Ecia Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 A ja wciąż uważam, że to są najlepsze opony pod względem pewności trzymania w terenie, na jakich dotąd jeździłam. I wygrywają w konfrontacji nawet z Survivalem . Na sypkim - choć to faktycznie nie jest ich żywioł - również nie są takie złe; przede wszystkim są przewidywalne, a poważniejsze problemy (przynajmniej u mnie) pojawiają się właściwie tylko podczas mocno piaszczystych podjazdów (choć w takich sytuacjach żadna z moich dotychczasowych opon nie radziła sobie dobrze). Argumenty Gevery nie przemawiają do mnie wcale, w ogóle ich nie rozumiem Pozdrówko z dwoma plusami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav4 Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Popierając Ecię w całej rozciągłości, niniejszym nabiję sobie posta Koleżanka Gevera chyba Prawdziwych Tańcujących Opon nie ujeżdżała. Proponuję Wściekłego Fredka (Furious Freda) również ze stajni Schwalbe. Ten to dopiero trzyma jak przyklejony..... A czy NN tańczy ? Jasne. Każda tańczy jak się postarać i znaleźć odpowiednie bagienko. Ale zachowanie się NN w blocie to chyba ostatnia rzecz jaką można zarzucić tym oponom. A że mokrym chlapie ??? Cóż - błoto jest integralną częścią tego sportu . To tak jakby hokeista narzekał że ślisko i kijem w plecy dostał, albo Kubica kręcił nosem że głośno i benzyną mu śmierdzi... I przepraszam Koleżankę za złośliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Dzisiaj kupiłem na Allegro opony Nobby Nic model 2008r 26x1.80. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Gevera polecam przejechac sie na Schwalbe Black Jack 2.1 predkoscia tak powyzej 25km/h. Zobaczysz co to znaczy rzucac blotem po twarzy. Wracajac do tematu, mialem okazje przetestowac Schwalbe Nobby Nic w roznych warunkach i sa to imo swietne opony. Najprawdopodobniej w niedalekiej przyszlosci wyladuja w moim rowerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damzac Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 po przeczytaniu tego watku dalej nie jeste pewny czy dobrze zalozylem te oponki? dotychczas zakladalem wg oznaczen jak "front" to w tym kierunku sie maja toczyc... idac za napisami jakie znajduja sie na sciankach opony <----front : rear----> zalożylem je "front" w kierunku jazdy do przodu, zarowno przednia opone jak i tylnia (obydwie NN) czy dobrze? a moze jest z nimi tak ze front przednia opona a rear tylnia i wg tych oznaczen je zakladam? zobaczccie na obrazku i prosze Was o doradztwo? Z góry dzieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Na tych obrazkach niewiele da się zobaczyć - są za małe. Z tego, co udało mi się wypatrzeć, wydaje się być OK - ale dla pewności podaj linki lub miniaturki do większych fotek. Pozdrówko przez lupę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damzac Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 ok, to moze na tym linku będzie lepiej widac? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...7b7d823ae3.html jesli dalej nie widac wyraznie wrzuce lepsze zdjecia wieczorem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Na przedniej niech się kręci w kierunku front a na tylnej rear. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Z przodu jest OK, a z tyłu powinno być odwrotnie. Czyli tak, jak pisze Fifi. Pozdrówko ostateczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damzac Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 ok, wielkie dzieki! jeste nowiciuszem w tych tematach i moze sie wam to wydac smieszne ale wyobrazalem sobie ze te rowki ktore pokzuja naciecia maja byc zwrocone w kierunku jazdy z tylu i przodu i sie jakos rozszerzeac wlasnie z tylu i powodowac lepsza przyczepnosc na podjazdach... ale zrobie tak jak radzicie moze bardziej odczuje ta lekkosc toczenia sie... naszzcsecie oponki zakladalem wczoraj i maja tylko 40km... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraburski Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 witam, jezdze na NN 26x2.25 ostatni rok i moim zdaniem są to świetne oponki, w wielu miejscach gdzie znajomi tracili trakce ja jechałem nadal. Niestety ich wadą jest słaby bok, tydzień temu przetarłem bok w tylnej oponie :/ do domu wracałem na oponie oklejonej taśmą, teraz tymczasowo założyłem chińszczyznę za niecałe 4 dyszki. Zastanawiam się nad kolejną oponką i albo będzie to NN ale ze wzmocnionymi ściankami albo geax sturdy który ma dobre opinie na mtbrze. Pozdrower Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukSkyOne Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Czesc! Quazimodo napisal/a : "Niech ktoś napisze jak te opony sprawdzają się na kamienistych zjazdach. Ponoć ich boczne ścianki zupełnie sobie z tym nie dają rady i łatwo je rozciąć" Uzytkuje Schalbiaki NN 2.25 od ponad roku, caly sezon, w zimie tez dostały MOCNO po 4 