IreuN Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Spróbujcie także http://ridewithgps.com/ niezłe, choć z aplikacją nie miałem dotyczenia. Polecam, chociaż jeszcze musze lepiej przetestowac aplikacje, strona jednak wyglada bardzo dobrze, ukierunkowana jedynie na rower. W następny weekend mam zamiar włączyć wszystkie aplikacje na Nexusie 7 i zobaczymy która aplikacja zadziała najlepiej. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
zakol13 Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Strava i ich genialny wynalazek: segmenty. Mega motywacja, kapitalna sprawa!
czarusblitz Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Czy da sie eksportowac track trasy z Endomondo do Stravy, bo poprzez strone online nigdzie nie moge dogrzebac sie takiej mozliwosci?
czach Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Export do .gpx w Endo i import .gpx do Stravy. Sent from my iPhone using Tapatalk 2
authorman Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Po ostatnich przygodach z Endomondo postanowiłem przejść na Stravę. Nie wiem co się stało ale po przejechaniu 8 km licznik na Endo pokazywał 1 km, czas w jakim przejechaem 8 km. Sygnał był dobry, otwarta przestrzeń. Dwa dni później kiedy zatrzymałem się na światłach liczniki stanęły i dłuugo nie chciały ruszyć. Wyniki wypatrzone.
provid Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Tylko Strava dzięki segmentom jest zaj***sta motywacja Wysłane z iPhone przez Tapatalk
marekw Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Endo jakoś przymula, po 3 latach mam go serdecznie dość. Co będzie mniej żarło baterie: Strava czy Navime ?
czach Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 A gdzie jest taka opcja? export: klikasz na workout w Endo, nad mapą masz "More options"->Export (i masz do wyboru: tcx, .gpx) import: Upload ;-)
Pedalarz Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 To ja pozwolę sobie odpowiedzieć na następne pytanie, które padnie. Nie, interfejs Endomondo nie ma możliwości wyeksportowania wszystkich treningów naraz. Kiedyś widziałem skrypt, który robił to za nas, ale jak szukałem parę dni temu, to nie udało mi się go odnaleźć. Kolejna pozytywna opinia o Stravie - przez przypadek wczoraj, po przyjeździe do pracy rozpocząłem nowy trening i zrzuciłem aplikację w tło. O tym, że Strava działa zorientowałem się dopiero po ponad 6 godzinach, a mimo to, zostało mi jeszcze kupa baterii. Dzisiaj próbowałem to samo powtórzyć z Endo Pro (które teoretycznie ma zmniejszony pobór prądu względem wersji standart) z włączoną funkcją oszczędzania baterii - gołym okiem widać było, że endo zjadło dużo więcej.
czach Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 ehlo, A co do muli export to znalazłem coś takiego: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scrapeleton.exportomondo (nie mam jak przetestować, bo nie mam pod ręką androidofona ;-))
IreuN Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 Dobra, zainstalowałem Stravę i.. Wygrała już ze wszystkiego korzystałem Endo, Runtastic, RideWithGPS, Bike Computer itd. Nie ma nic lepszego od Stravy!
4moments Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Czy strawa ma komunikaty głosowe w darmowej wersji? jakoś nie mogę ustawić.
wojtas7 Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 strava jest kiepska jako dziennik treningowy, nie ma mozliwosci wpisania ani silowni ani basenu itd
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Prawda, przejrzystość stronki jest słaba Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
Jechan Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Również polecam strave. Dokładniej niż endo rejestruje trasę. Dużo lepiej działa autopauza. No i jak wyżej wspomniano mniej baterii zżera Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
IreuN Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Strava ma autopazuę? Ale chyba nie taką jak endo, bo nagrywa ciągle a potem na stronie odlicza czas gdzie się nie ruszaliśmy..
Jechan Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Dokładnie tak. W porównaniu z licznikiem robi to dokładnie Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Saskatoon Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Nadszedł czas na zmianę telefonu. Wpadła mi w oko Lumia 920 tylko nie wiem czy istnieje jakaś sensowna aplikacja na WP.. Jest niby endomondo. Druga sprawa, czy bateria w takim smartfonie wytrzyma rejestrowanie trasy przez np 8 godzin? Bo mój stary Samsung Galaxy Gio wymięka po ok. 4-5. Zastanawiam się pomiędzy SGS3 i tą Lumią i ciekaw jestem jakie jest wasze zdanie w tym temacie.
magma Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Witam ja używam runtastic pro na Lumii 820 Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk Witam ja używam runtastic pro na Lumii 820 Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk 8 wytrzymuje testowane Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
qrczakzul Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Galaxy mini 2 ponad 12 godzin. Pozdro Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
Iwan89 Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Strava ma jakąś mapkę trasy? bo ja tam na stronie nie widzę a w Endomondo to dla mnie po średniej prędkości, najważniejsza rzecz.
BikoBiko Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Strava jak i inne apki rejestrują tracka gps, a mapka pochodzi z google, bing lub innych serwerów.
IreuN Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Mapa pochodzi tylko z Google, innego wyboru nie ma, jedynie styl. Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
authorman Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Dla mnie Endomondo miało jedną zaletę. Kończyłem jazdę, naciskałem wyślij i już mogłem na stronie Endo oglądać wszystko. Strava nie przesyła mi map. Możecie pomóc? Trzeba telefon do kompa podłączać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.