magma Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Probowalem I wyznacza mi trasy tylko po drogach w wydzielonym pasem rowerowym a bocznych wogole nie uwzglednia Sent from my Lumia using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 A próbował ktoś z was masowo wyeksportować treningi z Endomondo? np. za pomocą expormondo? Jakie efekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IreuN Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Mi się udało, poszło sprawnie, ale męczenie z crackiem było sporo ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 ehlo, @magma a może openstreetmaps z warstwą drogi rowerowe albo gpies.com? @IreuN Crakować aplikację, która kosztuje <10 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 A czemu nie Sports Tracker, który jest darmowy w 100%? Auto pauza działa dla 5, 2 i 0 km/h Wg mnie świetnie radzi sobie z rejestrowaniem bezdroży, jak i singli w gęstym lesie. Na 155workoutów tylko 2 razy naliczył mi kosmiczną prędkość, ale to w sumie było na początku użytkowania, zimą przy dużym zachmurzeniu. Zaznacza na mapie zdjęcia które robimy telefonem i podpina je do śladu Jest też opcja podpięcia muzyki czy coś takiego, nigdy nie sprawdzałem. Strona i statystyki są bardzo czytelne, fajne wykresy, podsumowania, kalendarz. Kompatybilny z różnymi pulsometrami. Nie zżera baterii przy wyłączonym wyświetlaczu, wręcz bardzo oszczędny. Dane na wyświetlaczu są czytelne, jest kilka stron, można sobie wybrać co nam pasuje. Przykład mojego śladu http://www.sports-tracker.com/#/workout/mant3z/e2k2ej3arkru4qav Obsługę i jak się prezentuje na tel znajdziecie na youtube. Widziałem u znajomych Stravę jak i Endo, osobiście nic mnie tam nie zachwyciło, uważam, że ST jest znacznie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Wg mnie świetnie radzi sobie z rejestrowaniem bezdroży, jak i singli w gęstym lesie. O tym już było pisane - dokładność rejestracji trasy nie zależy od aplikacji (wszystkie używają praktycznie takich samych algorytmów uśredniających odczyty z satelity) tylko od modułu GPS wbudowanego w telefon. Więc to tylko efekt placebo Ad rem... ja polecam NAVIME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Zgadza się ale niektóre aplikacje dziwnie uśredniają trasą tworząc proste, przez co przejazd wygląda kanciasto i nienaturalnie. Chyba w stravie widziałem coś takiego. Ja używam starej Xperi J, jak na ten przeciętny telefon ST działa rewelacyjnie. Nie widzę wad ani braków. No w sumie jedno, fajnie by było móc zaplanować sobie trasę przed wyjściem z domu i zasuwać po jej śladzie bądź po śladzie kogoś innego. Xperia nie radzi sobie z dwoma aplikacjami nawigacyjnymi, próbowałem używać CustoMaps gdzie ze skalowaną własną mapę można podpiąć do nawigacji po czym jechać czyimś śladem i jednocześnie używać ST, niestety Xperia wyłącza ST jak jest w tle. To chyba uroki jednordzeniówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Raczej małej ilości ramu, ale na jedno wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dokładnie, ram mam ciągle zapchany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Widziałem u znajomych Stravę jak i Endo, osobiście nic mnie tam nie zachwyciło, uważam, że ST jest znacznie lepszy. A segmenty w Stravie ! Ten ST wygląda trochę s-f. Mnie odrzuca sam desing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 No nie wiem, S-F? Na gwiezdne wojny to mi to nie wygląda ale może jak nie rozumiem definicji s-f Tak na serio to design rzecz gustu, jednym się podoba innym nie, wszystkim nie dogodzisz. Ja się skupiam na treści i łatwości nawigowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Nie wiem jak w tym SportTrakerze ale w Stravie do wystartowania śladu wystarczą 3 kliknięcia (1. załącz aplikacje,2. wybór zakładki zapisu, 3 start) nie wiem czy może być coś prostszego ? No i przejrzystość i szybkość wczytywania