Skocz do zawartości

[siodełko] jakie najlepsze na kilkunastodniową wyprawę?

Gość Franc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za półtora miesiąca udaję się na kilkunastodniową wyprawę. Zastanawiam się czy nie wymienić mojego twardego, sportowego siodła (KBIX Pro race) na coś miękkiego i bardziej wygodnego, czyli na coś, co pozwoli mi przetrwać wielogodzinne podróżowanie bez wielkiego bólu czterech liter :D . Czy ktos może polecić jakieś dobre siodełko?

Napisano

Fajne są siodełka Authora żelowe....miałem przyjemnośc jezdzić kilka godzin na takim i sliczniutko;) cena to chyba cos okolo 75 zloty....pozdrawiam......chyba sam sobie nazbieram na takie;p

Napisano

Ja jestem zwolennikiem małych i twardych siodełek. Na ostatni tygodniowy wypad na mazury pojechałem z siodełkiem montowanym firmowo do kelly's salamander i bardzo żałowałem, że nie przełożyłem sobie starego, węższego i twardego siodła, które mam przy starym rowerze. Po powrocie do domu była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem przy swojej maszynie i od razu lepiej mi się jeździ.

Napisano

Ja jestem zwolennikiem małych i twardych siodełek. Na ostatni tygodniowy wypad na mazury pojechałem z siodełkiem montowanym firmowo do kelly's salamander i bardzo żałowałem, że nie przełożyłem sobie starego, węższego i twardego siodła, które mam przy starym rowerze. Po powrocie do domu była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem przy swojej maszynie i od razu lepiej mi się jeździ.

Ja też czuje sie lepiej na węższym siodełku od tych które montowane są orginalnie. Nie koniecznie zbytnio twarde

Napisano

to chyba bardzo indywidualne pytanie

jednemu prasi wąskie, twarde

drugiemu szerokie i lekko sprezyste....

ja osobiscie ostatnio zakupilem siodlo tiogi

o długosci 35cm

jest miekkie i duuuuuze

dłuzsze o 5cm od velo dh i o 15-20g lzejsze :(

waga tiogi to ~500g

mam nadzieje ze bedzie sie dobrze jezdzilo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...