gruby33 Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 Witam. W niedługim czasie będę rozbierał cały rower (Stary Batavus Traversa 28") w celu pomalowania. Więc wszystkie części będą wymyte i czyściutkie. Jakie smary polecacie przy składaniu? Posiadam obecnie ŁT+43 molibdenowy (taki jak do przegubów samochodowych) oraz grafitowy. Ale mogę jakiś dokupić jeśli te 2 nie będą wystarczające. Jakie smary dać najlepiej do łożysk w kołach, suportu, sterów. I czym i jak najlepiej przesmarować piastę Sachs 7 biegową? Słyszałem, że lepiej jej nie rozbierać bo na 90% jej nie złożę Wcześniej przez otwór napsikałem WD-40. Wydaje mi się, że ją przepłukał ze smaru bo teraz czuć lekkie tarcia. Może nie rozbierać jej tylko podgrzać smar trochę aby był pół płynny i wlać do środka ? Jeśli tak to jakiego smaru najlepiej użyć ?
Mod Team mrmorty Napisano 13 Marca 2014 Mod Team Napisano 13 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.