portege Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Witam. Mam problem. Chciałbym wymienić łożysko w piaście lefty. Sa tam 2 łożyska to jedno większe wymieniłem ale nie mogę się dostać do małego. Przykrywa je kapsel z czterema otworami, nie wiem jak go otworzyć, nie jestem nawet pewny w którą stronę powinienem odkręcać Może ktoś miał do czynienia z takim problemem. Proszę o pomoc. Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
c1ach Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Ja bym użył narzędzia które nie wiem jak się nazywa po naszemu Takie coś z bolcami, kupiłem to pod nazwą face spanner wrench.http://img.directindustry.com/images_di/photo-g/jointed-face-spanner-wrenches-169-2575761.jpg
portege Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 Dziękuję za odpowiedź. A może ktoś wie w którą stronę ten kapsel się odkręca? Nie wiem czy tu czasem nie zastosowano odwrotnego gwintu... Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
radomir82 Napisano 16 Marca 2014 Napisano 16 Marca 2014 W większości przypadków jest tam lewy gwint, jaki zastosował kozak niestety nie wiem, chociaż stawiam że też lewy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.