1987poli Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Cześć. interesuje mnie kupno licznika rowerowego w którym miałbym pomiar kadencji i tętna serca. Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe, bo najczęściej wkraczamy już w strefę 600-700zł a to już przesada. Macie jakieś propozycje?
tor23 Napisano 12 Marca 2014 Napisano 12 Marca 2014 Zależy, czy potrzebujesz funkcję altimetru. Jeśli nie to Sigmę ROX 5 masz za około 400 zł.
dziobolek Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 Ciclosport - rozejrzyj się po modelach Tutaj nawet jakieś obniżki http://www.rosebikes.com/products/accessories/electronics/speedometersnavigation/speedometersnavigation/?applicationarea=undefined&brand=670&sex=undefined&page=1&order=aprice&count=16#anchor_products
adams99 Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 A te modele Ciclo przypadkiem nie mają analogowej transmisji?
efen Napisano 13 Marca 2014 Napisano 13 Marca 2014 a może Mio Cyclo 105 HC w 500 sie zmieścisz a jeszcze gps jest na pokładzie
1987poli Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Dzięki za odpowiedzi! Z ciclo mam dobre doświadczenia i dzięki, że mi o tej firmie przypomniałeś. Sigma wygląda fajnie ale słyszałem, że Sigmy słabo liczą puls. Mio to ciekawy pomysł, ale czy taki tani licznik z GPS nie będzie wyrzuceniem kasy w błoto?
efen Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 sam używam mio cyclo 105 wszystko elegancko działa. Jak garmin 500 tylko zdecydowanie taniej
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Sigmę ROX 5 masz za około 400 zł. Za około 400 - 420 z przesyłką na znanym portalu aukcyjnym leżą Rox 6.0 z altimetrem. Na tym samym portalu ROX 5.0 wychodzi tylko kilka zł taniej co robi jego zakup nieopłacalnym. Używam ROX 9.1 i mogę mu zarzucić tylko kiepski lakier imitujący "chrom" na obudowie. Nie wiem czym ma się niby objawiać to "że sigmy słabo mierzą puls". W podobnym zakresie cenowym jest też Sigma BC 2209 oraz BC1909 który powinien być tańszy ale to stara seria która jest już nieprodukowana i coraz trudniej dostępna. ... W nowych seriach CAD + HR wyemigrowało do ROX Powiem szczerze innych producentów nie znam bo Sigma mnie jeszcze nie zawiodła wiec nie miałem powodów próbować. Dla mnie liczniki z zapisem GPS mają 1 wadę ... trzeba je ładować i to dość często ... mi wystarczy że muszę pamiętać o telefonie W przypadku tego Cyclo 105 producent podaje 18h I zanim kupisz tego Cyclo sprawdź które czujniki są w komplecie bo za 650 to widziałem goły sprzęt bez opaski i czujnika prędkości i kadencji. Pozdrawiam
1987poli Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 A czy mio ma czujnik na koło? Bo słyszałem, że GPS to tylko wspomożenie a główną robotę robi jednak klasyczny czujnik na kole...
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Szukaj oferty i czytaj co ma zestaw ... tak jak pisałem ... na alleokazji leży goły bez czujników ... Czujnik w licznikach też daje zaokrąglony pomiar bo mierzy zawsze z kilku obrotów koła ale odczyt chwilowej prędkości w krętych partiach z GPS to totalna porażka ... wiele ciasnych zakrętów na trakingu GPS nie jest tak ciasna jak w rzeczywistości. W rowerze pomiar z koła zarówno prędkości jak i dystansu jest dokładniejszy niż z GPS. Pozdro
efen Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Tak jak napisł rzezniol są zestawy gołe i z czujnikami HR i CAD oba w ANT+ wiec mozna kupić w zestawie albo potem dokupić
rzezniol Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Tak jak napisł Master Patrz linijkę wyżej Świeżak ... tfuu.. efen Pozdro
1987poli Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Fakt, że częste ładowanie nie jest zbyt przyjemne... dziwi mnie tylko jedno. Jest mnóstwo czujników a nie ma tego od prędkości...: - zestaw montażowy do roweru - kabel USB - zasilacz sieciowy - pulsometr - czujnik kadencji http://www.morele.net/nawigacja-gps-mio-cyclo-105-hc-z-czujnikiem-kadencji-5262n4110013-537243/ No dobrze, Jednak znalazłem pewną informację na ten temat i jeszcze niższą cenę. To było tak oczywiste, że nie wspominali na morele.net . Tu już jest----->http://www.mio.com.pl/mio-cyclo-105-hc-hrm.html
Przemektyka Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Kolega zdecydował się na ten licznik Mio?Bo też stoję przed zakupem ale obawiam się że gps będzie gubił sygnał.
FigoiFago Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Cześć. interesuje mnie kupno licznika rowerowego w którym miałbym pomiar kadencji i tętna serca. Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe, bo najczęściej wkraczamy już w strefę 600-700zł a to już przesada. Macie jakieś propozycje? Proponuję B'Twin Count 14+ W zestawie masz czujnik kadencji/prędkości na ANT+ Licznik do dostania w Decathlonie za 249 zł. lub czasami na Allegro za 189 zł.
1987poli Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Jeszcze się nie zdecydowałem, ale puki co mam same najlepsze opinie. Aż trudno uwierzyć, ale doświadczeni użytkownicy twierdzą, że co do niezawodności to niemalże Garmin i Polar pod innym logiem. Ten B'twin oglądałem i nie mam zaufania... Poza tym nie ma Cardio...
Przemektyka Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 To dobrze o nim świadczy, ja się zastanawiam pomiędzy tym MIO a SIGMA ROX 6.0 i sam nie wiem...
FigoiFago Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Jeszcze się nie zdecydowałem, ale puki co mam same najlepsze opinie. Aż trudno uwierzyć, ale doświadczeni użytkownicy twierdzą, że co do niezawodności to niemalże Garmin i Polar pod innym logiem. Ten B'twin oglądałem i nie mam zaufania... Poza tym nie ma Cardio... Do Count 14+ można podłączyć czujnik rytmu serca na ANT+. Nie ma go w zestawie z licznikiem, trzeba go dokupić.
ukaniex Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Tak wyłącznie informacyjnie. Miałem Sigme 1909. Mam 2209. 1909 nie kupuj!!! Pod żadnym pozorem. Koniec informacji. Wysłane z mojego przez
1987poli Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Słyszałem, że liczniki Sigmy generalnie nie są za dobre jeśli chodzi o obliczanie pulsu... Nie wiem ile w tym prawdy. Ktoś z użytkowników się wypowie?
rzezniol Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Jak słyszałeś to powiedz czym to się objawiało ... Ja tam nie zauważyłem żeby Sigma mnie kłamała czy traciła kontakt z opaska ... jak założysz zestaw na rower zgodnie z instrukcją obsługi wszystko działa jak należy. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.