Skocz do zawartości
  • 0

Rower damski do 1000zł?

Gość Aśka

Pytanie

Gość Aśka
Napisano

Witam, 
Jak w temacie, czy do 1000zł można kupić coś sensownego? Chodzi o rower damski do jazdy głównie po ścieżkach rowerowych, czasem coś kamienistego bądź polnego się trafia. Do użytku codziennego ;) Jeśli chodzi o wagę roweru to nie ma dla mnie większego znaczenia, bo obecny do lekkich nie należy- już się zdążyłam przyzwyczaić ;) Jednak przyszedł czas na zmianę i kompletnie nie wiem czego się uczepić, tym bardziej, że obecnie budżet nie porywa.  

Czy ten rower jest warty uwagi: http://allegro.pl/lazaro-liberty-d-solidny-treking-z-aluminiowa-rama-i4030740699.html

Bardzo proszę o poradę co kupić, jakieś konkretne modele w granicach 1000zł (jeżeli takowe zasługują na uwagę) :)

Będę wdzięczna za pomoc :)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Osprzęt w rowerku z linku nie porywa (Shimano Tourney to najniższa klasa, która nie grzeszy ani trwałością, ani niezawodnością).

Jeśli możesz ciut przekroczyć budżet to pomyśl np. nad nad Lazaro Evolution V3 (np. tutaj). Napęd Alivio nie powinien sprawiać żadnych problemów przez długi czas, a dodatkowo jest też przedni amortyzator, który poradzi sobie z wybieraniem poważniejszych nierówności na drogach. Moim zdaniem za 1100 zł warto, bo stosunek cena/jakość podzespołów bije konkurencję na główę. Opinie o rowerach Lazaro znajdziesz tu na forum.

Gość Aśka
Napisano

Dzięki wielkie za odpowiedź. Dobrze, że piszesz o Shimano, ja głupia pomyślałam, że jak Shimano to już musi być dobre ;)

Analiza budżetu na rower doprowadziła do wniosku, że jestem w stanie wydać ok.1300-1400 zł. Ważne dla mnie także jest żeby były błotniki i bagażnik.

Proszę o pomoc.

Napisano

W takim razie może coś z tej trójki?

1) Romet Gazela 2.0 2013 (cena ok. 1400 zł - starsze roczniki nawet taniej), osprzęt Shimano Alivio, bagażnik, błotniki i oświetlenie w komplecie

2) Kross Crow Preria (cena ok. 1270 zł), model już nieprodukowany, ale za to osprzęt Shimano Deore/Alivio i hamulce Magura HS-11 (same hamulce w tym rowerku są warte ok. 400 zł, a zawsze możesz je zdemontować, sprzedać i kupić zwykłe V-Brake - będziesz do przodu jakieś 300 zł),

3) Lazaro Evolution V3 (cena ok. 1100 zł), osprzęt Shimano Alivio.

W 2 i 3 na bagażnik, błotniki i oświetlenie wydasz ok. 200 zł.

Gość Aśka
Napisano

Ten Romet Gazela 2.0 całkiem całkiem, tylko pojawia się problem typowo kobiecy ;) mianowicie wersje kolorystyczne bleeeee ;/ Wiem, że jestem wybredna i chce za taką cenę i wygodę i pewną jakość i jeszcze kolor do wyboru ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...