się strony jest na duży plus Stravy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Też 3 kliknięcia Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IreuN Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Nie wiem jak w tym SportTrakerze ale w Stravie do wystartowania śladu wystarczą 3 kliknięcia (1. załącz aplikacje,2. wybór zakładki zapisu, 3 start) nie wiem czy może być coś prostszego ? No i przejrzystość i szybkość wczytywania się strony jest na duży plus Stravy Nope, dwa 1. Włącz aplikacje 2. Start Tylko sobie trzbe w ustawieniach zmienić domyślną zakładkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 strava pokazuje ślad dokładnie więc gdzie indziej widziałeś kwadratowe trasy, a ST jakoś mi nie pasuje po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Wiecie, ja tam Was nie zmuszam. Może to i lepiej, serwer nie obciążony to strona się szybko ładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 1. Włącz aplikacje 2. Start Tylko sobie trzbe w ustawieniach zmienić domyślną zakładkę. No zgadza się ale chciałem dać fory chłopakom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drnopl Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Po dzisiejszym teście zostaję przy Stravie, wczoraj na próbę wziąłem premium na miesiąc (20 pln) zobaczymy czy wykresy mocy są cokolwiek warte. Niemniej jednak Strava w znacznie mniejszym stopniu zżera baterię, więc dla mnie bomba. Po godzinie użytkowania niespełna 3-4% na raczej budżetowym telefonie (LG L5 II), na ajfonie nie testowałem... ostatnio rozpiździłęm go w drobny mak ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 dziś strava pierwszy raz mnie zawiodła mianowicie z trasy ok 20 km wyeksportowała jedynie 13,7 km złapała jakiś błąd bo przy "send activitiy" pisało 20 km a nie wysłało tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Dodajemy sobie nowy trening z docelowego gpxa, robimy z niego trasę i usuwamy go. Wtedy podczas korzystania z endo wybieramy opcję "podążaj trasą", wybieramy naszą trasę i w drogę. Czyli, ze w Endomondo da sie zrobic tak, aby mnie prowadzilo po zaplanowanej wczesniej trasie? Beda komunikaty glosowe czy tylko wizualne na ekranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrAP Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Polecam Navime . Na Galaxy s3 śmiga aż miło. Delikatny dla baterii, przejrzyste menu. Ciągle rozwijający się produkt rodzimy. Darmowy. Mam od roku i chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Dodajemy sobie nowy trening z docelowego gpxa, robimy z niego trasę i usuwamy go. Wtedy podczas korzystania z endo wybieramy opcję "podążaj trasą", wybieramy naszą trasę i w drogę.Czyli, ze w Endomondo da sie zrobic tak, aby mnie prowadzilo po zaplanowanej wczesniej trasie? Beda komunikaty glosowe czy tylko wizualne na ekranie? Jest narysowana czerwonym kolorem planowana trasa, a niebieskim twój przebieg. Wskazówek chyba nie ma, ale nie dam sobie głowy uciąć. Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jak dla mnie Strava jest znacznie lepsza. Ja co prawda jedynie wrzucam plik .gpx na wybrany portal i Strava mi się bardziej podoba, przede wszystkim te ich "segmenty" to świetny dodatek i coś czego w Endo brakuje. Teraz w ogóle Endomondo zrobiło taką jakby tablicę jak na Facebooku, że każdy może coś napisać, ale po co to komu to nie mam pojęcia. Jak dla mnie to przegrywają póki co rywalizację i powinno mocno wziąć się do roboty, bo Strava ich z czasem wyprze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 bo Strava ich z czasem wyprze. Jak dla mnie to już wyparła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 To znaczy w jakości to wg mnie też, ale jeśli chodzi o ilość aktywnych użytkowników, to na pewno nie, bo Endomondo nadal używa bardzo dużo ludzi, a wielu nie slyszało nawet o Stravie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.