lucass3 Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Jeśli chcesz żeby ktoś Cie śledził to gpsies takie coś obsługuje
czarusblitz Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Wydaje mi sie, ze Endomondo ma taka mozliwosc, lecz przez klasyczna wersje przegladarki.
zientas Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 endomondo ma, i można to odczytać także na innym telefonie. Ma też navime którego używam ale nie testowałem tego.
luto Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 w stravie premium można podobno zobaczyć kto ze znajomych jeździ
Kill84 Napisano 22 Czerwca 2014 Napisano 22 Czerwca 2014 Endo mnie nie interesuję. Może kiedyś dorobią taką opcje w stravie
marekw Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Potrafi mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego navime, którym rejestruję trasę pokazuje mi 1500 m podjazdów, po zaimportowaniu gpx do endomondo jest 700 m a w bikemap jest 900 m ?? Oczywiście navime pokazuje wg zapisu i map, ale różnice nie są istotne.
zmora Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Runtastic Mountain - używam tego ze względu na mapy (cyklo i open street) w wersji pro dostępne offline. Kilku moich znajomych poleca strave, ja jakoś nie przekonałem się. A jakby ktoś chciał coś bez funkcji społecznościowych z rejestratorem trasy to CycleDroid.
IreuN Napisano 27 Czerwca 2014 Napisano 27 Czerwca 2014 Potrafi mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego navime, którym rejestruję trasę pokazuje mi 1500 m podjazdów, po zaimportowaniu gpx do endomondo jest 700 m a w bikemap jest 900 m ?? Oczywiście navime pokazuje wg zapisu i map, ale różnice nie są istotne. Może różnica wynika z różnych profili wysokości tych serwisów? Nie powinno tak być, ale się zdarza.
magma Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 jak wylaczyc private zone w strava bo wlaczylem i niektorych segmentow blisko domu mi nie pokazuje do porownania chyba ze to wina czegos innego ?
Jaca911 Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 Wina strefy prywatnej. W ustawieniach profilu są strefy, które można usunąć w tej zakladce
magma Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 Ok juz usunalem i teraz wszystko pokazuje dzieki.a jaka aplikacja posiada jeszcze segmenty?
Hobson Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 Możesz spróbować ustawić strefę prywatną tak, żeby znajdowała się nie dokładnie pod Twoim adresem, ale gdzieś w sąsiedztwie tak, żeby objąć Twój adres swoim zasięgiem, ale nie zahaczać o segmenty, na których Ci zależy. Jeśli chodzi o inne aplikacje to wiem, że endomondo ma trasy (ale nie segmenty) a sports tracker wprowadził bardzo niedawno możliwość ścigania się z duchem, więc też musi mieć coś na kształt segmentu albo trasy - ale jeszcze nie sprawdzałem jak to działa dokładnie.
arekm Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 Orientujecie się który portal umożliwia import gpxa via mail? Tj wysyłam maila z gpxem na określony adres i zostanie on zaimportowany w portalu webowym danej aplikacji? Edit: To co znalazłem, szukam dalej: - strava, można wysłać na upload@strava.com z zarejestrowanego adresu email, doda się do profilu użytkownika
magura2004 Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Wejdź i zobacz NAVIME.PL wersja napisana przez polaka i po polsku to co w Stravie jest za dopłatą to w navime za darmo warto polecam jeżdżę na endomondo i navime i jest super navime jest lepsze. Zgadza się też używam tych dwóch programików z przewagą na Navime
Jaca911 Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości endo czy coś innego to dzisiaj zrobiłem test. Tą samą trasę biegu z dzieckiem nagrałem w endo i w sports-trackerze. Jakie wnioski? Endo zapisuje dane co 9-10s, trzy punkty w odstępach 10s a 4 po 9s potem od nowa. Sports-tracker zapisuje dane co 3s. Wniosek jest tylko jeden. To jest dla aktywności bieganie. Może kiedyś jak nie zapomnę zrobię eksperyment z jazdą na rowerze
Gość Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Ja kiedyś sparzyłem się na Endomondo, poza tym nie lubię nachalnej reklamy i wciskania mi tego, co mają "wszyscy". Mam w telefonie 2 aplikacje, które odpalam jednocześnie: Navime i OruxMaps. Navime jest łatwa w obsłudze i po polsku, jednak gdy telefon się zawiesi (miałem takie przypadki gdy robiłem zdjęcia albo Android zaczął się sypać) to niestety tracimy trasę. Wady tej nie ma Orux, w którym można dodatkowo zrobić sobie mapki offline http://warczaceszprychy.pl/article,show,14,nawigacja-turystyczna.html . IMO wystarczy przybliżenie 15, bo 16 zajmuje znacznie więcej MB a praktycznie zawiera niewiele więcej szczegółów. Zrobiłem sobie mapki z OpenStreetMap CycleMap , bo są tam zaznaczone szlaki rowerowe .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.