qrczakzul Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Co polecacie do picia podczas treningu? Mi po dłuższym czasie eksperymentowania udało się stworzyć super smaczną i lekką mieszankę: -1/3 nektar grejfrutowy hortex -2/3 woda -głębsza łyżka miodu Jakieś zastrzeżenia, sugestie? Pochwalcie się swoimi napojami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Ja najczęściej piję zwykłą wodę albo izotonik jak jadę na 2 godziny i więcej w niskich temperaturach smakowała mi ciepła zielona herbata z cytryną i miodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Kranówa, czasem z dodatkiem cytryny, jak jest gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 +1 dla wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 @up, nie dodajecie zupełnie żadnych cukrów? Kiedyś był oddzielny temat o wodzie z miodem i miód robił furorę. Wodę mieszam z miodem i/lub cukrem, mam wrażenie, że lepiej się jedzie niż na samej wodzie. Izotoniki tylko przy dystansach 100+ km, ale też nie zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Na pol litra wody sok z polowy duzej cytryny + dwie lyzki miodu i odrobina soli morskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Płyn tylko/aż woda, a cukier w postaci cukierka np. krówka, sporadycznie żel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
603943 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 U mnie tylko izotonik - podczas jazdy tracę dużo wody i podejrzewam że siada mi wtedy również potas. A że jeść podczas jazdy nie lubię, więc jestem skazany na te napoje. Nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 2h i więcej - woda + cytryna + miód do 2h - woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Też uraczam sie głównie wodą nie lubię niczego słodkiego podczas jazdy czy wysiłku, bo ślina sie robi strasznie kleista ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Co do słodkości polecam spróbować mojej mieszanki, wcześniej dawałem za dużo miodu i kleiło, teraz jest ok Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Mniej miodu, więcej cytryny bądź tak jak qrczakzul nektar grejfrutowy. Takie dodatki zapewniają troszkę ochrony górnych dróg oddechowych. To ważne jak się jeździ w zimę, jesień czy wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 ja popijam hipotonik przewaznie jak7s cytrusowy xmak tylko nie pomarańcza za słodki. uni sport robi dobre koncentraty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Jeśli chodzi o izotniki, to ja używam od jakiegoś czasu Activlaba i jest całkiem smaczny i nie mam żadnego poczucia "kleistej śliny" jak ktoś tutaj napisał Używałem też Isoplus Olimpu i był nawet lepszy w smaku Ale tak jak pisałem - w środku tygodnia na treningi najczęściej woda, a izotonik biorę na dłuższe wycieczki/treningi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bold Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 woda + ewentualnie kawałek soku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moby1655 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Na dłuższe wypady najlepsza jest mieszanka : woda, miód , cytrynaDaje kopa w czasie ciężkiego treningu. Sama woda mi nie wystarcza, czuje że czegoś brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Gorzka herbata zmieszana z zimną wodą. Słodkie nie bardzo, chyba, że gdzieś dalej i na dwa bidony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Woda z cytryną i odrobiną cukru , czasem się zdarzy jakiś izotonik ale tylko te słodzone stewią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 24 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Jakieś urozmaicenie zawsze się przydaje, osobiście idę po najlżejszej linii oporu i jeśli już coś leję do wody to koncentrat z nutrenda bodaj uni-sport się zwie. Litrowa butelka boś koło 60-70zł i starcza na caaaały rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 ile x mozna o tym samym? google nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 @nabiał, ten temat ma na celu "pochwalenie sie" swoimi napojami. W Google tylko cyntrynka z cukrem/miodem albo izo. Może ktoś trafił z przepisem na ambrozję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 na tym forum tez byly ruszane takie tematy, ciagnely sie na strony sklad napoju zalezy od objetosci, intensywnosci i priorytetow/budowy danej osoby, pomijam kwestie smakowe, wiec o czym tu rozmawiac? tj temat typu 'jakie auto jest najlepsze?' lej dobra wode z symboliczna iloscia czegokolwiek (cytryna/miod), do kieszeni paczke szuszonych owocow typu rodzynki i na 99% wypadow az za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitSzostak Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 woda z dodatkiem albo kompot, jeśli nie gorąco (zepsułby się) albo cienka herbata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.