

OKI :033: ale tak powaznie prosze o jakis komentarz do tych zestawów narzedzi brac tego za 120 czy za 220 ?

Warto tyle doplacac ??

I ta maszynka do czyszczenia łancuch sie przyda czy moze wystarczy sama szczoteczka ??

No i jeszcze do tego wszystkiego WD-40 tez spasuje :wub:

Napisano
Lodówka z piwem....gdyby ktoś nie wiedział co jak zrobić to po piwku umysł się rozjaśni :002::002:

Zwłaszcza piętnastolatkowi, który założył temat :002:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Hmm... o serwisowaniu i narzedziach to sie chyba zawiele tu nie dowiem :)

No ale moze chociarz ktos zna jakis sklep w kraku albo w tarnowie z narzedziami rowerowymi (tam gdzie kupuja sklepy rowerowe :D )

Napisano

jeżeli piwko to i stary blat np. Deore do otwierania piwka.

a tak swoja droga to te zestawy narzędzi coraz bardziej mi się podobają:)

ps. a czym przecinacie linki i pancerze?? zapomnieliście?? osobiscie używam przecinaka i młotka, jedno uderzenie i po sprawie:) linka udciąta jak laserem, pancerz powiedzmy że też:D

i oczywiscie kombinerki którymi naciągamy linkę podczas montarzu.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Podłączam się do pytania kolegi. Czy ktoś ma, któryś z w/w zestawów i jak go ocenia? Czy nie będzie to 200 zł wydane na zestaw narzędzi, ktore połamią się przy pierwszej próbie użycia?

Napisano

Ja u siebie mam kompresor. I wcale go nie musiałem kupować stary agregat z lodówki i przewód do pompowania kół i się koła pompują same. :D .Takim wynalazkiem można koła od samochodu pompować. Jedyna wada że to troche powolne jest ale zawsze miałem to za darmo.

Napisano

mam jakies tam narzedzia od SuperB ostatnio bacik uzywany z 5 razy jak na razie bardzo dobre wrazenia chyba mozna polecic firme rownierz firma Lifu robi calkiem przyzwoite narzedzia w niezlej cenie

• 1 miesiąc temu...
Napisano

sciagacz do korby, klucz do suportu, rozkuwacz do lancucha.klucz do kasety, porzadne imbusy (nie jakies topex itpe) stojak, pompka, pompka do amora tez sie przyda, centrownica, klucz do nypli pedalow, lyzki do opon, i to chyab na tyle

Napisano

za to ja nie polece kluczy do konusów firmy SuperB- zrobione ze zbyt miekkiej blachy- jeden mi się wyrobił przy pierwszej próbie użycia... do dupy :)

moje wszystkie narzedzia mieszczą sie w małej czarnej skrzyneczce. Garażu nie mam, w piwnicy mieszcza sie ledwo 2 rowery.

Napisano

Do przecinania linek używam flexa :) Wcześniej nasuwam kawałek tulejki (czy jak to tam nazwać) termokurczliwej która ładnie mi koniec zabezpiecza i przez rozplątaniem i ew. otarciami o nią. A serwisuje rower w garażu gdzie zawodowo naprawia sie samochody. Albo u siebie na strychu :)

Napisano

Seryjnych takich śrubek nie widziałem, ale aluminiowe Pro-Bolty o rozmiarze M4 (pasują do regulacji przerzutek) są na imbus 3mm :D,

Co do wyposażenia: mi brakuje imadła (drogie...) i centrownicy którą zamierzam kupić w najbliższym czasie :D

Napisano

a ja ostatnio zaopatrzyłem sie w klucz do wolnobiegów, miałem juz klucz do kaset i byłem pewien ze do wolnobiegów jest inny, przyjechałem do domu i zauważyłem, ze oba klucze sa identyczne, tylko do kaset jest troche krótszy.

mam taki do kaset: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3083

i do wolnobiegów: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3104

no więc po co robia osobno do kaset i wolnobiegów, jak mozna kupic tylko do wolnobiegów i tak samo kasete odkrecić :)

Napisano

Jak nazywa sie klucz do śrub znajdujących się wewnątrz pedału pedaly311eu0.jpg

Nasadowy?

I jaki jest jego rozmiar?

I czy prawdą jest że przy dokręcaniu tych śrub(w celu zlikwidowania luzów na pedałach)trzeba kontrować?

Napisano

w moich starych platformach(fishbone)kontrowalo sie wiec roznie to bywa i nie bylo to takie latwe potrzebny byl cinki klucz aby przytrzymac wewnetrzna nakretke i nasadowy do kontry

Napisano

Podlanczam sie pod temat z pytankiem czy czegos jeszcze potrzebuje jezeli chce miec wlasny warsztat rowerowy ?? Zakladajac ze posiadam mlotek :P imadlo i zestaw imbusow :) ktore z tych przedmiotow polecacie/sa mi potrzebne ? :

*Zestawy narzedzi (ktory warto kupic ??) :

http://www.allegro.pl/item110540943_nowa_w...raw_rower_.html

http://www.allegro.pl/item110862686_skrzyn...x_za_185pl.html

http://www.allegro.pl/item108895951_superb...narzedzami.html

Podłaczam się pod p[yatnie czy warto dopłacać czy nie?

Napisano

Jak nazywa sie klucz do śrub znajdujących się wewnątrz pedału

To pedały da się rozkręcić? Z tego co piszecie, wynika ze tak :) Jak to zrobić? obejrzałem je ze wszytskich stron, i jakoś nie widze zeby sie dało.

moje pedały

Napisano

Da się.Ja mam takie same(patrz 39 post).

Wyjmujesz tą plastikową zaślepkę i tam masz śrubkę którą odkręcasz lub dokręcasz w zależności od tego co chesz zrobić.

Napisano

Da się.Ja mam takie same(patrz 39 post).

Wyjmujesz tą plastikową zaślepkę i tam masz śrubkę którą odkręcasz lub dokręcasz w zależności od tego co chesz zrobić.

OK dzięki za radę. Czyli tą śrubką reguluje łożyska pedała, tzn. żeby nie było luzu i żeby się luźno kręciły. A czy mogę odkręcić całą śrubkę i zdjąć pedał z jego osi? Co tam będzie? Zapewne łożyska, ale może coś jeszcze, co się może rozsypać po rozebraniu pedała?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...