Skocz do zawartości

[aplikacja] zamiast Endomondo:Navime, Moje Trasy, Bike Computer...inne

Gość PiotrowskiGD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrafi mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego navime, którym rejestruję trasę pokazuje mi 1500 m podjazdów,  po zaimportowaniu gpx do endomondo jest 700 m a w bikemap jest 900 m ??

Oczywiście navime pokazuje wg zapisu i map, ale różnice nie są istotne.

Napisano

Runtastic Mountain - używam tego ze względu na mapy (cyklo i open street) w wersji pro dostępne offline. Kilku moich znajomych poleca strave, ja jakoś nie przekonałem się. A jakby ktoś chciał coś bez funkcji społecznościowych z rejestratorem trasy to CycleDroid.

Napisano

Potrafi mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego navime, którym rejestruję trasę pokazuje mi 1500 m podjazdów, po zaimportowaniu gpx do endomondo jest 700 m a w bikemap jest 900 m ??

Oczywiście navime pokazuje wg zapisu i map, ale różnice nie są istotne.

Może różnica wynika z różnych profili wysokości tych serwisów? Nie powinno tak być, ale się zdarza.

• 2 tygodnie później...
Napisano

jak wylaczyc private zone w strava bo wlaczylem i niektorych segmentow blisko domu mi nie pokazuje do porownania chyba ze to wina czegos innego ?

Napisano

Możesz spróbować ustawić strefę prywatną tak, żeby znajdowała się nie dokładnie pod Twoim adresem, ale gdzieś w sąsiedztwie tak, żeby objąć Twój adres swoim zasięgiem, ale nie zahaczać o segmenty,  na których Ci zależy.

Jeśli chodzi o inne aplikacje to wiem, że endomondo ma trasy (ale nie segmenty) a sports tracker wprowadził bardzo niedawno możliwość ścigania się z duchem, więc też musi mieć coś na kształt segmentu albo trasy - ale jeszcze nie sprawdzałem jak to działa dokładnie.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Orientujecie się który portal umożliwia import gpxa via mail? Tj wysyłam maila z gpxem na określony adres i zostanie on zaimportowany w portalu webowym danej aplikacji?

Edit:

To co znalazłem, szukam dalej:

- strava, można wysłać na upload@strava.com z zarejestrowanego adresu email, doda się do profilu użytkownika

Napisano

Wejdź i zobacz NAVIME.PL wersja napisana przez polaka i po polsku to co w Stravie jest za dopłatą to w navime za darmo warto polecam jeżdżę na endomondo i navime i jest super navime jest lepsze.

Zgadza się też używam tych dwóch programików z przewagą na Navime 

Napisano

Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości endo czy coś innego to dzisiaj zrobiłem test. Tą samą trasę biegu z dzieckiem nagrałem w endo i w sports-trackerze. Jakie wnioski? Endo zapisuje dane co 9-10s, trzy punkty w odstępach 10s a 4 po 9s potem od nowa. Sports-tracker zapisuje dane co 3s. Wniosek jest tylko jeden. To jest dla aktywności bieganie. Może kiedyś jak nie zapomnę zrobię eksperyment z jazdą na rowerze ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja kiedyś sparzyłem się na Endomondo, poza tym nie lubię nachalnej reklamy i wciskania mi tego, co mają "wszyscy". Mam w telefonie 2 aplikacje, które odpalam jednocześnie: Navime i OruxMaps. Navime jest łatwa w obsłudze i po polsku, jednak gdy telefon się zawiesi (miałem takie przypadki gdy robiłem zdjęcia albo Android zaczął się sypać) to niestety tracimy trasę. Wady tej nie ma Orux, w którym można dodatkowo zrobić sobie mapki offline http://warczaceszprychy.pl/article,show,14,nawigacja-turystyczna.html . IMO wystarczy przybliżenie 15, bo 16 zajmuje znacznie więcej MB a praktycznie zawiera niewiele więcej szczegółów. Zrobiłem sobie mapki z OpenStreetMap CycleMap , bo są tam zaznaczone szlaki rowerowe :icon_cool: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...