Biera Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Siem. Razem z koleżanką mamy zamiar w te wakację przejechac się na rowerową wyprawę do Krakowa, ze szczególnym uwzględnieniem Oświęcimia. Trasa jaką przewidujemy to: Krotoszyn -> Kępno -> Kluczbork -> Katowice/Mysłowice/Gliwice/Tychy (lub gdzieś te okolice - zależnie gdzie znajdziemy nocleg) -> Oświęcim (i tutaj dłuższe zwiedzanie) -> Kraków. Trase rozpisaliśmy sobie na trzy dni + dodatkowe wycieczki w Krakowie, gdzie także zamierzamy spędzić troszkę czasu. W związku z tym poszukujemy pilnie noclegów - przede wszystkim w Kluczborku - nie znamy tam nikogo, w internecie nie udalo nam się znaleźć informacji na temat schronisk młodzieżowych, czy tanich noclegów - tylko hotele, które na nasz budżet odpadają. Szukamy możliwości przespania się w jakichkolwiek, w miare bezpiecznych warunkach (pod uwagę bierzemy nawet namiot, który prawdopodobnie weźmiemy ze sobą) - Aglomeracji Katowickiej - tam wypada następny punkt w którym będziemy spali - na razie udało nam się namierzyć znajomego który pokaże nam dobre dzikie miejsce w którym moglibyśmy się harknąć - nie mniej jednak nie do końca satysfakcjonuje nas takie rozwiązanie, i jeśli tylko była by inna możliwość - chętnie bymśmy z niej skorzystali. -Kraków - tutaj problem jest chyba najmniejszy - dużo miejsc gdzie można się przespać, znaleźlismy troszke telefonów do schornisk młodzieżowych - przy odrobinie szczęścia spokojnie wysiedzimy tam kilka dni za rozsądne pieniądze. A więc... ludu rowerowy! Czy potraficie w jakikolwiek sposób nam pomóc? Znacie jakieś miejsca, które mogłbyby okazać się dla nas w miarę atrakcyjne? wyjazd odbywał się bedzie prawdopodobnie około 18 - 30 lipca (gdzies w tym okresie.) Byłbym wdzięczny za każdy odzew pozdrawiam Biera Ps... Jak jakaś dwójka chce się dołączyć to też się nie obrazimy - a zawsze jakoś milej sie jedzie w czwórke:)
rafix86 Napisano 17 Czerwca 2006 Napisano 17 Czerwca 2006 Hello Jakoś tak przypadkowo wszedłem przeczytać Twojego posta, bo zobaczyłem miejscowość Kluczbork. Mam tam rodzinę, tylko od razu mówię, że noclegu tam raczej nie zaoferuję. Mogę jednak z czystym sumieniem polecić plac kempingowy niedaleko Kluczborka-w Bąkowie, tj. jakieś 5 km od Kluczborka. Naprawdę bardzo fajne miejsce-można rozbić namiot, ustawić przyczepę kempingową albo wypożyczyć domek. Ceny, moim zdaniem, są niskie. Dodatkową atrakcją może być basen-wliczony już w cenę Jeśli byście potrzebowali jeszcze jakichś informacji, to walcie śmiało na moje GG (4507700) albo piszcie maila Udanej wyprawy!
Mati1212 Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Hej. Moge napisac tyle że w Mysłowicach nie ma żadnego schroniska młodzieżowego ani nic w tym stylu. Wiem że jest takie coś w Katowicach, i czytalem gdzieś o trasie z Imielinia do Bierunia - Imielin to zaraz za Mysłowicami, ponoć świetne widoki i dużo atrakcji. Poszukam tego i jak znajde to napisze. Pozdro Hej. Moge napisac tyle że w Mysłowicach nie ma żadnego schroniska młodzieżowego ani nic w tym stylu. Wiem że jest takie coś w Katowicach, i czytalem gdzieś o trasie z Imielinia do Bierunia - Imielin to zaraz za Mysłowicami, ponoć świetne widoki i dużo atrakcji. Poszukam tego i jak znajde to napisze. Pozdro Poprawka: miejsce: MYSŁOWICE nazwa: „GOŚCINIEC” rodzaj: INNE OBIEKTY NOCLEGOWE adres: 41-400 Mysłowice, ul. Krakowska 14, tel. (32) 222 25 81, fax 222 62 18. ilość miejsc: 56 w tym: apartamenty:2 pok. 1-os:8 pok. 2-os:9 ceny: apartamenty:170 zł pok. 1-os:75 zł pok. 2-os:100 zł charakterystyka: Przyjmujemy zwierzęta domowe Pokoje z łazienkš Apartamenty Wyżywienie Akceptujemy karty kredytowe Zapraszamy do klubu fitness Sala konferencyjna miejsce: MYSŁOWICE nazwa: „STICKER” rodzaj: INNE OBIEKTY NOCLEGOWE adres: 41-400 Mysłowice, ul. Brzezińska 48, tel./fax (32) 223 68 93. ilość miejsc: 80 w tym: pok. 1-os:20 pok. 2-os:30 ceny: pok. 1-os:40 zł/osobę charakterystyka: Przyjmujemy zwierzęta domowe Pokoje z łazienkš Apartamenty Wyżywienie Boisko sportowe miejsce: KATOWICE nazwa: „DOLINA 3 STAWÓW” CAMPING NR 215 **** rodzaj: CAMPING adres: 40-266 Katowice, ul. Murckowska 6, tel. (32) 255 53 88 ilość miejsc: 150 charakterystyka: Przyjmujemy zwierzęta domowe Akceptujemy karty kredytowe Parking strzeżony Korty tenisowe wszystko jest z tej stronki http://turystyka.silesia-region.pl/ Pozdrawiam
Biera Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Napisano 18 Czerwca 2006 Rafix: dzięki za odzew - zaraz poszukam bo gdzieś widziałem już te pola namiotowe, tylko nie wiedzialem w jakiej części województwa to. Mati: 40 zł / osobe to troszkę za dużo jak na nasze warunki - później postaram się zadzwonić do Katowic - tamtejszy camping powinien dac rade. Dzięki za odzew panowie - już stracilismy nadzieję że ktoś nam pomoże
kosq3 Napisano 17 Lipca 2006 Napisano 17 Lipca 2006 Heh do Oświęcimia mam z 30 min jazdy rowerkiem ;> moge robić za przewodnika =d jesli akurat nie będę w pracy ;p
Biera Napisano 18 Lipca 2006 Autor Napisano 18 Lipca 2006 ooo miło by było;) Jeśli możesz to podaj numer gg albo odezwij sie do mnie (3567561) A tak wogóle z powodu niewydolnosci czasowej, a także pewnych zawiłych wydarzen niestety trasa się nie odbędzie - po prostu pojedziemy pociągami do Krakowa i pojezdzimy po okolicach...:/ No ale i tak do Krakowa kiedyś muszę pojechać. Postanowiłem, więc to zrobie:)
Dinsdale Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Co do Krakowa do niektóre szkoły tam wynajmują miejsca na nocleg, jak chcesz poszukam telefonów i podam Ja 6 lat temu spałem w szkole bodajze na Spadochroniarzy za rozsądne pieniądze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.