FoxRiveR Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witam mam pewien problem.Otóż posiadam meride matts 10 som tam v brake i mam problem odnosnie przerobienia na tarcze hydrauliczne czy jest taka mozliwość. jesli tak to co musiał bym kupic ile mnie to by kosztowało i czy warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 1. Rama/widelec ma montaż pod adapter ? 2. Model niższej klasy - po co tarcze ? (do śmigania po błocie kupiłbym lepszy rower, a nie ładował kasę w 10-v) 3. Koszty - wymiana całych kół lub tylko piast + zestaw hamulcowy zależy od klasy hamulców to kilkaset złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kniaz Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Daj sobie spokój. Nie warto. Zainwestuj ewentualnie w lepsze V-brake i klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Problem jest wtedy gdy rama nie ma mocowania pod zacisk. Nie wiem czy tak jest u Ciebie ale jest spora szansa, że tak. Wtedy tarcze nie są realne. Jeśli natomiast masz mocowanie na widełkach to koszt dobrych hydraulików jest bardzo wysoki. Na poważniejszą jazdę w terenie gdzie mieszkasz potrzebujesz niestety trochę bardziej zaawansowanego roweru. Do tego bym nie wkładał tyle kasy bo problemem nie są tu same hamulce. Problemem jest reszta czyli kiepski widelec i koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoxRiveR Napisano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 rower ma 9 latek startuje regularnie w zawodach wienc poczeba jeszcze jakis amorzyrator jaki polecacie niedrogi a dobry do 600 zl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Po pierwsze, zainwestuj w słownik języka polskiego. Oczy bolą, jak się to czyta. Po drugie, jest podpięty temat o przejściu z v-brake na hamulce tarczowe, zacznij od tej lektury, a później jest cały worek tematów o podobnej tematyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.