literach. Jezdze głownie w terenie( procz koniecznych dojazdow). Po tym czasie uzytkowania mam na ich temat nastepujace zdanie: - Przy umiejetnej jezdzie, bez ostrego hamowania na nawierzchniach typu asfalt/beton( czyli hamowanie ostre TYLKO w terenie) oponki daly rade( boki, choc ponoc z miekszej mieszanki, trzymaja sie dzielnie, no srodki juz gorzej - zostalo okolo 1,5mm :-/) - na KAMIENIACH jest srednio( tu pierwsze skrzypce gra technika jazdy - kiedy mocno napieramy pod gorke i w miare omijamy ostre "telewizory", to sobie poradza. Jesli pompujemy jak popadnie to slizgaja sie, podskakuja - choc to moze byc tez kwestia cisnienia - ja wole mniej nabite gumy. Inna sprawa na zjazdach bogatych w kamienie - no niestety TRZEBA BARDZO uwazac! Lubia sie slizgac, myszkowac na boki, czasami platac figle) - na suchej nawierzchni( lesne sciezki, z korzeniami wlacznie), na stromiznach, na mokrych( nawet zabloconych szlakach) daja rade na 100%!!! Zdarzalo sie ze wyprowadzaly mnie z nie lada opresji, kiedy wrecz przyklejaly sie do powierzchni i trzymaly jak imadlo. Nie mam wielkiego doswiadczenia z oponami terenowymi spod znaku MTB, ale te polecam z czystym sumieniem. P.S. Moj komplet to NN na przod i tyl. Byc moze zastosowanie Schwalbe RR na tyle moglo by zniwelowac owe slizganie sie na kamienistych szlakach?( jak zaleca producent) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Czy ktoś z użytkowników którzy zakładali ten temat albo już jakiś dłuższy czas jeżdżą na tych oponach może powiedzieć teraz coś o nich Dalej na nich kręcicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dalej na nich kręce (26 X 2,1). W różnych warunkach atmosferycznych, w różnym terenie. Bardzo fajne opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz71 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 A jak ze ścieralnością Nobby Nica na tyle ? Z przodu chce założyć NN 2.25 evo, a z tyłu waham się miedzy NN i Rara. Jeśli NN evo z tyłu miałby się szybko zetrzeć, to kupię RaRa 2.25 evo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ja miałem NN 2,25 evo przód + tył przejechały koło 8kkm i trzymały się dobrze połowa to asfalty ale nie mam w zwyczaju blokować koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz71 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ja miałem NN 2,25 evo przód + tył przejechały koło 8kkm i trzymały się dobrze połowa to asfalty ale nie mam w zwyczaju blokować koła Rozumiem, to chyba biorę NN 2.25 evo na oba koła. A jak wygląda kwestia oporów na asfalcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Nie wiem jak starsze NN, ale ja mam model 2010 i na asfalcie toczą się jak semi-slicki. Wcześniej miałem Rocket Rony i moim zdaniem NN na asfalcie idą sporo lżej niż RoRo. Rozczarowały mnie za to w terenie. Moim zdaniem w teremie RoRo zachowują się lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A czy ktoś mógł by mi podać szerokość balona opon NN. Mile widziane szerokośći wersji 2,1 i 2,25 tak przeglądam, przeglądam oferty tych opon i jest coś czego nie wiem. Czym różni się wersja EVOlution od Performance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 evo zależnie od rocznika ale głównie mieszanką gumy która jest twardsza chodź w 2011 shwalbe wprowadziło jeszcze nowszą technologię w której dostosowuje mieszankę do zastosowania. a i evo ma gęstszy oplot i niższą wagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz71 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kupiłem na allegro 2 X NN 2.25 evo po 106 zł za sztukę, nówki . Do tej pory jeździłem na Kendach Karmach 2.0 kevlar. Mam nadzieję, że NN będą: - lepsze w terenie - lepiej amortyzować - równie szybkie na asfalcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 pierwsze 2 na 100% a 3 zależy od ciśnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A ja odwrotnie- jezdziłem na NN a teraz przechodze na karmy.Wszysko zalezy gdzie jezdzisz.Jezeli to ciezszy terez to będą przydatne a jezeli nie to nabijaj je mocniej bo na pewno szybsze od karm nie beda.Ja 3 lata na nich jezdziłem i tylko tył troche starty ale przód na góry sobie zostawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz71 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Z tego co właśnie wyczytałem, to Nobby Nic-i 2010 mają o 15 % niższe opory toczenia niż starsze roczniki, są też trochę lżejsze. A Karmy 2.0 to hmmmm ... straszne chudzinki, o bardzo płytkim bieżniku. W moim fullu wyglądają dość śmiesznie, dlatego przechodzę na szersze opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A powiedzcie mi jak byście mieli tak ostatecznie wybierać NN-a to którą wersję Evolution(klik) czy Performance(klik). Zwijana EVO przekraczała by już mój budżet stanowczo P.S. Powtórzę pytanie z prośbą o podanie szerokości tej opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.