Skocz do zawartości

Wymiana osprzetu MERIDA MATTS 40D

jordan79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich,

Jako nowy uzytkownik forum, pzrejrzalem interesyjace mnie tematy nt wymiany osprzetu, oczytalem sie i mam tzw gupawke co wybrac, jedni polecaja Sram lub SH. Ale jako laik w tym temacie prosze Was o pomoc gdyz nie dokonca znalazlem odpowiedzi wiec zakladam temat co do wymiany ospzretu w mojej Meridzie z 2011 roku

http://www.rowerymerida.pl/produkt34/matts-40-d-rower-merida.html

Bardziej bede nastawiony na jazde w terenie np g. swietkorzyskie las, drogi tez nie utwardzone ale na pewno tez bedzie asfalt czy miasto.

Moj budzet na wymiane jak pzrejrzakem aleg.. i sklepy internetowe to sr wychodzli max 1400zl min 1000 zl,

Wiec tak wymiana: bedzie z 8 na  9 biegow. ( chyba 10 raczej jeszce mniej dopracowane?)

1. korba   - SLX, XT czy Sram jaki model wybrac i tu mam pytanie i jaki zakres zebatek wybrac (tarcze i suport)

2. lancych  - wyczytalem ze C9 bo wytzrymaly

3. manetki - SRAM x9 czy XT (jaki model w rozsadnej cenie)

4. kaseta  - na pewno SH ale jaka 11-32 czy 11-34 lub jakas inna dobra konfiguracja.

5. przerzutki - SRAM x9 (jaki wozek) czy xt (jaki model i wozek)

a jescze amor epicon lub raidon max 1000zl zeby nowego tematu nie zakladac, max 1000zl

Bede wdzieczny za pomoc:)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...