Yoschi Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witam po przełożeniu gratów do nowej ramy spotkałem się z taką sytuacją. W poprzedniej ramie jako tako to wyglądało ale teraz chyba czeka mnie wymiana na coś pod 2 rzędy? Poradźcie co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ogarnij jakąś zmieniarkę downswing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Downswing niczego nie zmieni, na pewno stara przerzutka sobie z tym poradzi, lub jakaś na 2 Te nowe zwłaszcza alivio czasami lubią zahaczać o dolną cześć wahacza/trójkąta ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 typowe zjawisko załóz cos pod 2 blaty tam prowadnica jest krotsza i ma inny kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 d Downswing niczego nie zmieni, na pewno stara przerzutka sobie z tym poradzi Dużo zmieni. Dopiero, co się z tym gryzłem. Miałem X0 i daleko za oponę bebechy wystawały. Zmieniłem na X9 downswing i pomogło, a nawet mam jeszcze sporą przestrzeń. Mam XT na trzy blaty, który prawie pasował, ale nie do końca, bo trzeba byłoby do idealnej pracy wyciąć prowadnicę na linkę do dolnego ciągu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Miałem X0 i daleko za oponę bebechy wystawały ale tu koledze chodzi o to że prowadnica mu haczy o ramkę a nie o oponę Wydaje się że tylko wymiana ewentualnie przerabianie przerzutki poprzez skracanie prowadnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A jeżeli wymiana to jakieś konkretnie? typowo pod 2x? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ja mam http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,shimano-przerzutka-przednia-slx-fd-m667-2rz-shimano,45471.html?_pli=5ccb1a#75528302 Przy moim 2x9 i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Pojemność mega9 to 22, a twoja korba max 12-14t, to czo się dziwić że za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Sam wygląd mi nie przeszkadza,problemem jest wyrzucanie łańcucha na zewnątrz przy mocnym depnieciu, może to nie problem przerzutki a przedniej zębatki? Kaseta i łańcuch nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Nawet jakaś tańsza downswing powinna rozwiązać problem, np. Deore. Tą przerzutkę na zdjęciu powinieneś mieć zamontowaną o wiele niżej - ok. 3 mm nad zębatką, a z tego co widzę to opuścić się jej już nie da więc musisz wymienić. Jakiej wielkości masz większą tarczę (ilość zębów)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Wiem ze jest za wysoko ale nic nie zrobię, tarcza duża to 38 zębów. Ciąg u mnie górny jakoś to trzeba przerabiać pod dolny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Po co przerabiac, nowa zmieniarka i tyle. I do tego nowa linka z końcówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Moja stara deore spokojnie by to obrobiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Wiem ze jest za wysoko ale nic nie zrobię, tarcza duża to 38 zębów. Ciąg u mnie górny jakoś to trzeba przerabiać pod dolny? Np. taka przerzutka: http://www.alerower.pl/p2261,przerzutka-przednia-shimano-deore-fd-m591-down-swing-9-rzedowa.html będzie działać i z dolnym i z górnym naciągiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 To nie lepiej i taniej?http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-przednia-deore-fd-m615-10rz-28-6-31-8-34-9mm-czarna-shimano,179031.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Ale to jest Topswing!!! Kupiłbyś przerzutkę o tej samej budowie co obecna. Musisz kupić Downswing czyli z mocowaniem do ramy powyżej prowadnika przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Ale u mnie nie jest problem z mocowaniem tylko z prowadnikiem który dotyka tylnych widełek. Na mocowanie tam jeszcze ze 3cm rurki zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Nawet jest ślad na ramie po downswingu ja sie tam nie znam ale sama zmiana z topa na down niczego nie wniesie. trzeba kupić stricte 2x przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Jutro przejadę się do rowerowego coś dopasować. Sam wygląd mi nie przeszkadza problemem jest tylko to spadanie łańcucha po mocniejszym depnieciu w pedał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.