Gość Franc Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Za półtora miesiąca udaję się na kilkunastodniową wyprawę. Zastanawiam się czy nie wymienić mojego twardego, sportowego siodła (KBIX Pro race) na coś miękkiego i bardziej wygodnego, czyli na coś, co pozwoli mi przetrwać wielogodzinne podróżowanie bez wielkiego bólu czterech liter . Czy ktos może polecić jakieś dobre siodełko?
Oktanek Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Fajne są siodełka Authora żelowe....miałem przyjemnośc jezdzić kilka godzin na takim i sliczniutko;) cena to chyba cos okolo 75 zloty....pozdrawiam......chyba sam sobie nazbieram na takie;p
pchełas Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Ja jestem zwolennikiem małych i twardych siodełek. Na ostatni tygodniowy wypad na mazury pojechałem z siodełkiem montowanym firmowo do kelly's salamander i bardzo żałowałem, że nie przełożyłem sobie starego, węższego i twardego siodła, które mam przy starym rowerze. Po powrocie do domu była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem przy swojej maszynie i od razu lepiej mi się jeździ.
Hassasin Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Ja jestem zwolennikiem małych i twardych siodełek. Na ostatni tygodniowy wypad na mazury pojechałem z siodełkiem montowanym firmowo do kelly's salamander i bardzo żałowałem, że nie przełożyłem sobie starego, węższego i twardego siodła, które mam przy starym rowerze. Po powrocie do domu była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem przy swojej maszynie i od razu lepiej mi się jeździ. Ja też czuje sie lepiej na węższym siodełku od tych które montowane są orginalnie. Nie koniecznie zbytnio twarde
YogiSC Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 to chyba bardzo indywidualne pytanie jednemu prasi wąskie, twarde drugiemu szerokie i lekko sprezyste.... ja osobiscie ostatnio zakupilem siodlo tiogi o długosci 35cm jest miekkie i duuuuuze dłuzsze o 5cm od velo dh i o 15-20g lzejsze waga tiogi to ~500g mam nadzieje ze bedzie sie dobrze jezdzilo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.