Skocz do zawartości

Nowa obręcz

hhrabiaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam rower whyte malver ( http://whyte.bike/2014/product.php?xProd=132&xSec=44&jssCart=9377a937d8fc99895665d83ec3894454).

W przeciągu 3 tygodni 2 razy wymieniałem już szprychę w tylnej obręczy, zaczyna być to dla mnie trochę uciążliwe i dlatego zastanawiam się nad wymianą całego tylnego koła na coś mocniejszego, lepszej jakości. (Nie orientuje się jakiej klasy są koła, które obecne są w rowerze od nowości), rower posiadam ponad rok i 1 raz zaczął występować problem z pękającymi szprychami. Nwm gdzie jest problem. Serwisanci nie mogą wskazać mi konkretnego powodu występowania u mnie tej usterki, a mam do nich dość dobre zaufanie (także z czyjegoś polecenia i po przeprowadzeniu przez nich paru napraw i regulacji w moim rowerze).

Rozważam zatem wymianę tylnego koła (może obu) jeśli sytuacja ze szprychami znowu zacznie się powtarzać.

Co mogli byście mi polecić - jakieś szczególne typy i modele rawek (kół)? o niezbyt wygórowanej cenie, a w dobrym stosunku do jakości?

Nie będę używał tego sprzętu do wyczynu, tylko rekreacyjne wypady za miasto. Interesują mnie koła tylko czarne.

Jest coś szczególnie wartego uwagi?

Model i rozmiar rawki to: WTB SX-17 700c  

Dzięki Pozdrawiam

Obciążenie jakie koło musi znosić to dobre 110 kg :):):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...