Mod Team michuuu Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Także mam Krossa i rozmiar L, mam 175 wzrostu i jest idealny No to pewnie masz nogi jak modelka ,do pach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Faktycznie tak napisałem, musiałem się pomylić, bo nie mam miejsca. Stojąc wyprostowany dotykam kroczem ramy. Może też dlatego jak dam mostek na ujemny to mi ręce drętwieją.. Dlatego musze jeżdzić na dodatnim. Jesli trafi się jakaś rama pod moje wymiary 175 cm i 80 cm od krocza do stóp i ktora bedzie pod Vki to rozważe zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 wydaję mi się że jest za duża, bo krocze mam z 5 cm od górnej rury i zastanawiam się czy sobie nie kupić innej ram No u mnie nie ma miejsca między kroczem a rama. Ale na razie i tak nie będę jej wymienual bo nie mam kasy wiec zostaje bez zmian. Jesli trafi się jakaś rama pod moje wymiary 175 cm i 80 cm od krocza do stóp i ktora bedzie pod Vki to rozważe zakup. Faktycznie tak napisałem, musiałem się pomylić, bo nie mam miejsca. Stojąc wyprostowany dotykam kroczem ramy. to ma swoją fachową nazwę: schizofrenia, a po naszemu tutaj - zwykłe zawracanie du.py i zaśmiecanie forum.Proponuję szanowny Kolego: policz dokładnie pieniądz, sprawdź porządnie przyrodzenie a potem bierz za pisanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 W porządku macie rację. Niepotrzebnie pisałem nowy temat,... I tak na razie nie kupię nic nowego, bo brak funduszy więc zostaje to co mam. Przeanalizowałem wszystko i wolę wymienić wszystko w rowerze na końcu ramę, tak jak większość robi. Temat do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Wg mnie szybkim i skutecznym rozwiązaniem problemu zmiennego prześwitu między górną rurą a klejnotami jest założenie do jazdy butów na wysokim obcasie. To najtańszy sposób a oferta w sklepach jest przebogata - od malutkiego koturna po kosmicznie długie szpilki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Dawno tu nie byłem, ale przez ten czas już troche km nabiłem i porobiłem różnych prób z wysokością siodełka jak i odchyleniem przód tył ( zarówno z odchyleniem maxymalnym do tyłu czy do przodu jest tak samo) i pochyleniami również. Jesli chodzi o rozmiar ramy to na pewno będzie ona do wymiany na 18''. Wiem to już na pewno. Jeśli chodzi o kwote to 500-600 zł nie droższa, pod V-ki. Uczestniczyłem w 2 maratonach odbyłem kilka wycieczek po 100km i więcej i zauważyłem że podczas dłuższych wyjazdów krocze jak i nogi drętwiją mi. Musze schodzić z roweru i pochodzić moment aby przywrócić krązenie. Zauważyłem że moja pozycja jest dość wydłużona i przez to chyba uciskam nerw siedząc na siodełku i nie czuje krocza. Miałem okazję pojeżdżić na rowerze cioci rama tam jest 18 lub 19 i lepiej się jechało. Kierownica była zdecydowanie bliżej i górna rura niżej niż w moim rowerze. Podjąłem decyzję że wymieniam ramę niebawem. Czy możecie mi coś doradzić ? Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.