rafalek940 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witam mam szybkie pytanie Mam możliwość tanio bardzo kupić wersje 120 ale nie wiem czy bd sie ona nadawac na sciganie na maratonach itp ? czy duza roznica w wysokości amora jest tylko 2 cm ? Dużo zmieni geometrie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Prawdopodnie można to obniżyć, pewnie kupujesz z CRC grzie wersja 120 jest tańsza. Geometrie na 100% zmieni, ale pewnie tego nie odczujesz. Edytowane 15 Marca 2014 przez Scarper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evildick Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dwa cm to wcale nie jest mało i znacznie zmienia geometrię roweru. No chyba, że rower jest zaprojektowany pod amor 120 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 2cm przy różnicy 100 vs 120 to bardzo dużo, sam kupiłem 100, jeździłem na 80 i to jeszcze więcej, odradzam takie exerymentioza kuriozalne !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Czy ktoś z użytkowników owego amortyzatora może wypowiedzieć się o jego długodystansowym użytkowaniu ewentualnie awaryjności? Wszak Tower Pro jest już na rynku przeszło 3 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 uzytkowany pół roku przebieg ok 2500km. zero luzów praca jak nowy, uszczelki swietne, w błocie kilka razy i to takim dosyć konkretnym, brak jakichkolwiek problemów. jedynie nie napompowany wg tabeli bo do 120psi. test na team29er jeśli szukasz czegoś na temat jego pracy to co pisza to cała prawda. wysokość reguluje się podkładką. osobiscie nie zmieniałbym wysokości i dał tyle ile było wszak 29er geo bardzo ważna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypokris Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) +1 uzywany rok - bez problemów link do testu team29er (który zreszta w czesci przekonał mnie do Towera) Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez hypokris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 jak hypokrisa i mnie test przeknał do manitacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 ewidentnie najlepiej pracujacy amortyzator na rynku z pominieciem nieznanej mi egzotyki, ktora jest niedostepna w pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evildick Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 @nabial Stałem ostatnio przed wyborem Manitou Tower Pro a RS Reba SL. Oczywiście czytałem testy, wahałem się ale gdzieś znalazłem twój tekst, że do turystyki Manitou, do ścigania Reba, wiec postawiłem na Rebę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 A może jakaś długodystansowa opinia? Szczególnie awaryjność jaka, luzy, ciśnienie czy trzyma i takie tam... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) 5 lat, nie wiem ile tysięcy R7 rozebrany i olej w tłumiku czysty, żadnych luzów a smar/olej czerwony. Maniciaki są niesamowite. Chcesz foty to Ci podeślę bo właśnie rozebrany w garażu sobie leży. To jest zadziwiające. A zresztą.... Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Mentos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Czy w amortyzatorze Manitou Tower PRO oprócz "sprężyny powietrznej" jest wymienna sprężyna stalowa w zależności od wagi rowerzysty? Jeśli tak, to czy orientuje się ktoś, jaka sprężyna jest zamontowana fabrycznie w takim amortyzatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jest wymienna sprężyna, zamontowana jest średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 A wie ktoś, gdzie można dostać inne twardości sprężyn, bo zdaje mi się, że na moje 105 kg to chyba najtwardzszą będzie trzeba szukać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Koledzy poradźcie - czy Tower Pro ze skokiem 80mm wystarczy na płaskie maratony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 wg mnie amor 80 ma watpliwy sens - lepiej wsadzic sensownego sztywniaka + szersza opone na niskim cisnieniu, oczywiscie bezdetka 80mm genialnego manitou chodzi/wybiera jak 100mm widelca za 1/2 jego ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Też przerabiam teraz temat amortyzatora i jestem zainteresowany odpowiedzią na pytanie czy można obniżyć skok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Można ale to zupełnie nieopłacalne, za dużo części do wymiany. Zerknij na intrukcję serwisową Manitou iloma częściami się różnią. Same górne golenie za ok 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Nie prawda, obniżenie skoku to akurat mały problem, można to zrobić nawet metodą "chałupniczą", golenie w niczym nie przeszkadzają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Chyba nawet CRC oferuje zestaw do obniżenia Towera ze 120 do 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi