Skocz do zawartości

Gość Goral96

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Goral96

Witam. Potrzebuję spodenek rowerowych na długie trasy, znaczy robienie po kilkaset km tygodniowo, więc ma być wygodnie. Lecz nie dysponuję dużą kasą, bo do 100zł. Spodenki najlepiej, aby były na szelkach - siatce . Jakieś polecacie ? Nie dawajcie propozycji po 200 i więcej kasy, bo po prostu nie posiadam takiej kasy. Polecicie coś ?

Gość Goral96

Nie no na 1800km to mi się nie opłaci kupować, bo to tyle co nic. W takim razie jakie spodenki, w jakiej cenie mogę kupić, aby wytrzymała ponad 10 tysięcy km ?

Gość Goral96

Moim zdaniem kupno droższych, ''lepszych'' nie daje gwarancji, że przetrwają dłużej.

Ktoś ci poleci coś co ma, ale pewnie nie testował inych.

Kup coś i tyle. Jak długo przetrwają to zależy od wielu czynników. np. siodełka, prania i innych błahych praw.

Ja posiadam spodenki meridy multivan, przejechaly ze mną sporo maratonów górskich oraz mnóstwo tripow rowerowych jedno i dwudniowych.

Wkladka minimalnie po tych latach jak by sie ubila ale nadal utrzymuje swoje właściwości izolacji od siodelka. Jest wygodna i sie nie pruje na szwach.

Tak samo same spodenki nie puszczaja na szwach, dzelki nie wrzynaja sie w ramiona, silikon na nogawkach nadal dobrze trzyma i spodenki sie nie podwijają.

Moim zdaniem w spodenki warto dac wiecej kasy niz w koszulkę bo dobry pampers sporo rekompensuje podczas długich przebiegów jednorazowych czy kilkudniowych.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk

Gość Goral96

A nie polecicie nic, co bym, kupił z Polski. Generalnie wolałbym przymierzyć co kupuję, znacie jakieś sklepy w okolicach Pułtuska, gdzie mógłbym kupić spodenki ? Może Ciechanów itp ?

Z takich niedrogich, a dobrych spodenek mam spodenki Sobike http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-BROKEN-spodenki-rowerowe-z-szelkami/116. Uprzedzam głupie pytania, część spodenek na rower mam męskich. Moim zdaniem robi się je lepiej niż damskie, a różnice we wkładce są nieduże. Służą mi drugi sezon, są w stanie bliskim nowości. 

Myślisz, że wytrzymają naprawdę długo ? 

Robię rocznie 10-12 tys. km. Mam kilka par, piorę po każdej jeździe. Te Sobike mają już za sobą kilka tysięcy kilometrów i wiele prań i wygląda, że jeszcze wiele wytrzymają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...