Skocz do zawartości

[picie podczas treningu] wasze napoje

qrczakzul

Rekomendowane odpowiedzi

Co polecacie do picia podczas treningu?

Mi po dłuższym czasie eksperymentowania udało się stworzyć super smaczną i lekką mieszankę:

-1/3 nektar grejfrutowy hortex

-2/3 woda

-głębsza łyżka miodu

Jakieś zastrzeżenia, sugestie? Pochwalcie się swoimi napojami.

@up, nie dodajecie zupełnie żadnych cukrów? Kiedyś był oddzielny temat o wodzie z miodem i miód robił furorę.

Wodę mieszam z miodem i/lub cukrem, mam wrażenie, że lepiej się jedzie niż na samej wodzie.

Izotoniki tylko przy dystansach 100+ km, ale też nie zawsze.

Jeśli chodzi o izotniki, to ja używam od jakiegoś czasu Activlaba i jest całkiem smaczny i nie mam żadnego poczucia "kleistej śliny" jak ktoś tutaj napisał :P Używałem też Isoplus Olimpu i był nawet lepszy w smaku ;) 

Ale tak jak pisałem - w środku tygodnia na treningi najczęściej woda, a izotonik biorę na dłuższe wycieczki/treningi. 

• Mod Team

Jakieś urozmaicenie zawsze się przydaje, osobiście idę po najlżejszej linii oporu i jeśli już coś leję do wody to koncentrat z nutrenda bodaj uni-sport się zwie. Litrowa butelka boś koło 60-70zł i starcza na caaaały rok :D

na tym forum tez byly ruszane takie tematy, ciagnely sie na strony

sklad napoju zalezy od objetosci, intensywnosci i priorytetow/budowy danej osoby, pomijam kwestie smakowe, wiec o czym tu rozmawiac? tj temat typu 'jakie auto jest najlepsze?'

lej dobra wode z symboliczna iloscia czegokolwiek (cytryna/miod), do kieszeni paczke szuszonych owocow typu rodzynki i na 99% wypadow az za duzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...