Skocz do zawartości

[książka] "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na ravelo.pl z kodem "rabat12" wychodzi 38,02zł. Jeżli odbierze się zamówienie w księgarni partnerskiej to nie ma kosztów dostawy.

• 5 tygodni później...
Napisano

Odebrałem dziś z paczkomatu książeczkę. Zamówiona we wtorek wieczorem ok. 22 w sprawdzonej już księgarni bonito.pl  dziś ok. 13 czekała na mnie w paczkomacie. Koszt 40,50 zł + 5,99 zł przesyłka :-) 

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Jak ktoś szuka tej książki tanio to mam kupioną przed miesiącem, raz otwartą. Nie przypadła mi do gustu bo mało tam rzeczy, których już nie wiem. Jak ktoś chce na prezent czy coś, to oddam za 25 zł + 8 wysyłka pocztą. info priv.

Napisano

To może zróbmy sami taką książkę? Tego jeszcze nie nigdzie nie było. 

Jeżeli dobrze przemyśleć to najgorsze mamy za sobą jak i rozwiązane problemy.  Zawsze najgorzej wymyślić temat, ale mamy to za sobą. A rozwiązane problemy to motywacja i raczej chęci do zrobienia czegoś fajnego.

W sumie to wystarczy uporządkować nasze forum i wyjdzie potężna kopalnia wiedzy.

Wystarczy kilkanaście osób a na forum aktywnych użytkowników nie brakuje.

Teraz wystarczy pomysł zderzyć z rzeczywistością i zobaczyć co wyjdzie.

Aby nie drzazgi.

Ja bym chętnie w takiej sprawie namazał jakiś podrozdział.

Napisano

Myślę, że nie było by problemu z podręcznikiem, natomiast problem był by z ujęciem w taki sposób w jaki to zrobił Zinn. Zauważ ze na rynku pełno książek o serwisowaniu, jest nawet niebieska książka parktoola. Ale to humorystyczne podejście w formie obrazków spowodowało, ze mówi się właśnie o tej książce. Jest prosta i zrozumiała dla wszystkich. Kiedyś natrafiłem na serię książek o elektronice. Pomysł był taki, ze cała książka wyglądała jak ręcznie zapisany zeszyt w kratkę, plus proste wytłumaczenie, a nie sucha definicja z podręcznika. Na półce mam podręcznik do kaligrafii, który jest w całości wykaligrafowany. Skład komputerowy polegał jedynie na dołożeniu tam zdjęcia na okładkę. Pewnie, że forum to bogata skarbnica wiedzy, ale znając polskie realia to powstała by książka i w załączniku raport wrażający zdanie odrębne. Po prostu bez dobrego pomysłu na realizację książki nie warto się angażować w taki projekt. Jedyną zaletą było by to, że był by to pierwszy i jedyny podręcznik na epapier.

• 1 miesiąc temu...
Napisano · Ukryte przez Maniak, 3 Lutego 2015 - na prośbę autora
Ukryte przez Maniak, 3 Lutego 2015 - na prośbę autora

Powitać. By nie tworzyć nowego tematu podpinam się tutaj. Pytanie do osób co posiadają nowe wydanie. Czy w dziale o hamulcach jest opis tarczowych hydraulicznych? Naprawa, konserwacja itp?

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...