jogi109 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Nie nie Mam mostek Krossa na grubą kierę. PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Kross raczej nie. Pewnie Bontrager Xxx lite Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Mendoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Pewnie podrobeczka do kompletu z kierą, bo kiere sorry, ale tez masz podróbkę jeśli tego nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Mostek kupiony w Bikestacji. Uważasz że sprzedają podróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Ja mówiłem o kierownicy, a idąc tym tropem, czyli najpierw sztyca, teraz kiera to i czemu mostka podróbki miałbyś nie kupić? Ale to nie moja sprawa, ja Cię tylko poinformowałem, bo mogłeś nie wiedzieć... A co do Bikestacji to sie nie wypowiadam...daremny sklep i tyle! Ps. Swoją droga ciekawe skąd oni maja tyle tych mostków skoro nie są juz produkowane 2 albo 3 lata...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) Temat ma dotyczyć odchudzania a schodzi na dygresje mocno poboczne. To nie zgodne z celem tego Działu etc. Rower ma już łatkę chińskiej wydmuszki co trochę mnie drażni ale projekt zamierzam dalej rozwijać w swoim tempie. Z uwagi na to ze brakuje mi rogów zmienię za jakiś czas kierownicę bo Rogi do gietej okrutnie wyglądają. Nie mam intencji by kupować podróbki i udawać ze mam ori tak dla poklasku etc. Stujumper BIKESTACJA daremna? kupiłeś u nich coś od nich do swojego śmigacza? Czy tak ogólnie uważasz ich za bezużytecznych importerów podróbek? Edytowane 3 Lipca 2014 przez Mendoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) Ktoś tu pytał o ramki ridleya - mam ignite team (biały) i jest bomba - sztywna jak ch.. do tego kolorystycznie fajnie wypada. A co do roweru powyżej, to na 1 strzał, mostek, sztyca, kiera out.. raz, że kolorystycznie wygląda niezbyt, a dwa, że już oklepany riczi wcs byłby lepszy niż chiński bontrager / fsa Pedzie też w sumie czarne by lepiej wyglądały, i siodełko jakiś SLR Ale to moje zdanie oczywiście only. Edytowane 3 Lipca 2014 przez qball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 To i ja juz sie wypowiem na temat projektu, a nie podróbek Jedyna uwagę jaka przykuwa ten rower to jego koła-sam mam takie w zimówce i jestem z nich zadowolony cała reszta do wymiany! Takie moje zdanie niestety, ale ja mam zboczenie na punkcie wyglądu i tyle, wiec w ogóle sie tym nie sugeruj Ps. Ta rama S-works, na która "polowales" to byłby ogień! A odnośnie sklepu to niestety byłem zmuszony kupić pare razy u nich części kcnc...i nie dość, ze na dostawę czekałem po 2-3tygodnie(oczywiście non stop sie dopytywalem jak sie ma wysyłka moich rzeczy-to za każdym razem odpowiadali, ze juz wysyłają.) a jak juz paczka przyszła i człowiek sie cieszył, ze wkońcu zamontuje bebechy to sie okazywało, ze nie ten KOLOR co chciałem przysłali...! O zgrozo, nigdy więcej powiedziałem! Co do ich importu to mam to gdzieś! Kto kumaty ten sam sobie pomyśli i odpowie...czy warto czy nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Projekt naprawdę bardzo ładny, wagowo też całkiem nieźle. Jak już ktoś zauważył amortyzator naprawdę pasuje do nowej ramy, a zielone akcenty to dla mnie bomba. V brake w czasie gdy wszyscy mają tarcze ? Czym się sugerowałeś kupując je ? (sam mam vki ale od bardzo dawna nie spotkałem kogoś z nowym rowerem kto miał coś innego oprócz tarcz, nie licząc szosówek itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Przy wyborze kierowałem się głównie zestawieniem econo vs jakość vs waga i wyszło na v-ki. Gdybym chciał osiągnąć podobny wynik wagowy w discach to pewnie trzeba by 1,2 k wydać najmniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 W sumie dopóki nie jeździsz w warunkach mokrych/zimowych, nie jeździsz długich zjazdów i nie wbijasz się na trudniejszy teren, to V-ki stykną. Dla mnie głównym problem z tym typem hampli były zatrważająco szybko zużywające się klocki, bo jeździłem też w kiepskich warunkach pogodowych. Siły hamowania jako takiej mi nie brakowało, choć częściej hamulce regulowałem aniżeli tarczówki, no i wtedy jeszcze nie zapuszczałem się na trudne trasy.Z kolei moja dziewczyna musiała przejść na hydrauliki, bo bolały ją od hamowania paluszki. Do XC więc V-ki stykną, zwłaszcza gdy głównym kryterium jest dla Ciebie waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Kilka zmian odnośnie tego małego projekciku:) - V-ki SD7 zmieniam na XTR 960 - Mostek - biały kompletnie nie pasował i musiałem coś z tym zrobić. Dziś się pojawił czarny. - nowa kierownica - też RXL - FOX dostanie nowy kolor - czarny mat z elementami szarości. - szukam przedniego koła w bdb stanie Mavic SLR V-Brake Tylne już mam:) Edytowane 20 Października 2015 przez Mendoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi