Skocz do zawartości

[Wycieczka] Poszukuję noclegów

Biera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siem.

Razem z koleżanką mamy zamiar w te wakację przejechac się na rowerową wyprawę do Krakowa, ze szczególnym uwzględnieniem Oświęcimia.

Trasa jaką przewidujemy to:

Krotoszyn -> Kępno -> Kluczbork -> Katowice/Mysłowice/Gliwice/Tychy (lub gdzieś te okolice - zależnie gdzie znajdziemy nocleg) -> Oświęcim (i tutaj dłuższe zwiedzanie) -> Kraków.

Trase rozpisaliśmy sobie na trzy dni + dodatkowe wycieczki w Krakowie, gdzie także zamierzamy spędzić troszkę czasu.

W związku z tym poszukujemy pilnie noclegów

- przede wszystkim w Kluczborku - nie znamy tam nikogo, w internecie nie udalo nam się znaleźć informacji na temat schronisk młodzieżowych, czy tanich noclegów - tylko hotele, które na nasz budżet odpadają. Szukamy możliwości przespania się w jakichkolwiek, w miare bezpiecznych warunkach (pod uwagę bierzemy nawet namiot, który prawdopodobnie weźmiemy ze sobą)

- Aglomeracji Katowickiej - tam wypada następny punkt w którym będziemy spali - na razie udało nam się namierzyć znajomego który pokaże nam dobre dzikie miejsce w którym moglibyśmy się harknąć - nie mniej jednak nie do końca satysfakcjonuje nas takie rozwiązanie, i jeśli tylko była by inna możliwość - chętnie bymśmy z niej skorzystali.

-Kraków - tutaj problem jest chyba najmniejszy - dużo miejsc gdzie można się przespać, znaleźlismy troszke telefonów do schornisk młodzieżowych - przy odrobinie szczęścia spokojnie wysiedzimy tam kilka dni za rozsądne pieniądze.

A więc... ludu rowerowy!

Czy potraficie w jakikolwiek sposób nam pomóc? Znacie jakieś miejsca, które mogłbyby okazać się dla nas w miarę atrakcyjne? wyjazd odbywał się bedzie prawdopodobnie około 18 - 30 lipca (gdzies w tym okresie.)

Byłbym wdzięczny za każdy odzew

pozdrawiam

Biera

Ps... Jak jakaś dwójka chce się dołączyć to też się nie obrazimy - a zawsze jakoś milej sie jedzie w czwórke:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hello ;)

Jakoś tak przypadkowo wszedłem przeczytać Twojego posta, bo zobaczyłem miejscowość Kluczbork. Mam tam rodzinę, tylko od razu mówię, że noclegu tam raczej nie zaoferuję. Mogę jednak z czystym sumieniem polecić plac kempingowy niedaleko Kluczborka-w Bąkowie, tj. jakieś 5 km od Kluczborka. Naprawdę bardzo fajne miejsce-można rozbić namiot, ustawić przyczepę kempingową albo wypożyczyć domek. Ceny, moim zdaniem, są niskie. Dodatkową atrakcją może być basen-wliczony już w cenę :) Jeśli byście potrzebowali jeszcze jakichś informacji, to walcie śmiało na moje GG (4507700) albo piszcie maila :D

Udanej wyprawy! :)

Napisano

Hej.

Moge napisac tyle że w Mysłowicach nie ma żadnego schroniska młodzieżowego ani nic w tym stylu.

Wiem że jest takie coś w Katowicach, i czytalem gdzieś o trasie z Imielinia do Bierunia - Imielin to zaraz za Mysłowicami, ponoć świetne widoki i dużo atrakcji.

Poszukam tego i jak znajde to napisze.

Pozdro

Hej.

Moge napisac tyle że w Mysłowicach nie ma żadnego schroniska młodzieżowego ani nic w tym stylu.

Wiem że jest takie coś w Katowicach, i czytalem gdzieś o trasie z Imielinia do Bierunia - Imielin to zaraz za Mysłowicami, ponoć świetne widoki i dużo atrakcji.

Poszukam tego i jak znajde to napisze.

Pozdro

Poprawka:

miejsce: MYSŁOWICE

nazwa: „GOŚCINIEC”

rodzaj: INNE OBIEKTY NOCLEGOWE

adres: 41-400 Mysłowice, ul. Krakowska 14,

tel. (32) 222 25 81, fax 222 62 18.

ilość miejsc: 56

w tym: apartamenty:2 pok. 1-os:8 pok. 2-os:9

ceny: apartamenty:170 zł pok. 1-os:75 zł pok. 2-os:100 zł

charakterystyka: Przyjmujemy zwierzęta domowe Pokoje z łazienkš Apartamenty Wyżywienie Akceptujemy karty kredytowe Zapraszamy do klubu fitness Sala konferencyjna

miejsce: MYSŁOWICE

nazwa: „STICKER”

rodzaj: INNE OBIEKTY NOCLEGOWE

adres: 41-400 Mysłowice, ul. Brzezińska 48,

tel./fax (32) 223 68 93.

ilość miejsc: 80

w tym: pok. 1-os:20 pok. 2-os:30

ceny: pok. 1-os:40 zł/osobę

charakterystyka: Przyjmujemy zwierzęta domowe Pokoje z łazienkš Apartamenty Wyżywienie Boisko sportowe

miejsce: KATOWICE

nazwa: „DOLINA 3 STAWÓW” CAMPING NR 215 ****

rodzaj: CAMPING

adres: 40-266 Katowice, ul. Murckowska 6, tel. (32) 255 53 88

ilość miejsc: 150

charakterystyka: Przyjmujemy zwierzęta domowe Akceptujemy karty kredytowe Parking strzeżony Korty tenisowe

wszystko jest z tej stronki http://turystyka.silesia-region.pl/

Pozdrawiam

Napisano

Rafix:

dzięki za odzew - zaraz poszukam bo gdzieś widziałem już te pola namiotowe, tylko nie wiedzialem w jakiej części województwa to.

Mati:

40 zł / osobe to troszkę za dużo jak na nasze warunki - później postaram się zadzwonić do Katowic - tamtejszy camping powinien dac rade.

Dzięki za odzew panowie - już stracilismy nadzieję że ktoś nam pomoże

• 4 tygodnie później...
Napisano

Heh do Oświęcimia mam z 30 min jazdy rowerkiem ;> moge robić za przewodnika =d jesli akurat nie będę w pracy ;p

Napisano

ooo miło by było;) Jeśli możesz to podaj numer gg albo odezwij sie do mnie (3567561)

A tak wogóle z powodu niewydolnosci czasowej, a także pewnych zawiłych wydarzen niestety trasa się nie odbędzie - po prostu pojedziemy pociągami do Krakowa i pojezdzimy po okolicach...:/ No ale i tak do Krakowa kiedyś muszę pojechać. Postanowiłem, więc to zrobie:)

Napisano

Co do Krakowa do niektóre szkoły tam wynajmują miejsca na nocleg, jak chcesz poszukam telefonów i podam

Ja 6 lat temu spałem w szkole bodajze na Spadochroniarzy za rozsądne pieniądze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...