Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam szybkie pytanie 

Mam możliwość tanio bardzo kupić wersje 120 ale nie wiem czy bd sie ona nadawac na sciganie na maratonach itp ? 

czy duza roznica w wysokości amora jest tylko 2 cm ? 

Dużo zmieni geometrie ? 

Napisano (edytowane)

Prawdopodnie można to obniżyć, pewnie kupujesz z CRC grzie wersja 120 jest tańsza.

Geometrie na 100% zmieni, ale pewnie tego nie odczujesz.

Edytowane przez Scarper
Napisano

Dwa cm to wcale nie jest mało i znacznie zmienia geometrię roweru. No chyba, że rower jest zaprojektowany pod amor 120 mm.

Napisano

2cm przy różnicy 100 vs 120 to bardzo dużo, sam kupiłem 100, jeździłem na 80 i to jeszcze więcej, odradzam takie exerymentioza kuriozalne !!!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy ktoś z użytkowników owego amortyzatora może wypowiedzieć się o jego długodystansowym użytkowaniu ewentualnie awaryjności? Wszak Tower Pro jest już na rynku przeszło 3 lata.

Napisano

uzytkowany pół roku przebieg ok 2500km. zero luzów praca jak nowy, uszczelki swietne, w błocie kilka razy i to takim dosyć konkretnym, brak jakichkolwiek problemów. jedynie nie napompowany wg tabeli bo do 120psi. test na team29er jeśli szukasz czegoś na temat jego pracy to co pisza to cała prawda. wysokość reguluje się podkładką. osobiscie nie zmieniałbym wysokości i dał tyle ile było wszak 29er geo bardzo ważna

Napisano

@nabial

Stałem ostatnio przed wyborem Manitou Tower Pro a RS Reba SL. Oczywiście czytałem testy, wahałem się ale gdzieś znalazłem twój tekst, że do turystyki Manitou, do ścigania Reba, wiec postawiłem na Rebę  :P

Napisano (edytowane)

5 lat, nie wiem ile tysięcy R7 rozebrany i olej w tłumiku czysty, żadnych luzów a smar/olej czerwony. Maniciaki są niesamowite.

Chcesz foty to Ci podeślę bo właśnie rozebrany w garażu sobie leży. To jest zadziwiające.

A zresztą....

1656588700_1396638178_thumb.jpg 3074668400_1396638179_thumb.jpg 5995095800_1396638180_thumb.jpg 8651702000_1396638182_thumb.jpg

Edytowane przez Mentos
Napisano

Czy w amortyzatorze Manitou Tower PRO oprócz "sprężyny powietrznej" jest wymienna sprężyna stalowa w zależności od wagi rowerzysty? Jeśli tak, to czy orientuje się ktoś, jaka sprężyna jest zamontowana fabrycznie w takim amortyzatorze?

Napisano

A wie ktoś, gdzie można dostać inne twardości sprężyn, bo zdaje mi się, że na moje 105 kg to chyba najtwardzszą będzie trzeba szukać :-)

• 3 miesiące temu...
Napisano

wg mnie amor 80 ma watpliwy sens - lepiej wsadzic sensownego sztywniaka + szersza opone na niskim cisnieniu, oczywiscie bezdetka

80mm genialnego manitou chodzi/wybiera jak 100mm widelca za 1/2 jego ceny

Napisano

Można ale to zupełnie nieopłacalne, za dużo części do wymiany.

Zerknij na intrukcję serwisową Manitou iloma częściami się różnią.

Same górne golenie za ok 500zł.

Napisano

Nie prawda, obniżenie skoku to akurat mały problem, można to zrobić nawet metodą "chałupniczą", golenie w niczym nie przeszkadzają .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...