Skocz do zawartości

[Opona] Zamiast Larsenów TT 2.35

Lesny93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Im więcej czytam tym mniej wiem.

Od zeszłego roku użytkuję złożony jakieś 10 lat temu rower, który były za tamtych czasów używany do amatorskiego freeride'u.

Posiada on jeszcze opony Maxxis Larsen TT o rozmiarze 2,35 (niedostępne z tego co widzę już dzisiaj).

Jeździło mi się na nich dobrze, choć ostatnio już wiek i zużycie je dopadło więc zapadła decyzja wymiany na coś aktualniejszego.

Jeżdżę po wszystkim. Czasem potrafię wypaść na jakąś 100km wycieczkę po mniej uczęszczanych drogach (w zdecydowanej mniejszości jednak). Częściej wybieram las, a tam różne rzeczy można spotkać - od korzeni, przez wyłożone kamieniami drogi, po błoto, bo obok płynie rzeka. Góry też chciałbym jakieś zaliczyć w tym roku jak czas pozwoli. Prócz tego, pomimo zamiłowania do terenu, pojawiła się idea przejazdu polskiego wybrzeża więc znowu idziemy w dystans.

Budżet to 250PLN za parę.

Podsumowując więc - teren to 80%, ale dłuższe wypady drogami asfaltowymi też są planowane.

Samodzielnie trafiłem na Maxxisy Ikony, ale i tutaj wersji jest tyle, że ciężko wybrać jeśli ktoś nie jest w temacie, a prócz tego możliwe, że w cenie gorszych Ikonów są lepsze opony innej firmy.

Prosiłbym więc o konkretne linki do sklepów/Allegro wraz z komentarzem, który ułatwi wybór.

Serdeczne dzięki!

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...